واضح آرشیو وب فارسی:مهر: عشق و ارادت به اهل بيت(ع) در نوحههاي محلي ميناب موج مي زند
ميناب - خبرگزاري مهر: معاون قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي هرمزگان گفت: در نوحههاي محلي ميناب عشق و ارادت به اهل بيت(ع) و خاندان عصمت و طهارت موج ميزند.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام كاظم قنبري ظهر شنبه در مراسم اختتاميه سومين سوگواره نوحه هاي نشسته محلي در ميناب با اشاره به نحوه عزاداري هاي بومي مناطق جنوبي كشور، عنوان كرد: اين نوع عزاداري ها از گذشته نسل به نسل، حفظ شده و هم اكنون بايد از آن در برابر برخي تحريفات و تهاجمات فرهنگي صيانت كنيم.
وي ادامه داد: لازم است تا در عزاداري هاي محلي و سنتي از نسخه ها و منابع معتبر استفاده شود و همچنين در راستاي مكتوب كردن اين نسخ معتبر تلاش كرد.
معاون قرآن و عترت اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي هرمزگان حفظ شعائر ديني و دوري از تحريف را مهمترين ويژگي اشعار و نوحههاي محلي ميناب بيان كرد و گفت: در نوحههاي محلي ميناب عشق و ارادت به اهل بيت (ع) و خاندان عصمت و طهارت موج ميزند.
حجت الاسلام قنبري در بخش ديگري از سخنان خود استفاده از نسخ معتبر بومي را مهمترين عامل حفظ شعائر ديني دانست و افزود: محتواي بسياري از اشعار شاعران و مرثيهسرايان مينابي بيانگر اين است كه در آن از منابع معتبر و ناب بهره گرفته شده است.
وي توجه به آداب و رسوم بومي و مذهبي را مهم دانست و ادامه داد: نوحههاي نشسته محلي از آئينهاي ويژه ميناب است و عزاداري نشسته مردم ميناب به حدي پر محتوا و كامل است كه شور عزاداران را به شعور تبديل ميكند.
سرپرست اداره فرهنگ وارشاد اسلامي ميناب نيز در ادامه اين مراسم گفت: سومين سوگواره نوحه هاي محلي شهرستان ميناب با حضور بيش از 85 گروه نوحه خوان از اين شهرستان در روستاي حكمي ميناب برگزار شد.
رضا اوژند عنوان كرد: هر گروه شركت كننده در اين جشنواره متشكل از 11 نفر بود يك نفر به عنوان ذاكر و چاووش خوان و ساير افراد نيز به عنوان همسرايان، گروه را همراهي مي كردند.
سرپرست اداره فرهنگ وارشاد اسلامي ميناب افزود: در اين سوگواره گروه هاي نوحه خوان با سبك سينه زني و عزاداري نشسته به نوحه خواني پرداختند كه اين سبك در جنوب كشور و به خصوص شهرستان ميناب از قدمتي ديرينه برخوردار است.
اوژند خاطرنشان كرد: ميناب داراي پيشينه فرهنگي و مذهبي، غني است و اشعار و مرثيه هاي نام آوراني همچون ملا حسين مسيحا و حسينعلي قضايي مينابي كه در اين منطقه زندگي مي كردند، در سوگواري ها و ايام عزاداري در جنوب كشور از اهميت بسياري برخوردار است.
وي هدف از برگزاري اين سوگواره را حفظ و احياء شيوه سنتي عزاداري محلي عنوان كرد و اظهار داشت: حفظ آئين و سنت هاي محلي به ويژه آداب عزاداري محلي و انتقال آن به نسل هاي آينده از اهميت خاصي برخوردار است كه برگزاري اين همايش ها و سوگواره ها زمينه حفظ و ترويج فرهنگ عزاداري بومي و سنتي اين منطقه را فراهم مي كند.
سرپرست اداره فرهنگ وارشاد اسلامي ميناب يادآور شد: در حاشيه اين سوگواره، نمايشگاه كتاب و عكس نيز برپا شد كه در آن 200 اثر از عكاسان و همچنين كتاب هايي پيرامون زندگينامه و اشعار شاعران و مرثيه سرايان شهرستان ميناب به ويژه مرثيه سراي شهير جنوب كشور مرحوم حسينعلي قضايي كه توسط سهراب سعيدي محقق و پژوهشگر مينابي به رشته تحرير در آمده، در معرض ديد عموم قرار گرفت.
شايان ذكر است؛ در پايان اين سوگواره از گروه هاي نوحه خوان، پيرغلامان و همچنين جوان ترين نوحه خوان اين سوگواره و از برگزاركنندگان سه دوره سوگواره نوحه هاي محلي تقدير شد.
همچنين مقرر شد، چهارمين سوگواره نوحه هاي محلي سال آينده به صورت استاني و در روستاي تالار شهرستان ميناب برگزار مي شود.
كد خبر: 2195401
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۳ - ۱۶:۵۲
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]