واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حاشيه فارس از بزرگداشت پدر امداد و نجات ايرانخداحافظ مرد روزهاي سخت حوادث
امروز از امدادگران جوان گرفته تا مديراني كه دوش به دوشش حوادث را تجربه كرده بودند در سوگش جمع شده و به ماتم نشسته بودند انگار در باورشان نميگنجد كه «دفتري» مرد روزهاي سخت حوادث ديگر در بين شان نيست.
به گزارش خبرنگار فارس، همه آمده بودند. از پيشاهنگان جوان هلال احمر كه براي عرض ادب به صف شده بودند تا مديراني كه سردي و گرمي حوادث را دوش به دوش پدر امداد و نجات كشور تجربه كرده بودند.
پاي سخن هر كدام كه مينشيني از استواري و اقتدارش در پوشش امدادي زلزله بم، رودبار و منجيل و آذربايجان ميگويند و كمتر حادثهاي بود كه نام دفتري سرفصل آن نباشد.
تا نام مرحوم بيژن دفتري را ميبريم اشك در چشمان همسرش حلقه ميزند. بغض امانش نميدهد و ميگويد: اوايل ازدواجمان بود و نبودهاي مداومش برايم دشوار بود ولي وقتي متوجه شدم كه حضورش در حوادث چقدر ميتواد مفيد باشد آرام شدم.
نميدانستم كه «دفتري» خانواده به اين بزرگي دارد و او تنها از خود چهار فرزند به يادگار نگذاشته بلكه تمام دختران و پسران امدادگري كه به ياد همسرم اينجا جمع شدهاند نيز فرزند او هستند.
او از روزهايي ميگويد كه همسرش آماده باش شب را به صبح رسانده چرا كه از نظر او امدادرساني تعطيل بردار نبود.
مرحوم دفتري بارها گفته بود كه اگر مُردم بر روي سنگ قبرم بنويسيد من امدادگر بوده ام و امدادگر خواهم ماند.
محمود مظفر، رئيس سازمان امداد ونجات هلال احمر ميگويد: نكاتي را از استاد دفتري آموختم كه شايد در هيچ كتاب و دانشگاهي نتوان آموخت.حسن خلق، روابط عمومي خوب و حضور عاشقانه در حوادث همه امدادگران را ترغيب ميكرد.
دفتري در قالب زمان و مكان قرار نميگرفت و فقط به فكر خدمت رساني بود.
ابوالحسن فقيه، رئيس سابق جمعيت هلال احمر مرحوم دفتري را كوله باري از تجربه ميخواند و ميگويد: اگ رچه از زمان مديريتم در جمعيت نتوانستم آن طور كه بايد با مرحوم دفتري آشنا شوم ولي در اين دوران توانستيم كتاب زندگينامه مرحوم دفتري را به چاپ برسانيم چرا كه امدادگران نسل حاضر و آينده بايد با مرد روزهاي سخت آشنا شوند.
محمد فرهادي، رئيس جمعيت هلال احمر نيز در جمع آنهايي كه آمده بودند تا ياد دفتري را گرامي بدارند حاضر شد. او معتقد است مرحوم دفتري امدادگر بزرگي بود و در شكل دهي سازمان امداد و نجات نقش اساسي داشت.
فرهادي ميافزايد: دفتري محدود به مازندران و يك شهر نيست بلكه او سفير جمعيت هلال احمر در عرصه امداد بين الملل بود.
وي ميگويد: براي اينكه نامش از خاطره ها هيچگاه پاك نشود يكي از خيابانهاي قائمشهر نام دفتري را به خود خواهد گرفت.
بيژن دفتري در خانوادهاي كشاورز در روستاي «بشل» واقع در مازندران شرقي و از توابع شهرستانهاي سوادكوه و قائمشهر متولد شد و تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در همانجا گذراند.
پس از اخذ ديپلم وارد كادر نظامي ژاندارمري كل كشور شد ولي در همان دوران جواني به بيماري صعبالعلاج ساركوم روده كوچك مبتلا شد و چون اميدي به بهبودي نداشت، از ادامه خدمت در ژاندارمري انصراف داد. اما پس از عمل جراحي و بهبودي نسبي، خدمات بشردوستانه يكي از اولويتهاي زندگي او قرار گرفت و تا بيش از 40 سال از زندگي او در خدمت به مردم و صحنههاي امدادي سپري شد. شروع زندگي امدادي بيژن دفتري بعد از طي دوره مديريت بيمارستاني شكل گرفت.
او ۳ دختر و يك پسر به نام محمد علي به يادگار گذاشت.
بيژن دفتري سيزدهم آذر بر اثر بيماري گوارشي در بيمارستان ابن سيناي تهران چشم از جهان فرو بست.
انتهاي پيام/
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]