واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در نشست مشترك شوراي اداري و دهياران محقق شدبرگزاري دوره آموزشي پيشگيري از اعتياد براي دهياران بخش زنجانرود
در نشست مشترك شوراي اداري و دهياران بخش زنجانرود دوره آموزشي پيشگيري از اعتياد براي دهياران بخش زنجانرود برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از زنجان، نشست مشترك شوراي اداري و دهياران بخش زنجانرود، با عنوان دوره آموزشي پيشگيري از اعتياد براي دهياران ظهر امروز بخش زنجانرود برگزار شد.
هدف از برگزاري اين دوره آموزشي آگاه سازي جوانان و اقشار آسيبپذير روستاهاي بخش زنجانرود اعلام شده است.
در اين جلسه نماينده اداره كل بهزيستي استان زنجان و پزشك اعتياد در اين دوره آموزشي ابتدا به معرفي مواد مخدر جديد و راههاي پيشگيري از آن پرداخت و اظهار داشت: مصرف مواد مخدر يكي از معضلات اساسي جامعه است كه زيانهاي بهداشتي، اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و اخلاقي در بردارد.
عبدالامير عالي با بيان اينكه اعتياد بر هم زننده آرامش دروني براي ادامه راه است، تصريح كرد: اعتياد مقولهاي است كه براي يك فرد چيزي جز طرد شدن از طرف خانواده و دوستان را ندارد.
وي نقش خانواده را در بحث اعتياد بسيار حائز اهميت دانست و افزود: خانواده به عنوان كوچكترين واحد اجتماعي و محل رشد و شكل گيري جسمي، روحي، شخصيتي و مكاني است كه باورها و الگوهاي رفتاري فرد در آنجا شكل ميگيرد.
نماينده اداره كل بهزيستي استان زنجان با اشاره به اينكه عواملي از جمله غفلت از فرزندان، الگوي نامناسب در خانواده، داشتن خانواده آشفته و ... بسياري از مواقع مسبب سوق يافتن نوجوان و جوان به اعتياد ميشود، گفت: ارتباط ضعيف والدين با كودك، ناآگاهي والدين در تربيت كودكان، مشخص نبودن سلسله مراتب در خانواده و .... احتمال ابتلا به مواد مخدر و مشكلات ديگر را افزايش ميدهد.
اين مسئول در ادامه ضمن ابزار نگراني از پايين آمدن سن اعتياد و بيشتر شدن مسئوليت والدين در رسيدگي و توجه بيشتر به نوجوان و جوان خبر از ساخت انواع مواد مخدر صنعتي جديد داد و بيان داشت: متاسفانه موادي كه جديدا به عنوان مخدر در بين جوانان استفاده ميشود بسيار خطرناكتر از مواد مخدر سنتي است و صنعتي شدن مواد مخدر با توجه به سهولتي كه در مصرف آن وجود دارد گرايش بيشتري به اين گونه مواد ايجاد كرده كه اين خود باعث بالا رفتن آمار افراد مبتلا به اعتياد ميشود و امروزه نگرانيهايي در اين باره ايجاد كرده است.
عالي تفاوتهاي دو نوع مواد اعتيادآور يعني مواد مخدر سنتي و محرك صنعتي را تفاوت در اعتياد جسمي در مواد سنتي و اعتياد رواني در مواد مخدر صنعتي دانست و اظهار كرد: دلايل گرايش بيشتر جوانان به مواد مخدر صنعتي و شيميايي استفاده راحت، بدون بو و... است.
وي با اشاره به اينكه مواد مخدر سنتي مثل ترياك، هروئين و ساير فرآوردههاي طبيعي معمولا داراي آثار و عوارض جسماني زودرس و مشخصي است، ادامه داد: به طور مثال فرد مصرف كننده به سرعت لاغر ميشود، لبهاي سياه و رنگ پوست تيره، خميدگي قامت و چهره پژمرده و... از علائم بارز و ظاهري معتادين به مواد مخدر است.
نماينده اداره كل بهزيستي استان زنجان خاطرنشان كرد: مشخصههاي افرادي كه از مواد مخدر صنعتي استفاده ميكنند بدين صوت بارز نيست و ممكن است مدتها خانواده فرد از اعتياد وي بيخبر باشند.
اين مسئول تغيير الگوي مصرف مواد مخدر از سنتي به صنعتي را از تهديدات جدي دانست و بيان داشت: اين مواد كشورهاي مختلف از جمله كشور ما را تهديد ميكند چرا كه مصرف اين مواد تبعات جبرانناپذير جسمي و رواني براي مصرفكنندگان دارد.
عالي ادامه داد: افراد اغلب به دليل ناآگاهي نسبت به اثرات بسيار مخرب اين مواد به سمت آن ميروند و در ابتداي مصرف نيز دامن گير اعتياد ميشوند.
وي با بيان اينكه در دو سال گذشته نام مواد مخدر جديدي در رسانهها و مردم برده ميشود كه شيشه و كراك نام دارد، اظهار داشت: بررسيها نشان ميدهد اين مواد همان هرويين است كه به شكل خالصتر و به صورت فشرده در آمده و در بازار خريد و فروش شده و بسيار مخربتر از هروئين است.
نماينده اداره كل بهزيستي استان زنجان در پايان از دهياران خواست با اطلاع رساني دقيق و مكرر اولياي نوجوانان و جوانان را در روستاها از وجود چنين مواد مخدري آگاه سازند چرا كه نظارت و كنترل خانواده از همان كودكي تاثير بسزايي در كاهش گرايش جوان به اعتياد دارد.
انتهاي پيام/73008/صا30
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]