واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهدفرش قزوين زير پاي تاريخ
صنعت فرش قزوين امروز براي گسترش نيازمند حمايت و تسهيلات است و اين مهم با برگزاري نمايشگاههاي صنعت فرش در استان به خوبي احساس ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين از ميان هنرهاي ناب و پر قوت ايراني، فرشبافي با ظرافتها و حساسيتهاي هنگام بافت و توليد جزء رايجترين هنرهايي است كه همانند فرهنگ براي بسياري از افراد كهنه كار اين عرصه مورد توجه بوده است.
امروزه با توجه به نياز بخشهاي مختلف به خريد، توزيع و عرضه انواع وسايل و ابزارهاي زندگي صنعت فرش به صورت ماشيني «خودكار» و دستي به صورت بافت و دوز سنتي اهميت خاصي يافته است.
استان قزوين با پيشينه هنري تمام در زمينه گليمبافي، جاجيم و مخمل بافي و توليد سنتي فرشهاي متري به صورت سنتي و استفاده از فرش دوزها اهميت و جايگاه درخشاني را دارد.
در حال حاضر توليد فرش دستبافت كه بسيار نيز پر زحمت و زمانبر است در قزوين به علت بي مهريها و كم توجهيها از حالت سنتي بافت و توليد فاصله گرفته است.
زماني كه سنت جاجيم و گليم بافي و پس از مدتي فرش بافي در ميان بسياري از خانههاي روستايي در بخشها و نواحي مختلف رواج داشت اين هنر به عنوان سندي براي نشان دادن و فهماندن اصالت و پيشينه فرهنگي يك خانواده حكايت داشت.
فزوني توسعه و ارايه روز به روز تكنولوژيها براي سهولت در كارها با فاصلهگيري از عناصر پرسابقه و هنرهاي مهم گذشتگان همراه شد و روز به روز از حجم توجه به هنرهاي روستايي و ارزشمند سنتي كاسته شد.
امروز در نهايت تعدادي انگشت شمار آن هم تنها ميان چند خانواده از روستائيان در استان قزوين سنت بافت و توليد گليم و فرش به صورت دستي جريان داشته و اين هنر كهنه كار همچنان آوازه خود را به طور كامل از دست نداده است.
بي ترديد هنرمندان كنوني گليم و فرش باف سنتي استان قزوين نيز همان پيرمردان و پيرزناني هستند كه به طور تجربي و عملي اين سنت را از پدران و دوران قديم به يادگار داشته و با افول اين انگشت شمار از هنرمندان پير بيترديد فرش سنتي ديگر جايي براي توليد و بافت نخواهد داشت.
به همين منظور در حال حاضر يكي از سياستها در حوزه حفظ و گسترش اين سنت ارزشمند استفاده از چهرههاي هنرمند براي آموزش فرش بافي و گليم بافي سنتي است كه از طريق ميراث فرهنگي آغاز شده است.
در كنار هنر سنتي بافت و دوخت فرش البته امروز صنعت نيز به عرصه فرش بافي نظر و توجه خاصي دارد و از اين نظر فرش به زمينهاي مناسب و ارزشمند براي اشتغال و ايجاد كارآفريني آن هم در بخش خانگي بدل يافته است.
برگزاري دورههاي آموزشي و تبليغات مناسب براي حضور صنعتگران در اين عرصه و كمك تسهيلاتي براي ايجاد كارگاهها و اماكن بخش خصوصي براي توليد فرش به صورت هم دستي و هم ماشيني جاي خاصي را باز كرده است.
از همين رو و با توجه به اهميت اشتغال و ضرورت گسترش كارآفريني با اتكا به توان و مهارت خانگي پرداخت تسهيلات براي سوددهي مالي از عرصه فرش در قالب صنعت بيشتر شده است.
علي پرزحمت در اين خصوص اظهار داشت: بافندگان فرش و هنرمندان اهل فن كه در عرصه صنعت فرش فعاليت ميكنند با همكاري مسئولان صنعت، معدن و تجارت كمك كنند تا قزوين با
احياي خانه فرش به يكي از قطبهاي كشور در توسعه اين صنعت تبديل شود.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوين با بيان اينكه صنعت فرش بومي و ملي است، اضافه كرد: بايد با اقدامات مطلوب اين صنعت را نسبت به گذشته احيا كرد.
وي با اشاره به اينكه فروشندگان ششمين نمايشگاه تخصصي فرش دستباف كمبود نقدينگي را مهمترين مشكلات رونق بازار حرفه خود عنوان كردند، گفت: بايد با همكاري و هماهنگي شركتهاي فرش و مركز فرش ايران تسهيلاتي به بافندگان
فرش ارائه شود تا اين مشكل به خوبي برطرف شود.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوين خاطرنشان كرد: با تزريق نقدينگي به بافندگان فرش كه جزو قشر متوسط جامعه هستند ميتوان شاهد رشد و توسعه اين صنعت در اين استان بود.
استان قزوين سالياني است با برگزاري تخصصي نمايشگاه فرش به ارايه آخرين تحولات جديد و دستاوردها در حوزه فرش پرداخت است.
منوچهر حبيبي در اين خصوص در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوين با بيان اينكه افزايش خريد از محصولات بومي موجب افزايش رونق صنعت فرش ميشود، بيان كرد: با تحقق اين هدف انگيزه و علاقه بافندگان اين صنعت و فعاليت آنان در اين حوزه افزايش مييابد.
معاون عمراني استانداري قزوين با بيان اينكه آموزش بافت فرش با هدف احياي فرش دستبافت و مخصوص استان قزوين در مجموعه سعدالسلطنه فعال و آغاز شده است، اظهار داشت: اكنون اين آموزش با استقبال خوب علاقهمندان مواجه شده است.
معاون امور عمراني استاندار قزوين عنوان كرد: تحقق اين مهم كار مشتركي بين مجموعه مركز فرش ايران و سازمان صنعت، معدن و تجارت بوده است.
حبيبي اظهار داشت: مجموعه فرش ماشيني و دستبافت جايگاه ويژهاي در كشور دارد.
وي افزود: اين صنعت در اشتغال نقش بسزايي ايفا ميكند و موجب فراهم شدن كسب و كار براي بيشتر از جوانان جوياي كار ميشود.
معاون امور عمراني استاندار قزوين خاطرنشان كرد: صنعت فرش بايد در كارگاههاي كوچك و بزرگ با حداقل هزينهها و سرمايهگذاري مطلوب رشد و توسعه يابد تا اين صنعت به جايگاه واقعي خود برسد.
حبيبي با اشاره به اينكه انگيزه و رغبت مردم براي خريد فرش در منزل و محل كار و استفاده ادارهها از محصولات بومي ارتقا يافته است، يادآور شد: برپايي ششمين نمايشگاه تخصصي فرش دستباف ميتواند در تحقق اين مهم نقش بسزايي را ايفا كند.
حبيبي بيان كرد: نمايشگاه بينالمللي استان قزوين به دليل قرار گرفتن در نقطه مركزي و رغبت مطلوب استانهاي ديگر براي حضور در اين نمايشگاه و افزايش انگيزه استقبال مردم در بازديد از نمايشگاه فوق براي خريد موجب شده تا اين نمايشگاه جزو حوزههاي پركار اين استان قرار گيرد.
بنابر اين آنچه اهميتدار است در وهله نخست اشتغال آفريني براي جوانان است كه استان قزوين از اين نظر بسيار نيازمند بوده و اين اميد ميرود تا با گسترش فرشبافي و احياي اين هنر در حال فراموشي در بخش مشاغل و كارگاههاي خانگي بتوان زورآزمايي كرده و به ارايه و توليد محصولات مناسب براي عرضه به خريداران قزوين كه تمايل فراواني نيز به خريد مصنوعات چرم و چوب دارند، پرداخت.
انتهاي پيام/77005/
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]