تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به کوچکی گناه نگاه نکنید بلکه به چیزی [نافرمانی خدا] که برآن جرات یافته اید بنگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842504810




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نشست علمي و آموزشي «آموزش و پرورش ارزش‌ها» برگزار شد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نشست علمي و آموزشي «آموزش و پرورش ارزش‌ها» برگزار شد
نشست علمي ـ آموزشي «آموزش و پرورش ارزش‌ها» در شوراي عالي آموزش و پرورش برگزار شد.


به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري فارس، نشست علمي ـ آموزشي آموزش و پرورش ارزش‌ها صبح امروز با حضور حجت‌الاسلام محمدجواد زارعان رئيس مؤسسه عالي اخلاق و تربيت و حجت‌الاسلام علي شاملي عضو هيئت علمي بين‌المللي المصطفي در محل شوراي عالي آموزش و پرورش برگزار شد.

در ابتداي مراسم مهدي نويد ادهم دبيركل شوراي عالي آموزش و پرورش اظهار داشت: بحث‌هايي مثل اخلاق از بحث‌هاي اصلي ما است تا تحول به معني دقيق كلمه به وقوع بپيوندد.

حجت‌الاسلام محمد زارعان رئيس مؤسسه آموزش عالي اخلاق و تربيت بيان داشت: موضوع تعليم و تربيت ارزش‌ها يكي از موضوعات رايج و فراگير در آموزش و پرورش كشورهاست؛ در مسئله تعليم و تربيت مباحثي در 30 تا 40 سال گذشته وجود داشته است و همواره داراي يك فراز و نشيب بوده است

وي ادامه داد: اگر به كشورهاي آمريكايي و استراليايي نگاه كنيم، توجه به مسائل انساني و ارزش‌ها همواره مورد عنايت ويژه‌اي بوده است؛ در دهه 1950 همه به مسائل ارزش‌ها و اخلاق توجه داشته‌اند و در اين دهه فرض بر اين بود كه مدارس، ارزش‌ها را منتقل كنند كه احترام به ديگران از جمله اين ارزش‌ها بوده است.

حجت‌الاسلام زارعان يادآور شد: در دهه 1960 و 70 با نگرش‌هاي مختلف مثل سبك زندگي روبه‌رو مي‌شويم كه به تشخيص‌هاي فردي برمي‌گردد و هر فردي تشخيص‌هايي دارد كه مي‌تواند آن را شكوفا كند.

وي اضافه كرد: دهه 1980 دهه بازگشت است و در دهه 1990 نوعي توجه به ارزش‌هاي اخلاقي را شاهد هستيم؛ در دهه 90 شاهد آن هستيم كه والدين و مربيان يك بار ديگر از آموزش و پرورش مي‌خواهند نسل جوان را درگير مسائل اخلاقي بكنند و امروز نيز با دو گرايش روبه‌رو هستيم، يكي اينكه ما ارزش‌هاي خودمان را انتقال دهيم و گرايش دوم اينكه مثبت و منفي را منتقل بكنيم و ترغيب كنيم كه به راه خوب برويم.

حجت‌الاسلام زارعان تصريح كرد: ارزش؛ هر آن چيزي است كه مطلوب است و فقط ارزش‌هاي اخلاقي و ديني را شامل نمي‌شود؛ بلكه همه ارزش‌هاي ابعادي زندگي انسان را شامل مي‌شود و تعليم و تربيت ارزشي به معناي انتقال اين ارزش‌هاست و پروسه‌اي است كه افراد ارزش‌ها را به ديگران منتقل مي‌كنند؛ پس بر اساس تعريف، تعليم و تربيت ارزش‌ها به دنبال اين است تا زمينه‌اي را فراهم كند تا شهرونداني تربيت شوند كه صلح‌جو باشند.

وي به شمارش ارزش‌ها اشاره كرد و افزود: ريشه شمارش بر اساس ابعاد انساني مثل بعدهاي عقلاني، اخلاقي، سياسي، اجتماعي، فيزيكي و فرهنگي را شامل مي‌شود.

رئيس مؤسسه آموزش اخلاقي تعليم و تربيت افزود: عده‌اي مي‌گويند حق نداريم ارزش‌ها را منتقل كنيم و عده‌اي مي‌گويند حق داريم؛ مثلاً در انگلستان مدارس بر سر مسائل اخلاقي و رشد فرهنگي و انتقال ارزش‌ها ترغيب شده‌اند يا در اسكاتلند مركز كاهش مشكلات اجتماعي ايجاد شده است و در استراليا نيز دولت در اين زمينه سرمايه‌گذاري كرده است.

وي در پايان خاطرنشان كرد: ما در تئوري‌هاي بنيادي قوي هستيم ولي بين تئوري و عمل كمرنگ بوده و سيستم جامع ارزشي يا نظام ارزش‌ها نداريم و در خروجي آن با ضعف مواجه هستيم.

حجت‌الاسلام عباسعلي شاملي عضو هيئت علمي دانشگاه بين‌المللي المصطفي در سخناني بيان داشت: پژوهشي به نتيجه خوب مي‌رسد كه اولاً فردي نباشد و ثانياً ميان رشته‌اي باشد، بنابراين تيمي كردن و ميان‌رشته‌اي كردن پژوهش را همواره در نظر بگيريم.

وي يادآور شد: دين سه زيرمجموعه دارد كه عبارتند از باورها، ارزش‌ها و احكام، باورها گزاره‌هاي ذهني ما است كه حاكي از جهان‌بيني ما مي‌شود و ماهيت آنها توصيفي و هست و نيست است و با پل ارزش‌ها وارد مي‌شود؛ ارزش‌ها نيز گزاره‌هايي هستند كه تجويزي بوده و گزاره‌هاي بايد و نبايد محور هستند.

حجت‌الاسلام شاملي درباره خاستگاه ارزش‌ها گفت: بعضي ادعا دارند ارزش‌ها مثل خود دين فطري هستند و عده‌اي مي‌گويند ارزش يك بايد و نبايد اعتباري است؛ پس شش رويكرد درباره خاستگاه ارزش وجود دارد كه عبارتند از رويكرد ديني، دموكراسي، آموزش منش ، شفاف سازي ارز‌ش‌ها و فرانوگراها.

وي به دسته‌بندي ارزش‌ها اشاره كرد و گفت: اين دسته بندي عبارتند از فردي، مدني، اجتماعي، سياسي، محيط زيست، ديني و اخلاقي و اينكه آيا ارزش‌ها درون ديني هستند يا برون ديني.

وي گفت: ارزش‌ها هيچ وقت در خلأ ايجاد نمي‌شوند و بسته ارزش‌هاي افراد از هوش، شخصيت، جهان‌بيني، اعتماد به نفس، خودپنداره و تربيت تاريخي فرهنگي افراد به وجود مي‌آيد.

حجت‌الاسلام شاملي خاطرنشان كرد: در تدوين متن براي درس دادن به سه عامل بايد توجه كنيم كه شامل ارزش‌هاي بنيادين گذشته، توجه به ارزش‌هاي حال حاضر و آينده‌نگري به ارزش‌ها است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.

عضو دانشگاه بين‌المللي المصطفي افزود: در هر تعليم و تربيت براي اينكه آموزش ارزش‌ها بدهيم بايد 8 مرحله را طي كنيم كه اين مراحل عبارتند از 1ـ خودباوري 2ـ يادگيري براي تغيير و تفكر خلاق 3ـ يادگيري براي مراقبت 4ـ يادگيري براي زندگي با هم 5ـ يادگيري براي انجام 6ـ تفكر انتقادي 7ـ يادگيري براي رشد و توسعه 8ـ يادگيري براي هدايت.

حجت‌الاسلام شاملي در پايان خاطرنشان كرد: آن چيزي كه به انسان انگيزه مي‌دهد آرمان انگيزه‌بخشي است و انسان‌ها دنبال آرمان‌هاي اساسي هستند.

انتهاي پيام/

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن