واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: رونمايي از سامانه هوشمند اتاف تا يك ماه ديگر
معاون پژوهشي اداره كل مطالعات اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران از رونمايي سامانه هوشمند اتاف به منظور ارزيابي تاثيرات اجتماعي طرحها، پروژه ها و سياست هاي كلان شهري خبر داد.
حسن عماري در گفتگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران با اشاره به دستور شوراي شهر و شهردار تهران مبني بر طراحي سامانه ارزيابي تاثيرات اجتماعي و فرهنگي(اتاف) در خصوص پروژه هاي اجرايي درسطح شهر اظهار داشت: هر اقدام توسعه اي ضمن پيامدهاي مثبت داراي آثار منفي نيز بوده و هدف از ايجاد اين سامانه حذف و يا كاهش اثرات منفي پروژه هاي اجرايي در سطح شهر و بررسي دقيق آثار و پيامدهاي مثبت و منفي ناشي از اجراي طرح به شهروندان و به خصوص ساكنين آن منطقه است.
وي با بيان پيش بيني پيشگيرنده هاي لازم جهت بهبود وضعيت پروژه ها به ابلاغيه ي شهرداري تهران مبني بر ارزيابي تاثيرات اجتماعي و فرهنگي پروژه هاي شهري از سال 87 اشاره كرد و افزود: از زمان آغاز اين ابلاغيه تا كنون در حدود 600 پروژه از اين ارزيابي برخوردار شده است.
معاون پژوهشي اداره كل مطالعات اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران با تاكيد بر تعريف اين پروژه ها به صورت فردي و منطقه اي اظهار داشت: اجراي اين طرح تا كنون به صورت انساني از طريق بررسي كارشناسان، انتخاب مجري، ناظر و نهايتا ارائه راهكار بوده كه با طراحي سيستم هوشمند اتاف تمامي مراحل رصد و پالايش انتخاب مجريان و ناظرين، ارتقاي رتبه بندي آنان و نيز لزوم اجرا و عدم اجراي اتاف به واسطه اين سيستم مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
عماري با اشاره به رصد كل پروژه در هر شرايطي به واسطه اين سامانه افزود: ارتباط برنامه در نظر گرفته شده جهت اجرا و بررسي ميزان پيشرفت پروژه از ديگر ويژگيهاي مهم اين سامانه است ضمن اينكه فعاليت و كيفيت كار به واسطه تعامل همه جانبه مديران و كارفرمايان و نيز اداره كل مطالعات اجتماعي و فرهنگي به عنوان ناظر اصلي پروژه ها در شهرداري ارتقا خواهد يافت.
وي با بيان راه اندازي اين سامانه از يك ماه ديگر اظهار داشت: كليه پروژه هاي شهري در تمامي حوزه هاي عمراني، خدماتي و فرهنگي و اجتماعي به واسطه اين سامانه قابليت برخورداري از ارزيابي تاثيرات اجتماعي و فرهنگي خواهند شد.
معاون پژوهشي اداره كل مطالعات اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران كاهش داوري ها و قضاوت در خصوص اهداف و اجراي پروژه راهبري سيستم و كاهش اجراي زمان پروژه و افزايش سرعت در عملياتي نمودن آنرا از مهم ترين ويژگيهاي اين سامانه الكترونيكي عنوان كرد و گفت: سلسله مراتبي بودن اجراي پروژه و تقليل خطاهاي انساني از ديگر مزيت هاي اين سامانه هوشمند نسبت به اجراي فعلي آن است.
عماري با ياد آوري اجراي سالانه بيش از چند هزار پروژه در سطوح منطقه اي و كلان در سطح شهر تهران به عدم ثبت تمامي اين پروژه ها اشاره كرد و اظهار داشت: در بسياري از طرحها به واسطه تكرار و اجراي دوباره ارزيابي قبلا صورت پذيرفته و تنها پروژه هايي در اين سامانه ثبت خواهند شد كه از اهميت ويژه اي برخوردار بوده و يا براي نخستين بار اجرا شود.
وي تشريح كرد: تشكيل شورايي جهت ارزيابي طرحها از ديگر اقدامات معاونت اداره كل پژوهشي شهرداري تهران بوده و به واسطه نظرات اين شورا پروژه ها در اين سامانه ثبت و ضبط خواهد شد.
معاون پژوهشي اداره كل مطالعات اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران با عنوان اينكه هر اقدام توسعه اي داراي پيامدهاي منفي خاطر نشان كرد: اين سامانه به همين منظور و با هدف شناخت موانع و مشكلات اجتماعي و فرهنگي و نيز كاهش پيامدهاي منفي اجراي پروژه ها عملياتي خواهد شد.
انتهاي پيام/
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]