واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آيتالله ريشهري:خداوند فاسقان را هدايت نميكند
توليت آستان مقدس حضرت عبدالعظيم الحسني (ع) گفت: اگر انسان چيزي را براساس عقل تشخيص دهد، حق است اما وقتي برخلاف آن عمل كند از مرز حق خروج كرده، فاسق و گناهكار محسوب ميشود و خداوند فاسقان را هدايت نميكند.
به گزارش خبرگزاري فارس از جنوب استان تهران بهنقل از روابطعمومي آستان مقدس حضرت عبدالعظيم الحسني عليهالسلام، آيتالله محمدي ريشهري در درس تفسير قرآن در تبيين و تفسير لغت هدايت از آيه ششم سوره حمد اظهار داشت: هدايت خدا شامل هدايت عام (هدايت فطري، عقلي و تشريعي ) و هدايت افراد مكلف (هدايت همگاني و هدايت ويژه) است.
توليت آستان مقدس حضرت عبدالعظيم الحسني (ع) گفت: كساني كه در زندگي با اخلاص با تمام ظرفيت و توان خود براي خدا حركت، جهاد و نيكوكاري مي كنند بيانگر اين است كه خدا، پيامبر و دستورات او را پذيرفته اند، به اين سبب به وسيله توفيق الهي و وعده حتمي او شامل هدايت ويژه خداوند ميشوند. اين افراد نه تنها در دنيا به مقصد حركتي خود مي رسند، بلكه در آخرت هم به مقصد انسانيت يا بهشت دست پيدا مي كنند.
وي در تبيين چگونگي محروميت يا برخورداري از هدايت ويژه عنوان كرد: با توجه به آيات قرآن افرادي كه با هدايت عام مخالفت كنند از هدايت ويژه محروم و افرادي كه از هدايت عام پيروي كنند از اين نوع هدايت برخوردار مي شوند.
توليت آستان مقدس حضرت عبدالعظيم الحسني عليهالسلام در اشاره به اعمالي كه سبب محروميت از هدايت ويژه ميشود، گفت: ستمگران و ظالمان به ميزان ظلم و ستم از هدايت ويژه محروم و دعاي آنها در طلب توفيق الهي مستجاب نميشود، دروغگويي، اسراف، پوشاندن حق و مبارزه نكردن با باطل از مصاديق ظلم و ستم است.
رئيس دانشگاه علوم قرآن و حديث بيان كرد: خداوند براي كساني كه از هدايت فطري، عقلي و پيامبران ظاهري اطاعت مي كنند، هدايت ويژه در نظرگرفته و در رسيدن به مقصد، هنگام لغزش ها به آنها كمك مي كند در غير اين صورت فرد را رها ميكند.
توليت آستان مقدس حضرت عبدالعظيم الحسني عليهالسلام درباره اقسام هدايت، ويژه افراد مكلف تصريح كرد: نخستين و مهمترين نوع هدايت ويژه افراد مكلف، هدايت مخصوص پيامبران و فرستادگان حضرت حق است، بين آنها و خدا فاصلهاي نيست مگر فرشتگان وحي الهي كه اين دسته از پيامبران نه تنها مورد هدايت خاص هستند بلكه بر پايه هدايت مستقيم الهي مامور هدايت ديگران نيز ميشوند.
وي افزود: قسم دوم از هدايت ويژه شامل اوصياي خداوند متعال ميشود، آگاهي كامل اوصيا به همه علوم از طريق بالارفتن ظرفيت روحي و فكري آنها بوسيله خداوند متعال است كه چشمههاي حكمت را در دل آنها قرار داده و علم را به آنها الهام ميكند، به همين سبب سوالات مردم را صحيح و بدو ن خطا پاسخ ميدهند.
آيتالله محمدي ريشهري خاطرنشان كرد: پيامبران از وحي و اوصيا از الهام برخوردار هستند كه هر دو از جانب خداوند است. وحي يعني هدايت قلبي پيامبران به منظور تشريع احكام، الهام يعني هدايت ويژه اوصيا به منظور تبين شريعت انبياء است. هدايت ويژه در مورد پيامبر اسلام، همان قرآن است كه دستورالعمل حياط باطني و سرمايه حياط معنوي انسانها است.
انتهاي پيام/2462/ك
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]