واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پژوهش در حوزه مرمت گنجينههاي موزه/ كتابخانه مركز جنبش نرمافزاري در طول تاريخ اسلام بوده است
مشهد – خبرگزاري مهر: رئيس سازمان كتابخانهها و مركز اسناد آستان قدس رضوي گفت: موزه گنجينههاي مختلفي با قدمت سه هزار ساله را در خود نگهداري مي كند كه مرمت و ارائه آنها تلاش هاي گسترده اي در حوزه پژوهش نياز دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد هادي زاهدي ظهر يكشنبه در نشست خبري مشترك هفته پژوهش آستان قدس رضوي در محل تالار همايشهاي آستان قدس رضوي ابراز كرد: سازمان كتابخانهها حوزه وسيعي براي فعاليت هاي پژوهشي دارد.
زاهدي اظهار كرد: موزه 16 گنجينه از سكه ها، اسكناس ها، مخطوطات، نقاشي، و ساير اشياي قديمي و باستاني با قدمت سه هزار ساله را در خود نگهداري ميكند، مرمت و ارائه آنها تلاش هاي گسترده اي نياز دارد و بايد در اين حوزه كار هاي پژوهشي گسترده اي صورت گيرد.
بستر براي هر نوع پژوهش در كتابخانه براي پژوهشگران مهيا است
وي تاكيد كرد: با توجه به غناي منابع مكتوب قديمي و جديد در بيش از 50 كتابخانه با سه ميليون و 600 جلد كتاب چاپي، اشيا و اسنادي با سه هزار سال قدمت در موزه ها بستر براي هر نوع پژوهش در اين بخش براي پژوهشگران مهيا است.
زاهدي عنوان كرد: در حوزه اسناد، آستان قدس رضوي يكي از مراكز مهم اسنادي جهان را در اختيار دارد .
رئيس سازمان كتابخانه ها و مركز اسناد آستان قدس رضوي با بيان اينكه اسناد يكي از مهمترين مداركي است كه مي تواند عوامل فرهنگي و اجتماعي و سياسي ادوار مختلف را به ما نشان دهد افزود: مركز اسناد در حوزه دسته بندي و ارائه اسناد به مخاطبان عملكرد خوبي دارد.
زاهدي ايراز كرد: در حال حاضر كتابخانه هاي ديجيتال هم به اين موضوع پيوسته اند و كتابداري به روش هاي سنتي و ديجيتال حوزه هاي بيشتري براي پژوهش ايجاد مي كنند.
استفاده از فناوري نانو در كنار روش هاي سنتي در حوزه مرمت
وي با اشاره به اينكه طريقه نگهداري، حفاظت و سازماندهي ظرفيت هاي پژوهشي ضروراتي را ايجاد مي كند، ابراز كرد: در حوزه مرمت از فناوري نانو در كنار روش هاي سنتي با هم استفاده مي كنيم.
زاهدي عنوان كرد: سازمان كتابخانه ها چون يك سازمان پژوهش محور است بادي دانش را در اختيار مردم قرار داده و خود نيز دانش پرور شود.
وي تصريح كرد: در سال گذشته سازمان كتابخانه ها در حوزه مقالات توليد شده در سطح آستان قدس رتبه اول را در ميان موسسات فرهنگي آستان قدس داشته است.
كتابخانه مركز جنبش نرم افزاري در طول تاريخ تمدن اسلامي بوده است
زاهدي با اشاره به رسالت كتابخانه با توجه به تاريخ اسلام بيان كرد: كتابخانه مركز پژوهش و دانش و بهترين فرصت براي جنبش نرم افزاري در طول تاريخ تمدن اسلامي بوده است.
رئيس سازمان كتابخانه ها و مركز اسناد آستان قدس رضوي ابو علي سينا را بهترين نمونه از محصول كاركرد كتابخانه اي بيان كرد و افزود: اين دانشمند بزركگ اسلام در مراكز آموزشي به اين درجات بالاي علمي نرسيده بلكه با پژوهش و تحقيقات خود در كتابخانه هاي دوره ساماني به نتيجه رسيده است.
نشر 219 مقاله در سطوح مختلف
زاهدي ابراز كرد: از سال 91 تاكنون كتابخانه آستان قدس رضوي 219 مقاله در سطوح مختلف منتشر، چاپ و ارائه كرده است.
وي عنوان كرد: 53 طرح پژوهشي اتمام يافته داشته كه 11 طرح در مرحله پاياني چاپ است و 32 نشست علمي در مرك كتابخانه هاي آستان قدس برگزار كردهايم.
رئيس سازمان كتابخانه ها و مركز اسناد آستان قدس رضوي ابراز كرد: در سال 91 تاكنون از 33 مقاله و پايان نامه در مقطع كارشناسي ارشد و دكتري هم حمايت كرده ايم.
وي با اشاره به پژوهش هاي انجام شده در حوزه سفال و كاشي اظهار كرد: در زمينه مرمت اشياء موزه اي هم كار هاي جدي و خوبي در حال انجام است.
مرمت درب مقبره خالصي ظرفيت ها ي خاصي مي طلبد
زاهدي به مرمت درب مقبره خالصي مربوط به دوره تيموريان اشاره كرده و افزود: اين در 600 سال قدمت دارد و مرمت آن ظرفيت ها ي خاصي در قلمرو علوم مختلف از جمله شيمي، فيزيك و ميكرو بيولوژي مي طلبد.
وي اظهار كرد: در گنجينه مخطوطات موزه آستان قدس رضوي مي توان پژوهش هاي گسترده اي در مورد طريقه نگهداري و مرمت و ساماندهي كتاب هاي قرآني و دستخط هاي كهن منسوب به ائمه معصومين (ع) را انجام داد.
زاهدي به نشريات سازمان كتابخانه ها، موزه ها و مركز اسناد آستان قدس رضوي اشاره كرده و گفت: فصل نامه كتابداري و اطلاع رساني، پژوهش نامه مطالعات اسنادي، گنج نامه رضوي و دو نشريه الكترونيكي شمسه و قرآن از توليدات سالانه اين نهاد است.
مدير عامل بنياد فرهنگي امام رضا(ع) هم در اين نشست ابراز كرد: مدارس امام رضا(ع) حوزه فعاليت بنياد فرهنگي رضوي است و حدود شش هزار دانش آموز داريم.
علي مدني عنوان كرد: در سند چشم انداز آستان قدس رضوي اين مدارس داراي معتبر ترين مقام آموزشي و پژوهشي در سطح كشور بارويكرد علمي پژوهشي هستند.
اختراعات دانش آموزان مدارس امام رضا(ع)
وي به طرحها و اختراعات دانش آموزان اين مدارس اشاره كرده و افزود: كنتر هوشمند آب، دستگاه تشخيصي زير و درشتي كشمش و ساخت ربات و شركت در مسابقات از اقدامات پژوهشي اين بنياد است.
مدني اظهار كرد: امسال طرح دپارتمان هاي آموزشي و پژوهشي كليد خورده است و طرح ايجاد پژوهشكده پژوهشگرام جوان هم از كار هايي است كه در بنياد فرهنگي رضوي دنبال مي كنيم.
مدير عامل بنياد فرهنگي امام رضا(ع) با اشاره به طرح پژوهش در كلاس درس با محوريت دانش آموزان ابراز كردذ: در اين طرح دانش آموزان به خوب دگاه كردن و تمرين كردن براي رسيدن به واقعيت ها تشويف مي شوند.
دوره هاي ويژه پژوهشي مبتني بر تفكر منطقي
مدني تصريح كرد: معلمان هم دوره هاي ويژه پژوهشي مبتني بر تفكر منطقي و حل مسئله بر اساس جستجو را ديده اند و دانش آموزان را وادار به فكر كردن و جمع آوري روش ها براي حل مسائل مي كنند.
وي رويكرد بنياد فرهنگي امام رضا(ع) را تربيت وانش آموزان پژوهشگر عنوان كرده و افزود: با اين رويكرد نياز هاي آينده جامعه، مدارس و مردم تامين مي شود.
مدتي ابراز كرد: هيچ سازماني پيش نمي رود مگر با تحقيق و پژوهش و از اين طريق است كه انسان به واقعيت ها رسيده و دست به كار هاي بزرگ مي زند.
مدير عامل بنياد فرهنگي امام رضا(ع) تاكيد كرد: دانش در مدارس امام رضا(ع) با تكنولوژي روز دنيا مطابق است و به همين خاطر منجر به توليد مي شود.
وي افزود: هدف ما تربيت نيروي انساني براي ايران و جهان اسلام است و نيمي از مدارس ما در مناطق كم برخوردار است و از اين دانش آموزانت اصلا شهريه دريافت نمي كنيم.
كد خبر: 2196148
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۴ - ۱۶:۲۰
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]