واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مديريت زائران زخم كهنه اي كه سالي چند بار سرباز مي كند/معاونت زيارت همچنان در كما
مشهد - خبرگزاري مهر: نبود ساختاري هدفمند براي مديريت زائران مشكلات بسياري را نصيب زائران رضوي كرده و بي برنامگي در اين بخش موجب شده اين زخم كهنه سالي چند بار سرباز كند بنابراين مديريت هماهنگ و پرهيز از موازي كاري مي تواند به تحول در بحث ساماندهي زائران كمك كند.
به گزارش خبرنگار مهر، ساماندهي بيش از 30 ميليون زائري كه سالانه به مشهد سفر مي كنند نيازمند مديريتي يكپارچه و منسجم است و اين امر با پرهيز از موازي كاري و در پيش گرفتن سياست و راهبردي واحد محقق مي شود.
مديريت زائران در سيطره بي برنامگي
به منظور مديريت واحد زائران دو سال پيش معاونت هماهنگي امور زائران در استانداري خراسان رضوي به تصويب رسيد اما ناگهان به دليل تغيير استاندار خراسان رضوي و آغاز به كار استاندار جديد اين معاونت عمر چنداني نداشت و موجي از بلاتكليفي را در بحث مديريت هماهنگ زائران ايجاد كرد.
نماينده مردم مشهد و كلات در مجلس شوراي اسلامي در اين زمينه به خبرنگار مهر گفت: مديريت زائران در سيطره بي برنامگي است و اين امر در درازمدت موجب كاهش زائران رضوي مي شود.
مشكلاتي كه زائران را رنج مي دهد
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر عنوان كرد: امروز آنچه كه سبب كاهش نگران كننده زائران در سفر به مشهد شده مربوط به عوامل اقتصادي نيست بلكه اين امر ناشي از همان عدم مديريت زائران است.
وي ادامه داد: هنگامي كه زائري به اين شهر سفر مي كند بايد نگران اسكان خود باشد و اين امر در حالي است كه ترافيك سنگين، نبود پاركينگ كافي و مشكل مسافربرهاي شخصي تنها بخشي از مواردي است كه زائران را رنج مي دهد.
معاونت زيارت همچنان در كما
نماينده مردم مشهد و كلات در مجلس شوراي اسلامي بيان كرد: بخش اعظمي از ضعف زيرساختها كه سالهاست گريبان گير پايتخت معنوي شده به از دست دادن ماهيت معاونت زيارت و به كما رفتن اين حوزه باز مي گردد.
وي با بيان اينكه معاونت زيارت پس از گذشت دو سال همچنان در كما به سر مي برد، اظهار كرد: ماهيت اين معاونت در روزهاي پاياني دولت دهم نامشخص بود و امروز هم با بينتيجه ماندن طرح ايجاد معاونت زيارت، دغدغه و نگراني برخي از افراد منوط به تعطيلي اين بخش است.
مصوبه اي كه هر چه سريع تر بايد اجرايي شود
حجت الاسلام پژمانفر تصريح كرد: اين طرح دو سال است كه به تصويب رسيد اما در استانداري هنوز معاونتي تحت عنوان معاونت زيارت تشكيل نشده است و به نظر مي رسد بايد هرچه سريع تر براي اجرايي شدن اين مصوبه مديران اجرايي همت كنند.
عضو مجمع نمايندگان خراسان رضوي نيز در اين رابطه به خبرنگار مهر گفت: طرح تشكيل معاونت زيارت به منظور هماهنگي در مديريت زائران به تصويب رسيد زيرا هم اكنون به دليل همين نبود مديريت واحد در امور زائران مبحث ساماندهي امور زائران با مشكلات عديده اي روبروست.
محمدرضا محسني ثاني عنوان كرد: هم اكنون هر دستگاهي بنا بر بودجه و نيرويي كه دارد در زمينه ساماندهي امور زائران فعاليت مي كند و اين امر در حالي است كه هيچ گونه وظايف براي اين دستگاه هاي تعريف نشده و اين امر نشانگر موزاي كاري دستگاه ها و نهادهاي مختلف در رابطه با مديريت يكپارچه زائران رضوي است.
مسئولان دغدغه اي براي مديريت يكپارچه زائران ندارند
وي ادامه داد: هر سال تعداد زائراني كه به پايتخت معنوي سفر مي كنند در حال افزايش است و اين موضوع ايجاب مي كند تا براي كاهش مشكلات، مديريت جامع زيارت در مشهد شكل بگيرد.
وي با تاكيد بر اينكه نبايد تشكيل معاونت زيارت مورد بي توجهي قرار بگيرد، بيان كرد: كم كاري در اين حوزه منجربه كاهش فزاينده زائران و وجود مشكلات متعدد در پذيرايي و ايجاد رفاه براي زائران از جمله نبود امكانات اقامتي مناسب با سليقه اقشار مختلف، ترافيك، افزايش بي رويه قيمت هواپيما و قطار، نبود مراكز تفريحي و بازارهاي متناسب با نياز زائر مي شود.
يك عضو شوراي شهر مشهد نيز در اين خصوص به خبرنگار مهر گفت: تعلل در تشكيل معاونت زيارت نشان مي دهد كه مسئولان دغدغه اي براي مديريت يكپارچه زائران ندارند.
لزوم نظارت بر سازمان هايي كه به امور زائران رسيدگي مي كنند
غلامرضا بصيري پور افزود: قانون دولت را ملزم به فراهم سازي زمينه زيارت مطلوب براي زائران كرده بنابراين دولت بايد نياز زائران را پاسخ دهد و روند تشكيل معاونت زيارت را سرعت بخشد.
وي با بيان اينكه سالهاست كه مسئولان دم از مديريت يكپارچه زائران مي زنند اما تاكنون اتفاقي در اين حوزه روي نداده است، بيان كرد: در حال حاضر وظايف متعددي برعهده سازمانهاي مختلف براي رسيدگي به امور زائران قرار گرفته است اما اكنون ارگاني كه بتواند فعاليت سازمانها و ارگانهاي مختلف در امور زائران را رصد و كمكاريها را گوشزد كند وجود ندارد و اين موضوع اهميت تشكيل معاونت زيارت را دوچندان مي كند.
ايجاد مديريت يكپارچه زائران مهمترين اولويت طرح مطالعات زيارت
دبير اجرايي مطالعات توسعه كمي و كيفي زيارت امام رضا(ع) نيز با اشاره به اينكه در طرح مطالعات توسعه كمي و كيفي زيارت امام رضا(ع) مهمترين اولويت ايجاد مديريت يكپارچه زائران است به خبرنگار مهر گفت: اين معاونت هنوز پس از گذشت دو سال تشكيل نشده و مطابق گفته مسئولان در ساختار اداري اين معاونت اشكالاتي وجود دارد كه بايد هر چه زودتر رفع شود.
حجت الاسلام هاشم مهذب رحيم زاده تصريح كرد: هم اكنون به دليل نبود ساختاري مشخص در حوزه زيارت مسائل بسياري زائران را رنج مي دهد و در اين راستا خواسته به حق و جدي آنان فراهم كردن زيرساختها در اين شهر است.
وي ادامه داد: دو سال پيش به منظور مديريت واحد زائران معاونت هماهنگي امور زائران در استانداري خراسان رضوي به تصويب رسيد اما ناگهان به دليل تغيير استاندار خراسان رضوي و آغاز به كار استاندار جديد اين معاونت عمر چنداني نداشت و هنوز عليرغم به تصويب رسيدن اين موضوع، معاونتي در اين خصوص تشكيل نشده است.
جاي خالي مديريت زائران و ضعف زيرساختها
جاي خالي مديريت زائران و ضعف زيرساختها موضوع تازه اي نيست و بارها و بارها در اين زمينه سخن به ميان آمده است اما هرگاه اين امر به عنوان نقدي جدي از سوي رسانه ها مطرح مي شود مديران و مسئولان خود را مبرا از تقصير مي دانند.
......................
گزارش: مرضيه صاحبي
كد خبر: 2195575
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۴ - ۰۶:۵۸
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]