واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون سازمان صنايع كوچك خبر دادشناسايي ظرفيت خوشه فرش دستباف در 21 استان كشور
معاون سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران بر ضرورت توسعه صنايع كوچك براساس مدلهاي كسب و كار و خوشهاي تاكيد كرد و از شناسايي ظرفيت خوشه فرش دستباف در 21 استان كشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم به نقل از روابط عمومي شهركهاي صنعتي استان قم، غلامرضا سليماني در نخستين گردهمايي خوشه فرش دستباف كشور با اشاره به ظرفيتهاي بالاي صنايع كوچك در شكل گيري خوشههاي كسب و كار در كشور اظهار داشت: تنوع و ظرفيت مدل خوشه در كشور به گونهاي است كه در برنامه پنجم در چندمين ماه قانوني مورد توجه قرار گرفته و بر توسعه خوشهها و شبكههاي كسب و كار تاكيد شده است.
وي افزود: واقعيت اين است كه اگر ما بخواهيم شبكهها و مدلهاي كسب و كار را در مقياس محلي و كوچك ايجاد كنيم ديگر امكان رقابت در بازارهاي بزرگ رقباي مهم را نخواهيم داشت بنا بر اين كساني كه در جهان موفق عمل كردهاند بر اين مهم توجه كردهاند كه بايد كار انفرادي را كنار گذاشته و به صورت گروهي و منطقهاي در قالب مدلهاي شبكهاي عمل كنند.
معاون صنايع كوچك سازمان صنايع كوچك كشور گفت: بر اساس همين تجربه موفق بود كه مدل توسعه خوشه در ايران شكل گرفت و خوشبختانه پس از گذشت چندين سال اين دانش بومي شده است و حتي مدلهاي خوشهاي ما تكميلتر از مدل بومي در حال اجراست.
وي با بيان اينكه دستاوردهاي چند سال گذشته در قالب كتاب مجموعه آئيننامهها و ويژه نامهها تدوين شده است اضافه كرد: اين مجموعه در اختيار فعالان خوشه قرار خواهد گرفت و ميتواند راهنماي خوبي در اين زمينه باشد.
سليماني در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به فعاليتهاي خوشههاي كسب و كار فرش دستباف در استانهاي مختلف بيان داشت: يكي از اقدامات مناسبي كه شكل گرفت تفاهم نامه با مركز ملي فرش ايران است كه نتايج حمايتي خوبي در بخش خوشههاي كسب و كار در پي داشت.
معاون صنايع كوچك سازمان صنايع كوچك افزود: ما با برگزاري اين گونه گردهماييها در تلاش هستيم تا در پايان كار يك سند ملي را تدوين كنيم تا بتوانيم حركت خوشههاي كسب و كار در فرش را در اين مسير قرار دهيم تا ضمن حركت رو به جلو حمايتها و پشتيبانيهاي ساير نهادهاي دخيل در صنعت فرش كشور را داشته باشيم.
وي با بيان اينكه هم اكنون 21 استان كشور مرحله شناسايي تجمع كسب و كار فرش دستباف را انجام دادهاند گفت: از اين تعداد هفت استان مرحله پياده سازي مدل خوشه كسب و كار را آغاز كردهاند كه اين نشان از ظرفيت بالاي كشور در هنر صنعت فرش دستباف است.
سليماني در ادامه عدم وجود برند مشترك، مطالعه و شناخت بازارهاي بين المللي، توجه به نيازهاي بازار براساس تنوع در طرحها و مدلها، عارضه يابي و بازاريابي مشترك را از مهمترين برنامههاي آتي خوشههاي كسب و كار عنوان كرد.
نخستين گردهمايي خوشههاي فرش دستباف قم در روزهاي 22 و 23 آذر ماه با حضور معاونين و كارشناسان صنايع كوچك شركت شهركهاي صنعتي استانهاي قم، خراسان شمالي، همدان، اردبيل، ايلام، زنجان، لرستان و كردستان به ميزباني قم برگزار شد.
انتهاي پيام/2258/س
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]