واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ايران داراي حداقل كيفيت مورد نياز دارو در سطح بين المللي است
اراك - خبرگزاري مهر: عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات تهران در خصوص وضعيت فعلي دارو در ايران در مقايسه با وضعيت جهاني گفت: ايران داراي حداقل كيفيت مورد نياز دارو در سطح بين المللي است.
به گزارش خبرنگار مهر، حسين عطار ظهر يكشنبه در سمينار داروهاي نوتركيب و آشنايي با كاربرد تكنولوژي نانو در داروسازي در تالار ولايت مجتمع قائم مقام فراهاني دانشگاه آزاد اسلامي اراك افزود: براي افزايش كيفيت داروهاي ساخته شده در ايران و رسيدن به سطح بين المللي نياز به تلاش هرچه بيشتر محققين جوان ايراني است.
وي با تاكيد بر اينكه بايد براي بالا بردن كيفيت محصولات دارويي تلاش كرد اظهارداشت: دانشمندان ايراني توانسته اند با سعي و تلاش به دستاوردهاي جديدي در حوزه داروسازي دسترسي پيدا كنند اما نياز كشور به تلاش بيشتر در اين زمينه است.
عطار ادامه داد: دانشمندان ايراني موفق شدند اولين داروي ضدسرطان را رونمايي و برخي از داروهاي با تكنولوژي بالا مثل داروي MS را به فن آوري توليد رسانده و روانه بازار كنند.
در حوزه توليد علم و نانو فن آوري فاصله اي با شاخص هاي جهاني نداريم
عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي علوم و تحقيقات تهران بر نياز به ارتباط بيشتر صنايع با دانشگاه ها تأكيد كرد و افزود: بخش صنعتي كشور بايد نيازهايش را به دانشگاه توضيح دهد و اين امر مي تواند در كاربردي كردن پژوهش ها مؤثر باشد.
وي در ادامه درباره تكنولوژي هاي جديد در داروسازي گفت: با توجه به اين كه داروهاي بيوتكنولوژي بسيار گران هستند محققين ايراني با سعي و تلاش توانسته اند برخي از ا ين داروها را در ايران تهيه كنند و به مرحله توليد برسانند.
مديرعامل شركت تحقيقاتي مهندسي توفيق دارو بيان كرد: در حوزه توليد علم و نانو فن آوري، ايران رتبه هشتم را در دنيا دارد و فاصله اي با شاخص هاي جهاني نداريم و در حوزه دارو نيز گام هاي مهمي را برمي داريم.
وي با اشاره به اين كه در توليد علم قدم هاي بسيار خوبي برداشته ايم، اظهار داشت: كاربردي كردن مقالات و تبديل علم ودانش به توليد ثروت براي رفع نيازهاي صنعتي در صورتي اتفاق مي افتد كه صنعت پيشقدم شود و با اعتماد به پژوهشگران جوان نيازهاي خود را برطرف كند و اولين قدم در اين راه برگزاري نشست هاي بين صنعت و دانشگاه است.
نانو بخشي از آينده نيست همه آينده است
عطار در ادامه با اشاره اين كه دستاوردهاي كنوني نتيجه ارتباط بين صنعت و دانشگاه است، گفت: دستيابي به دستاوردهاي كنوني نتيجه ارتباط بين صنعت و دانشگاه است به اين گونه كه صنعت توانسته محققين را جذب كند و دانشمندان و محققان نيز براي مشكلات صنعت راهكار هايي ارائه كرده اند.
رئيس آموزش جهاد دانشگاهي دانشگاه علوم پزشكي تهران و پزشك و متخصص نانو نيز در ادامه همايش به بحث ها و تعاريف علمي نانو تكنولوژي پرداخت و پيرامون مباحث علمي و تخصصي نانو و نانوساختارها و داروهاي نوتركيب به بيان مطالبي پرداخت و كاربردهاي نانو تكنولوزسدر صنعت و داروسازي را نيز بيان كرد.
دكتر پيمان كيهان ور با اشاره به اين كه نانو بخشي از آينده نيست همه آينده است، افزود: نانو تكنولوژي كيمياگري است. هدف از علمآموزي، توليد مقاله نيست بلكه هدف، نوآوري در توليد است.
مخترع داروي ام.اس و مدير مركز داروسازي سيناژن نيز درباره داروهاي نوتركيب ساخته شده در كشور توضيح داد.
دكتر هاله حامدي فر با اشاره به فعاليت هاي شركت سيناژن افزود: اين شركت موفق به ثبت اولين برند ايراني ثبت شده در كتاب (تكست) شده است .همچنين باعث 350 ميليون دلار صرفه جويي در بودجه دارو شده است و همچنين به ميزان 20 ميليون دلار از داروهاي صادر شده درآمدزايي داشتند.سپس به معرفي دارو ها و توضيحات مربوط به آن پرداختند.
دكتر جليل فلاح، رئيس پژوهش دانشگاه مالك اشتر نيز در زمينه آنتي بادي هاي درماني مطالبي بيان كرد و گفت: در زمينه آنتي بادي هاي نوتركيب، 2 يا 3 مركز فعاليت دارند كه اين آنتي بادي هاي نوتركيب داراي ارزش اقتصادي بالا و مورد نياز كشور هستند .
در پايان سمينار تنديس سمينار و لوح تقدير با حضور دكتر علي نيازي معاون پژوهش و فن آوري دانشگاه آزاد اسلامي اراك و دكتر محمدعلي مرادي رئيس جهاد دانشگاهي استان مركزي به مهمانان ويژه اين مراسم اهدا شد.
كد خبر: 2196056
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۴ - ۱۵:۳۵
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]