واضح آرشیو وب فارسی:مهر: كارگاه آموزشي توجيهي كاداستر به ميزباني منابع طبيعي و آبخيز داري گيلان در رشت برگزار شد
رشت - خبرگزاري مهر: كارگاه يك روزه آموزشي توجيهي كاداستر به ميزباني منابع طبيعي و آبخيز داري گيلان در رشت برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، بنا بر ضرورت اجراي طرح تهيه نقشه هاي اراضي ملي به روش كاداستر كارگاه آموزشي و توجيهي اين امر به ظهر شنبه ميزباني گيلان و با حضور خيري مدير كل دفتر مميزي اراضي سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيز داري كشور، مفيدي مدير كل ثبت اسناد و املاك و رحماني مدير كل منابع طبيعي و آبخيز داري گيلان و كارشناساني از استان هاي همدان، البرز و زنجان در رشت برگزار شد.
مدير كل منابع طبيعي و آبخيز داري گيلان در اين جلسه گفت: اين خطه از لحاظ جايگاه منابع طبيعي و وجود جنگل يكي از استان هاي ويژه كشور است.
رحمت الله رحماني با بيان اينكه گيلان با توجه به جمعيت ساكن و مساحت پر تراكم ترين استان كشور هست، افزود: اين موضوع اهميت كار منابع طبيعي را صد چندان مي كند زيرا از يك ميليون و چهارصد و هفتاد و يك هزار و يكصد هكتار مساحت گيلان 70 درصد آن را اراضي ملي و منابع طبيعي تشكيل مي دهد.
وي اظهارداشت: اين امر موجب مي شود كه مراجعات مردمي بسيار زيادي در رابطه با تعيين تكليف اراضي و تفكيك عرصه هاي ملي و منابع طبيعي از زمين هاي شخصي افراد داشته باشيم.
مديركل منابع طبيعي گفت: در عين حالي كه تمامي اقدامات زير بنايي و طرح هاي توسعه استان بايد در حوزه اراضي ملي صورت گيرد و به عنوان مثال مي توان گفت بدون استثنا منابع طبيعي و آبخيز داري گيلان در تمامي مصوبات هيئت دولت نقش و تاثير بسزايي داشته و دارد.
رحماني با اشاره به لزوم پاسخگويي سريع به مراجعه كنندگان و متقاضيان اعلام كرد: براي يكسو سازي و هماهنگي هر چه بيشتر و دقيق تر بين ادارات كل منابع طبيعي و آبخيز داري و ثبت اسناد و املاك بايستي از روش هاي روز آمد و دقيق استفاده كرد و بنابر اين بهره مندي از روش كاداستر مي تواند در مناطقي كه از لحاظ نقشه و تعيين حدود دچار مسئله هستيم به كمك كارشناسان آمده و به رفع سريع و مطمئن موضوع كمك كند تا خداي ناكرده بخشي از اراضي ملي كه انفال الهي محسوب مي شود در اختيار اشخاص حقيقي قرار نگيرد و يا زمين هاي متعلق به مردم كه سالها بر روي آن به كشت و زرع پرداخته اند منابع ملي محسوب نشده و حق الناسي بر عهده مسئولان و دولت قرار نگيرد.
مديركل ثبت اسناد و املاك گيلان نيز در اين مراسم با ابراز حمايت از انجام پروژه تعيين حدود اراضي به روش كاداستر اظهار داشت: يكي از دغدغه هاي سازمان ثبت اسناد و به تبع آن ثبت اسناد گيلان در صدور اسناد مالكيت قطعي براي اشخاص حقيقي و حقوقي، وجود يا عدم وجود اراضي ملي در بخش يا تمامي عرصه مورد درخواست متقاضي است كه با همكاري متقابل و ديرينه دو سازمان از 50 سال پيش تلاش شده است تا بر اساس واقع و به روشي اصولي تفكيك اراضي ملي از مستثنيات افراد انجام شود و انعقاد تفاهم نامه اخيري كه بين سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيز داري كشور با سازمان ثبت اسناد و املاك صورت گرفته است نقطه عطفي در ادامه اين مسير و همكاري هاي متقابل است.
مفيدي از تلاش منابع طبيعي و هماهنگي اداره كل ثبت در رابطه با اخذ سند براي بيش از 98 درصد اراضي ملي و منابع طبيعي گيلان خبر داد و افزود: در كميته اي كه به همين منظور تشكيل شده است كارشناسان با نهايت تلاش و دقت عمل سعي دارند تا براي باقيمانده اراضي ملي نيز اسناد مالكيت به نام دولت جمهوري اسلامي را صادر كنند.
گزارش خبرنگار مهر، د ادامه اين كارگاه مدير كل دفتر مميزي سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيز داري كشور و معاونان حفاظت و امور اراضي دو استان زنجان و همدان به عنوان اجرا كنندگان طرح كاداستر به صورت پايلوت به ايراد سخن و طرح مباحث مربوطه پرداخته و با پاسخگويي به نقطه نظرات و سئوالات كارشناسان حاضر در جلسه به تبين اهداف، دستاوردها و چگونگي اجراي دقيق تر اين طرح مبادرت ورزيدند.
كد خبر: 2195320
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۳ - ۱۵:۴۲
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]