واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وطن امروز، مؤسسه ايران و اشتباهات محاسباتي
در پي ادامه برخي ادعاهاي خبرگزاري دولت درباره مناقشه مالي ميان روزنامه وطن امروز و موسسه مطبوعاتي ايران، روابط عمومي روزنامه وطن امروز در پاسخ به اين ادعاها توضيحي منتشر كرد.
متن كامل توضيح روابط عمومي روزنامه وطن امروز به اين شرح است:
چندي است رسانه هاي وابسته به دولت تمام تلاش خود را براي خاموش كردن تريبوني به نام وطن امروز آغاز كرده اند. اگر چه در اين باره توضيحات كلي به مسئولين تازه كار روزنامه ايران بيان شده، اما اصرار آنها بر اشتباه خود ذكر پاره اي نكات را براي روشن شدن افكار عمومي ضروري نموده است.
يكم: در يك بازه زماني، چاپ، فروش و آگهي هاي روزنامه وطن امروز توسط موسسه ايران انجام گرفته كه در برخي موارد روزنامه وطن امروز بستانكار موسسه ايران گشته و در برخي ديگر موسسه ايران بستانكار وطن امروز. اين يك معادله ساده حسابداري است كافي است يك فرم حساب تي شكل(ترازنامه) رسم كنيد، بدهكاري را در يك سمت جدول و بستانكاري را در طرف ديگر نوشته، از تفريق بدهكاري و بستانكاري، ترازنامه به دست مي آيد. البته قبل از كشيدن فرم تي شكل لازم است كه اقلام آن جداگانه محاسبه و در نهايت در ترازنامه قرارگيرد. ظاهرا مسئولين روزنامه ايران صرفا ستون بدهي ها را ديدند و فراموش كردند كه جدول سمت ديگري نيز دارد كه در آن بخش عمده اي از درآمد ناشي از فروش و آگهي هاي روزنامه وطن امروز نزد موسسه ايران بوده و در ترازنامه مي بايست آن را نيز محاسبه كنند. جهت اطلاع مسئولين روزنامه ايران كارشناسان مالي وطن امروز معتقدند كه اين روزنامه نه تنها بدهي به موسسه ايران ندارد بلكه از اين موسسه طلبكار نيز هست.
دوم: اظهارات اخير«منابع آگاه خبرگزاري دولت در روزنامه ايران» از 2 حال خارج نيست، يا يك سناريوي رسانه اي براي تخريب رسانه منتقد دولت است و مسئولين رسانه دولتي با علم بر اشتباه بودن ادعايشان در تلاشند با مغلطه كردن، روزنامه رقيب را از اعتبار بيندازند كه اين يك بي اخلاقي رسانه اي است و يا اين ادعاي اشتباه بر اساس يك كم سوادي مديريتي است كه بسيار خطرناك است و به وزير محترم ارشاد توصيه مي كنم كه هر چه سريعتر يك نفر كه داراي حداقل دانش مالي است در كنار مسئولين اين روزنامه قرار دهد چرا كه موسسه ايران با گردش مالي چند ده ميلياردي حتما با اين رويه با مشكل مواجه خواهد شد.
سوم: خبرگزاري دولت به نقل از مديران روزنامه ايران گفته كه نزديكان آقاي مشايي در روزنامه ايران با توجه به اختلافات مشايي با آقاي بذرپاش اين پرونده را تدارك ديده اند، سوال اينجاست كه چرا طراحان اين سناريو پرونده را رها كردند؟
چهارم: مفاهمه سه گانه چاپ، آگهي و فروش، شيوه مرسومي در مطبوعات است همانطور كه روزنامه هاي بسياري از جمله بخش قابل توجي از روزنامه هاي اصلاح طلب از اين شيوه بهره مندند. در اين نوع مفاهمه ها، هزينه هاي چاپ توسط موسسه طرف قرارداد پرداخت شده و ما به ازاي آن درآمد هاي فروش و سازمان آگهي ها با فرمولي تعريف شده در اختيار آن موسسه قرار مي گيرد. اشتباه محاسباتي مسئولين تازه كار روزنامه ايران دور از انتظار نبود، اما ذوق زدگي و ورود نازل آقاي رحمانيان مديرمسئول روزنامه شرق كه در رابطه با روزنامه تحت مسئوليتش حرف هاي ناگفته بسياري وجود دارد موجب تعجب است.
پنجم: در ماه هاي اخير، وزارت ارشاد در بدعتي آشكار درباره رويه كلي روزنامه وطن امروز اخطار داده است! آگهي هاي دولتي وطن امروز تقريبا به صفر ميل پيدا كرده است (اين در حالي است كه فقط يكي از روزنامه هاي درجه 3 نزديك به دولت 600 ميليون تومان يارانه دريافت كرده است)؛ روزنامه ايران با كم دقتي وطن امروز را متهم به بدهي كلان مي كند و مديرمسئول روزنامه شرق با ذوق زدگي و استناد به ادعاي روزنامه ايران صاحب امتياز روزنامه وطن امروز را دعوت به سكوت در برابر دولت مي كند! به نظر مي رسد دوستان دولت بسيار غيرحرفه اي عمل كرده و آدرس را اشتباه رفته اند. البته از دولتي كه مجريان صدا و سيما را قبل از مصاحبه با رئيس جمهور در قرنطينه نگه داشته و حقوق پرسنل رسانه ملي را نيز گرو مي گيرد، انتظاري بيش از اين در زمينه آزادي رسانه نمي رود. ظاهرا يك ديكتاتوري مدرن در عرصه مديريت رسانه اي دولت شكل گرفته در حالي كه اين روش ها سالهاست كه منسوخ شده است.
روابط عمومي وطن امروز
انتهاي پيام/
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]