محبوبترینها
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826023176
رئيس پژوهشكده مردمشناسي ميراث فرهنگي مطرح كرد«تار» و «چوگان» به نام ايران ثبت ميشود
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس پژوهشكده مردمشناسي ميراث فرهنگي مطرح كرد«تار» و «چوگان» به نام ايران ثبت ميشود
پرمون گفت: اگر بخواهيم در پي ثبت تار و چوگان برويم بايد آنها را با استفاده از سهميه ساليانهمان ثبت كنيم و ساير موارد را در قالب پرونده مشترك با ديگر كشورها به ثبت برسانيم و از سهميه آنها بهره ببريم.
به گزارش سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس، سايت تابناك نوشت: آذربايجان پس از ثبت جنجالي تار به نام خود چوگان كه ورزشي تماماً ايراني است را به نام خود ثبت كرد؛ خبري كه پس لرزهايش هنوز قابل احساس است و همچنان با نقدهايي همراه ميشود اما با فروكش كردن فضاي انتقادي نسبت به اين ماجرا كه بخشي از آنها چندان دقيق نبود و صرفاً از احساس نگراني نسبت به سرقت ميراث فرهنگي نشات مي گرفت، متخصصان حاضر در هشتمين اجلاس ساليانه يونسكو كه به ميزباني آذربايجان برگزار ميشد، اطلاعات كاملاً متفاوتي درباره آنچه در اين رويداد رخ داده، بيان مي كنند.
يدالله پرمون رئيس مركز مطالعات منطقهاي پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس در آسياي غربي و مركزي تحت نظارت يونسكو كه يكي از اعضاي ارشد هيات ايراني حاضر در اجلاس يونسكو بود، درباره آنچه در آذربايجان رخ داد، در گفت و گو با ما ابتدا به ماموريتي كه براي هيات ايراني در نظر گرفته شده بود، اشاره كرد و در اين باره گفت: در اجلاس آذربايجان چهار ماموريت داشتيم. نخست پيگيري مسئله چوگان با توجه به دغدغه هايي بود كه در داخل كشور در اين باره مطرح شده بود. موضوع دوم پيگيري طب سنتي ايراني بود، مسئله سوم اجلاس دوم مراكز يونسكو در سطح جهان بود كه برگزاركننده اش مركز ما بود و در ماموريت چهارم نيز رايزني درباره ميراث فرهنكي ناملموس بود.
عضو هيات ايراني اعزامي به اجلاس جهاني يونسكو در اين باره تاكيد كرد: در همان ابتداي ورود رايزني هاي ما با خانم سيسيل دوول مسئول دبيرخانه يونسكو در حوزه ميراث فرهنگي ناملموس و و آقاي فرانك پروشان معاون اين دبيرخانه و همچنين برخي از معاونشان آغاز شد و در اين نشست كه هيات ايران نيز متقابلاً حضور داشت، درباره دغدغه هاي ايران و راه هاي برون رفت از چالشها گفت و گو كرديم و طرقي نيز در اين زمينه پيش كشيده شد.
وي تاكيد كرد: حجم فعاليت هاي صورت پذيرفته توسط هيات ايراني بسيار وسيع بود و متاسفانه تنها بخش كوچكي از آن كه مربوط به چوگان بود، به صورت ناقص انعكاس پيدا كرد كه بنده تمركزم را بر توضيح مفصلتر بر آن ميگذارم. (بازشناسي شيوه ثبت ميراث ناملموس به نشست ديگري محول شد) آنچه مسلم است، عنوان ثبت شده براي پرونده ي چوگان آذربايجان، «چوغان، يك بازي سنتي با اسب قرباغ» بود كه ما در بررسي دريافتيم، پيشنهاد آذربايجان دو اشكال عمده دارد.
پرمون اين اشكالات را چنين تشريح كرد: اشكال نخست عنوان پرونده «چوغان» آذربايجان بود كه طوري انتخاب شده بود كه اصلاً مي توانست اين گونه تعبير شود كه چوگان از ابتدا براي منطقه قرباغ آذربايجان است. اشكال دوم فيلم ده دقيقهاي بود كه مي بايست همراه پرونده باشد و در گفتار تركي فيلم كه با زيرنويس انگليسي همخواني نداشت، از اصطلاحات مجعولي كه تماميت ارضي ايران را به چالش كشيده بود و البته فدراسيون چوگان كشورمان نيز اعتراضاتي درباره قدمت و ريشه ايراني اين بازي داشت كه طبيعتاً كشوري با اين عمر كم نمي تواند ادعاي چنين بازي پرسابقه اي را داشته باشد كه البته به هرحال اين مباحث نظير قدمت در چهارچوب هاي كنوني يونكسو براي ثبت مطرح نيست.
وي ادامه داد: در روز نخست اجلاس نامه اعتراض ايران براي دبيركل يونسكو پيرامون ثبت چوگان نيز ارائه شد و اعتراض كشور ما منتشر و ميان اعضاي يونسكو توزيع شد تا اعضاء ذهنيت لازم را نسبت به مسئله بيابند. از همان صبح روز نخست رايزني هاي ديگري نيز صورت پذيرفت كه شخصاً حدود ده ديدار داشتم و از آن جمله، مذاكره با هيات آذربايجان بود. ظهر همان روز آقاي ابوالفضل قارايف وزير فرهنگ آذربايجان، آنار كريم اف سرپرست نمايندگي آذربايجان در يونسكو و همچنين معاون وزير فرهنگ آذربايجان از سوي آذربايجان و از سوي ايران، بنده، آقاي مجيدي سفير ايران در يونسكو، آقاي صدرخواه نماينده سفير ايران در آذربايجان و آقاي مرتضي رضوانفر معاون پژوهشي سازمان ميراث فرهنگ حضور داشتند.
پرمون درباره آنچه در اين نشست گذشت گفت: در جريان اين جلسه مواضع و دغدغه هاي ايران پيرامون پرونده چوگان مطرح شد و سپس آقاي قارايف به ما اطمينان داد كه منظور آذربايجان ثبت چوگان به عنوان رشته اي كه خاستگاه اصلي اش آذربايجان بوده و تنها متعلق به آذربايجان، نيست و تنها از حق كنوانسيون 2003 براي ثبت عنصري فرهنگي كه در كشور آذربايجان استفاده ميشود، استفاده شده است. بنده هم به آقاي قارايف گفتم كه من نه از ديدگاه سياسي كه به عنوان متخصص كه مدرس ميراث ناملموس هستم، بايد يادآور شوم كه عنوان اين طرح ابهام دارد و مخالف دستورالعمل يونسكو است كه براساس آن مي بايست عنوان پيشنهاد كشورها براي ثبت شفاف باشد.
وي افزود: مثلاً درباره هنر «كوتيا» كه عنواني مبهم است، در ادامه همين نام نوشته شده: «كوتيا؛ تئاتر سنتي سانسكريت هندوستاني». ايشان توضيحات من را پذيرفت و ديگر مباحث درباره فيلم نيز مطرح شد كه آنها نيز مورد توافق قرار گرفت. در نهايت قرار شد توافقنامه در اين باره تنظيم و بلافاصله پيش از بررسي پرونده «چوگان» در اجلاس يونسكو، ثبت برسد. بر مبناي مفاد توافقي كه آماده شد و عصر همان روز در حضور رئيس دبيرخانه ميراث ناملموس صورت پذيرفت، سه بند در نظر گرفته شد. در بند نخست عبارت «در جمهوري آذربايجان» به چوگان اضافه شد و «چوغان يك بازي سنتي با اسب قرباغ در جمهوري آذربايجان» ثبت شد. در بند دوم آمد كه ويدئو نيز در بخش هايي كه خلاف مصالح ملي است، اصلاح شود و بند سوم چنين بود كه پرونده «چوگان» باز بماند تا بتواند تبديل به يك پرونده چند مليتي شود.
وي به اجلاس عمومي يونسكو نيز اشاره كرد و گفت: پس از اين توافق و در زمان طرح پرونده «چوگان» به واسطه آنكه پرونده توسط آذربايجان مطرح شده بود، رئيس آذربايجاني جلسه موقتاً تغيير كرد و رياست اجلاس به برزيل سپرده شد. سپس مكاتبات آقاي نجفي پيرامون چوگان در اجلاس قرائت شد و جوابيه آذربايجان نيز خوانده شد و در اخر رئيس برزيلي اجلاس گفت كه ايران و آذربايجان توافق كردند و متن توافق نامه سه بندي قرائت شد و روي صحنه نمايش داده شد و بنابراين چون همه موافق بودند، ديگر لزومي به مخالفت نبود. از طرفي ديگر پرونده به عنوان ميراث در خطر مطرح شده بود كه يا بايد ثبت مي شد يا رد مي شد و حالت مرجوعي نداشت و ما نيز به واسطه همكاري آذربايجان، راي منفي نداديم.
رييس پژوهشكده مردمشناسي سازمان ميراث فرهنگي در پاسخ به اينكه چگونه ممكن است يك ميراث ناملموس متعلق به ايران به نام چند كشور ثبت شود، خاطرنشان كرد: دستورالعملهايي كه براي ثبت ميراث مادي صادق است، با دستورالعمل هايي كه براي ثبت ميراث ناملموس تنظيم شده تفاوت اساسي دارد. در ثبت ميراث مادي، به واسطه آنكه مربوط به يك مكان يا شي خاص است، رقابت معمول و مرسوم است اما درباره ميراث ناملموس، رقابت چندان معنايي ندارد و ثبت انحصاري نمي شود. در واقع اگر كشوري اثري را ثبت كند، ديگر كشورها نيز همان ميراث ناملموس را با شرايطي مي توانند ثبت كنند. علت مشخص نيز آن است كه ميراث ناملموس سيار است و ممكن است يك جا شكل بگيرد و به دلايلي همچون مهاجرت يا تقسيم كشورها، حركت كند.
پرمون ادامه داد: اين ثبت ها مثل پازل مي ماند و در آخر مشخص مي شود كه دامنه نفوذ يك ميراث ناملموس در سطح جهان تا كجاست. با اين اوصاف همان تاري كه آذربايجان ثبت كرده را ايران نيز مي تواند ثبت كند، چون در آذربايجانِ ايران نواخته مي شود و اتفاقاً پرونده ايران مي تواند پروپيمان تر نيز باشد، چون ما مي توانيم در پرونده مان علاوه بر ثبت تارِ آذري، تارِ ايراني را نيز بگنجانيم. نكته جالب اينكه همين تار را كشور ديگري كه در آن تار نواخته شده نيز مي تواند ثبت كند و در واقع هيچ محدوديتي در اين باره در نظر گرفته نشده و مطابق با قوانين يونسكو سبقه تاريخي، زمينه ثبت را محدود به يك كشور نمي سازد.
وي متذكر شد: آنچه بايد در نظر داشت، اين نكته است كه هر سال يك سهميه براي هر كشور تعليق مي گيرد و با اين حساب اگر قرار باشد از هم اكنون برخي از ميراث معنوي را در دستور ثبت بگذاريم، سال 2017 يا 2018 نوبت به آنها مي شود. بر مبناي قوانين يونسكو هر طرحي تا پيش از يازدهم فروردين هر سال ارائه شود، وارد پروسه اي 18 ماهه براي ثبت مي شود و در اين زمينه مي توان تدابيري انديشيد، مشروط به آنكه بتوانيم شوراي سياست گذاري ثبت مان را به سرعت در جريان بگذاريم و روند اداري در حداقل زمان ممكن در داخل كشور طي شود.
عضو هيات ايراني اعزامي به اجلاس جهاني يونسكو درباره طرح پيشنهادي ايران براي عبور از اين فضا گفت: اگر بخواهيم در پي ثبت تار و چوگان برويم كه طبيعتاً با تعابير فوق قابل اجرا است، ممكن است چنين برداشت شود كه رفتار منفعلانهاي داشته ايم. شيوه اي كه مي توان در پيش گرفت اين است كه آثاري كه مدنظرمان است را با استفاده از سهميه ساليانه مان ثبت كنيم و ساير موارد را در قالب پرونده مشترك با ديگر كشورها به ثبت برسانيم و از سهميه ايشان بهره ببريم. به عنوان مثال مي توان تار را به عنوان ميراث مشترك معنوي با استفاده از امتياز افغانستان يا تاجيكستان با ايشان به ثبت رساند كه هم مقصود ما حاصل آمده، هم همكاري هاي فرهنگي شكل گرفته است.
بازگشت به صفحه نخست گروه فضاي مجازي
انتهاي پيام/
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]
صفحات پیشنهادی
رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور:از ظرفيتهاي گردشگري كرمان به درستي استفاده نشده است/ مشكلات شهر بم در
رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور از ظرفيتهاي گردشگري كرمان به درستي استفاده نشده است مشكلات شهر بم در اولين جلسه دولت مطرح ميشود رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور با بيان اينكه از ظرفيتهاي گردشگري استان كرمان به درستي استفاده نشده است گفت دولت در كنار مردم بم خرئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري:سهم ايران در جذب گردشگر خارجي قابل دفاع نيست
رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري سهم ايران در جذب گردشگر خارجي قابل دفاع نيست رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري گفت سهم كشور چين در گردشگري خارجي در سال گذشته 100 ميليون نفر و سهم كشور ما 4 ميليون نفر بود كه اين تعداد قابل دفاع نيست چرا كه برخي از اينرئيس اداره ميراث فرهنگي تاكستان خواستار شدافزايش حمايت از هنرجويان معلول تاكستاني
رئيس اداره ميراث فرهنگي تاكستان خواستار شدافزايش حمايت از هنرجويان معلول تاكستاني رئيس اداره ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري شهرستان تاكستان خواستار افزايش حمايت از هنرجويان معلول اين شهرستان شد حسين طحان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در تاكستان با اشاره به پيشينه صنايع درئيس اداره سوادآموزي آموزش و پرورش آمل:ثبتنام سوادآموزان در نمام مراكز آموزش و پرورش انجام ميشود
رئيس اداره سوادآموزي آموزش و پرورش آمل ثبتنام سوادآموزان در نمام مراكز آموزش و پرورش انجام ميشود رئيس اداره سوادآموزي آموزش و پرورش آمل گفت ثبتنام سوادآموزان در تمام مراكز وابسته به آموزش پرورش مدارس يا مراكز غيردولتي آموزشي صورت ميگيرد به گزارش خبرگزاري فارس از آمل عزتاللرئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري: فشار اقتصادي و معيشتي به مردم همچنان حس ميشود
رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري فشار اقتصادي و معيشتي به مردم همچنان حس ميشود معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت در طول 4 ماه گذشته اقدامات موثري انجام شده اما هنوز تغييري در زندگي روزمره مردم ايجاد نشده و فشار اقتصادي و معيشتي همچنان حس ميشود به گزرئيس مركز سنجش آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس:سامانه سوابق تحصيلي قبل از مهلت مجدد ثبتنام كنكور باز ميشود
رئيس مركز سنجش آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس سامانه سوابق تحصيلي قبل از مهلت مجدد ثبتنام كنكور باز ميشود رئيس مركز سنجش آموزش و پرورش گفت قبل از آغاز مهلت مجدد ثبتنام كنكور سال ۹۳ سامانه سوابق تحصيلي باز ميشود و زمان آن اطلاعرساني خواهد شد به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگبا حضور رئيس سازمان ميراث فرهنگينشست تخصصي باستانشناسي در بم برگزار ميشود
با حضور رئيس سازمان ميراث فرهنگينشست تخصصي باستانشناسي در بم برگزار ميشود فرماندار بم گفت با حضور رئيس سازمان ميراث فرهنگي نشست تخصصي باستانشناسي با حضور بيش از 100 نفر از اساتيد و متخصصان اين زمينه از سراسر كشور در بم برگزار ميشود حسين زينالصالحين امروز در گفتوگونائب رئيس اتاق اكو ايران مطرح كرد؛ روابط تجاري ايران و قزاقستان در نقطه مثبت قرار ندارد
نائب رئيس اتاق اكو ايران مطرح كرد روابط تجاري ايران و قزاقستان در نقطه مثبت قرار ندارد متاسفانه به دليل قوانين موجود در دو كشور ونبود بستر در نقطه مثبتي در اين روابط تجاري نيستيم نائب رئيس اتاق اكو ايران مطرح كرد روابط تجاري ايران و قزاقستان در نقطه مثبت قرار ندارد احمد اصغريدستيار ارشد رئيس جمهور:خليج فارس شناسنامه و هويت تاريخ ايران است
دستيار ارشد رئيس جمهور خليج فارس شناسنامه و هويت تاريخ ايران است مشاورارشد رئيس جمهوري در اقليتهاي قومي و مذهبي گفت خليج فارس شناسنامه و هويت تاريخ ايران است كه مركز آن در استان بوشهر است و براي احياي صنعت گردشگري از اين قابليت استفاده كرد به گزارش خبرگزاري فارس از بوشهر حجتابازديد رئيس سازمان ميراث فرهنگي از ارگ بم/ بناهاي تاريخي بم فقط ارگ نيست
بازديد رئيس سازمان ميراث فرهنگي از ارگ بم بناهاي تاريخي بم فقط ارگ نيست رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در بازديد از ارگ بم گفت مردم شهر بم پس از گذشت 10 سال با مشكل پرداخت اقساط وام براي بازسازي خانه هايشان مشكل دارند به گزارش خبرنگار مهر محمد علي نجفي در مراسم بازديد ازرئيس سازمان ميراث فرهنگي مطرح كردبازسازي 80 درصدي ارگ بم/ نحوه بازسازي قابل عرضه در سطح جهاني است
رئيس سازمان ميراث فرهنگي مطرح كردبازسازي 80 درصدي ارگ بم نحوه بازسازي قابل عرضه در سطح جهاني است رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري گفت 80 درصد از بازسازي ارگ بم انجام شده است و اميدوارم طي سه سال آينده امر بازسازي ارگ پايان يابد به گزارش خبرگزاري فارس از بم محمدعضعف عملكرد در صيانت از ميراث معنوي/حذف نام ايران در بزرگداشت مولانا را از رئيس مجلس تركيه پيگيري ميكنيم
ضعف عملكرد در صيانت از ميراث معنوي حذف نام ايران در بزرگداشت مولانا را از رئيس مجلس تركيه پيگيري ميكنيم رئيس گروه دوستي پارلماني ايران و تركيه در مجلس درباره اقدام تركيه در حذف نام ايران در مراسم بزرگداشت مولانا گفت اين موضوع يك كاستي جدي و يك خطاي غيرقابل چشمپوشي است كه آندر نشست مشترك سرپرست اداره ميراث فرهنگي كاشان با شهردار تاكيد شد؛ ضرورت حفظ هويت تاريخي بازاركاشان و جلوگيري ا
در نشست مشترك سرپرست اداره ميراث فرهنگي كاشان با شهردار تاكيد شد ضرورت حفظ هويت تاريخي بازاركاشان و جلوگيري از ساخت و سازهاي غيرمجاز درديدار سرپرست اداره ميراث فرهنگي كاشان با شهردار اين شهر راهكارهاي ضروري جهت حفظ هويت تاريخي بازار كاشان و رفع معضلات ساخت و سازهاي غير مجازاطرا-
گوناگون
پربازدیدترینها