واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: انديشكده CSIS: نگراني آمريكا از قدرت موشكي ايران/تصاوير
ابعاد موشكي و هستهاي، نشان ميهد كه وضعيت فعلي كه بين ايران واسرائيل واقع شده، اسرائيل را مجبور ميكند كه از انتخاب حمله اول پيروي كند تا بتواند امنيت نيروهاي نظامي هستهاي خودش را حفظ كند.
باشگاه خبرنگاران: انديشكده آمريكايي مطالعات استراتژيك و بين المللي در گزارشي به قلم آنتوني كوردزمن تاثير پيشرفت هاي هسته اي و موشكي ايران بر توازن نظامي خليج فارس را بررسي كرد.
بر اساس گزارش اين انديشكده (سي اس آي اس)، ايران تعداد، محدوده و ظرفيت موشكي و راكتي خود در خاورميانه را افزايش داده است. اين گزارش اخطار ميدهد كه نيروي موشكي تهران جبران كمبود نيروي هوايي اين كشور بوده و به اين كشوراجازه ميدهد تا تهديدي عليه همسايگان و نيروهاي ايالات متحده باشد.
اين گزارش ايران هراسانه ميافزايد: توافق اوليهاي كه ميان ايران و شش قدرت انجام شده بود فرصتي كليدي براي حركت به سمت نابودي تهديد هستهاي ايران بود. اما در طول اين سالها تهران توانسته موشكهاي متعارف نظامي خود را توسعه داده به طوري كه ميتواند هر هدفي در خليج فارس را بزند.
ايران و تعادل نظامي خليج فارس 2: ابعاد موشكي و هستهاي
اين گزارش مي افزايد : اين گزارش اخطار ميدهدكه در صورت حمله به اين كشور، ايران ميتواند از ظرفيت جنگافزارهاي نامتقارن خود در خليج فارس عليه همسايگانش استفاده كند. در سطحي ديگر، افزايش بيوقفه در تعداد، محدوده و ظرفيت نيروي موشكي اين كشور، سطح گسترش در خليج فارس را افزايش داده است. ايران نشان داده است كه راكتهاي دوربرد خود را به دلايل دوستانه يا به صورت نيروي نيابتي در اختيار حزبالله و حماس خواهد گذاشت.
در تهديدي قويتر، اين گزارش نشان ميدهد كه ايران پيش از رسيدن به توافق ژنو تقريبا همه قطعات لازم براي ظرفيت اتمي را حاصل كرده است. البته به جز مواد شكافتپذير مورد نياز براي سلاح هستهاي. اين تهديد افزايش تحريمها توسط اسرائيل و امريكا را سبب شده است. بايد گفت كه تهديد هستهاي ايران از رشد ظرفيت توان موشكي در خليج فارس و مرزهاي اين كشور جدا شدني نيست.
اين گزارش خاطر نشان مي كند : به سختي ميتوان گفت كه تحريمها و مذاكرات، برنامه هستهاي و موشكي اين كشور را متوقف ميكند. با اين حال اين گزارش نشان ميدهد كه انتخابهاي نظامي گزينههاي غيرقطعي را پيشنهاد ميدهند. هم اسرائيل و هم امريكا كرارا گفتهاند كه در حال طراحي انتخابهاي نظامياي هستند كه حداقل بتواند شامل حملات پيشگيرانه به تاسيسات هستهاي ايران بشود.
يك حمله پيشگيرانه رويارويي مستقيم نظامي يا برخورد در خليج فارس را شعلهور خواهد كرد و يا ممكن است كه باعث حملات موشكي ايران به پايگاههاي آمريكا، شوراي همكاري خليج فارس يا اسرائيل شود. افزون بر اين بايد به جنگ نيابتي در لبنان عراق، افغانستان، خليج فارس و ديگر مناطق هم اشاره كرد.
اين گزارش مي افزايد: نتيجه اينكه اسرائيل، ايالات متحده و كشورهاي عربي نميتوانند بين جنگ پيشگيرانه و سياست بازدارنده انتخاب كنند. مگر اينكه ايران اساسا مسير كنونياش را تغيير دهد. حملات پيشگيرانه شايد قادر باشد كه براي مدتي تلاشهاي ايران را به تاخير اندازند اما حركت ايران به سمت بازسازي تواناييهاي هستهاي شروع خواهد شد و بعد از آن اسرائيل و امريكا و اعراب مجبور خواهند بود توان موشكي و دفاعي و ظرفيتهاي مرتبط با آن را افزايش داده و به سمت هر تلاش جديد ايران براي ساخت سلاح هستهاي حمله كنند.
اين گزارش نتيجه مي گيرد : ابعاد موشكي و هستهاي ايران نشان ميهد كه وضعيت فعلي كه بين ايران و اسرائيل واقع شده، اسرائيل را مجبور ميكند كه از انتخاب حمله اول پيروي كند تا بتواند امنيت نيروهاي نظامي هستهاي خودش را حفظ كند.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]