واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: جهانگيري در مراسم افتتاحيه نمايشگاه دستاوردهاي پژوهش و فناوري: اولويت نخست كشور عبور ار ركود تورمي است
اينكه بخش خصوصي در ايران احساس بينيازي به پژوهش ميكند به نظر ميرسد كه به اين دليل باشد كه بازار مصرف بخش خصوصي غيررقابتي است و احساس نياز نميكند كه با پژوهش ميتواند كيفيت محصولات را بالا ببرد. جهانگيري در مراسم افتتاحيه نمايشگاه دستاوردهاي پژوهش و فناوري: اولويت نخست كشور عبور ار ركود تورمي است
ايلنا: معاون اول رئيسجمهوري گفت: مقطع فعلي اولويت نخست كشور اين است كه از اين مرحله عبور كنيم، زيرا در مرحله ركود تورمي گراني و بيكاري مردم را آزار ميدهد.
به گزارش خبرنگار ايلنا، اسحاق جهانگيري در مراسم افتتاحيه چهاردهمين نمايشگاه بزرگ دستاوردهاي پژوهش و فناوري كشور كه صبح امروز در محل نمايشگاه بينالمللي برگزار شد، گفت: اگرچه ايران جزو كشورهايي است كه حركت توسعه خود را آغاز كرده است، اما متأسفانه نسبت به برخي از كشورها كه حركت توسعه خود را آغاز و دنبال كردهاند، عقب هستيم و تا نقطه مطلوب از نظر جايگاه مناسب در توسعه فاصله زيادي داريم.
وي تصريح كرد: مطمئناً سؤال اصلي پيش روي سياستگذاران و محققين كشور اين است كه چگونه بايد از يك اقتصاد نيمه صنعتي كه به درآمدهاي نفتي متكي است به سمت اقتصاد صنعتي كه در آن توسعه كشور به صورت كامل به دست ميآيد برويم.
جهانگيري با اشاره به اينكه در بخش اقتصادي و سختافزاري گامهاي بلندي برداشته شده است، افزود: بخش زيادي از پالايشگاهها هم در طراحي و هم در ساخت به دست محققين ايراني انجام ميگيرد.
وي ادامه داد: همچنين در بخش نفت و گاز، زيربناها، سدسازي و بنادر مجموعه اتفاقاتي كه در بخش اقتصادي رخ داده قابل توجه است. اما آنطور كه نياز است كشور را به توسعه نرسانده است. بنابراين به گام ديگر و همت ديگري نياز است كه كشور به سمت توسعه واقعي حركت كند.
معاون اول رئيس جمهور رمز اصلي براي رسيدن به توسعه پايدار را سياستهاي عالمانه و صحيح و توجه به دستاوردهاي كشورهاي موفق دانست و افزود: البته مهمتر از تدوين سياستهاي صحيح ثبات سياستهاست. در همه كشورهايي كه مسير توسعه را با موفقيت طي كردهاند سياستهاي كه اتخاذ شده با تغيير دولتها با تغيير مواجه نشدهاند.
جهانگيري خاطرنشان كرد: در حالي كه در كشور ما نه تنها با تغيير دولتها بلكه با تغيير مديران نيز برخي از سياستها تغيير ميكنند و نتيجه اين ميشود كه حتي دستاوردهاي بدست آمده بر باد ميرود.
وي پژوهش و توليد علم و فناوري را از مهمترين عناصر توسعه پايدار برشمرد و افزود: اگر بخواهيم حركت توسعه پايدار را محقق كنيم، بايد پژوهش و توليد علم و فناوري را به عنوان اصليترين موضوع مورد توجه قرار دهيم، به طوري كه گفتمان مسلط در جامعه شود.
جهانگيري تصريح كرد: تا الان هم كسي مدعي نشده است كشورهايي كه به توسعه پايدار رسيدهاند غير از روش توسعه علمي روشي را طي كردهاند بلكه همه كشورهايي كه در اين زمينه موفق شدهاند توسعه علمي جزو اصليترين برنامههايشان بوده است.
وي تأكيد كرد: آن چيزي كه اقتصاد كشور را از نفت بينياز ميكند رفتن به سمت توسعه پايدار و اقتصاد دانش بنيان و دانايي محور است.
معاون اول رئيس جمهور با اشاره به اينكه در اقتصاد دانايي محور، توليد علم و فناوري و توسعه پژوهش مهمترين شاخص است، افزود: اقتصاد دانايي محور و توسعه پايدار را بايد در ذهن انسانها و در انديشه نيروي انساني جستجو كرد به همين دليل توسعه پژوهش مهمترين اولويت در اقتصاد دانش بنيان خواهد بود.
جهانگيري خاطرنشان كرد: بنابراين توجه به مراكز آموزش عالي و شناسايي نخبگان و پژوهشگران بايد جزو اولويتها براي قرار گرفتن اقتصاد دانشبنيان به عنوان محور اصلي باشد.
جهانگيري با اشاره به اينكه در بخش نگارش مقالات علمي جايگاه مناسبي در منطقه داريم، افزود: اما در بخش پژوهش به نظر ميرسد در منطقه و در دنيا بايد گامهاي بلندتري برداريم.
معاون اول رئيسجمهور خاطرنشان كرد: اگر پژوهش به معناي واقعي يك محور جدي در كشور باشد، قطعاً اقتصاد كشور دگرگون ميشود.
وي به وجود برخي چالشها جدي در حوزه پژوهشي كشور اشاره كرد و افزود: نحوه تأمين منابع مالي از جمله اين چالشها است، زيرا بخش اصلي منابع پژوهشي به بودجه دولت متكي است آن هم در شرايطي كه منابع بودجهاي دولت محدود و تقاضاها زياد است. البته اين به اين معني نيست كه اولويت پژوهش از همين بودجه محدود ناديده گرفته شود.
وي خاطرنشان كرد: كشورهاي موفق در اين عرصه به منابع دولتي متكي نبوده و بخش خصوصي نيز درگير كارهاي پژوهشي شده است.
جهانگيري ادامه داد: اينكه بخش خصوصي در ايران احساس بينيازي به پژوهش ميكند به نظر ميرسد كه به اين دليل باشد كه بازار مصرف بخش خصوصي غيررقابتي است و احساس نياز نميكند كه با پژوهش ميتواند كيفيت محصولات را بالا ببرد.
وي با تأكيد بر اينكه راهي جز ورود به بازار بينالمللي نداريم، افزود: از همين رو بايد كالاها نيز با كيفيت باشند و دير يا زود بخش خصوصي ايران بايد اين پيام را بگيرد كه بحمدالله گرفته است.
وي چالش ديگر در حوزه پژوهش تجاريسازي را نتايج تحقيقات عنوان كرد و افزود: در يك مقطعي تقاضامحوري براي پژوهش مطرح شد، اما سازوكارهايي بيش از اين نياز دارد.
معاون اول رئيسجمهور در بخش ديگري از سخنان خود به اصلاح بودجه 92 و همچنين بودجه 93 اشاره كرد و افزود: سندهاي مالي كه در اين مدت دو سه ماه از سوي دولت تصويب شده است پيامش اين است در شرايط دشوار اقتصادي قرار داريم و ركود تورمي جدي امروز در كشور حاكم است.
جهانگيري خاطرنشان كرد: در مقطع فعلي اولويت نخست كشور اين است كه از اين مرحله عبور كنيم، زيرا در مرحله ركود تورمي گراني و بيكاري مردم را آزار ميدهد.
جهانگيري تأكيد كرد: تمام تلاش دولت اين است كه تورم را كاهش دهد و يا حداقل جلوي رشد بيرويه تورم گرفته شود.
جهانگيري با اشاره به اينكه طرحهاي عمراني نيمهكاره بيش از 400 هزار ميليارد تومان منابع نياز دارد، افزود: در سال 92 حداكثر 10 هزار ميليارد تومان به پژوهشهاي عمراني اختصاص داده شده است.
وي ادامه داد: فكر كرديم بودجه عمراني سال آينده اگر همه پيشبينيها درست از آب در بيايد حداكثر 37 هزار ميليارد تومان ميتواند باشد.
معاون اول رئيسجمهور تأكيد كرد: با اين منابع محدود و شرايط دشوار دولت به حمايت خود از توسعه علمي و فناوري و شركتهاي دانشبنيان به صورت جدي ادامه خواهد داد.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]