واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نبود سرمايه گذاران خطرپذير براي پشتيباني از دستاوردهاي علمي
وزير علوم، تحقيقات و فناوري نبود سرمايه گذاران خطرپذير براي حمايت از طرح هاي ارزآور را از مهمترين چالش هاي شركت هاي دانش بنيان ذكر كرد و گفت: با تصويب هيات دولت مبلغ 500 ميليارد تومان براي صندوق نوآوري شكوفايي در نظر گرفته شده است كه اين امر مي تواند زمينه بلوغ شركت هاي دانش بنيان را به دنبال داشته باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر رضا فرجي دانا در مراسم افتتاح چهاردهمين نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي با اشاره به دستاوردهاي عرضه شده در اين نمايشگاه افزود: اين نمايشگاه تبلور كلام امام راحل كه تاكيد داشتند «باور كنيم كه مي توانيم" است.
وزير علوم تحقيقات و فناوري با بيان اينكه امروزه در عرصه جهاد علمي هستيم، اظهار داشت: براي آنكه بخواهيم حلقه ايده تا محصول و در نهايت به توليد ثروت برسيم، بايد آموزشگاه هاي دانشگاه ها مناسب باشد؛ چراكه پژوهش خوب ريشه در كيفيت آموزش دارد.
وي با طرح اين سوال كه حلقه مفقوده تجاري سازي و توليد علم چيست؟، يادآور شد: با برگزاري اين نمايشگاه اميدواريم تا دستاوردهايي كه بر اساس استانداردهاي روز دنيا عرضه شده است را به عموم جامعه معرفي كنيم تا زمينه اي براي تجاري سازي فناوري در كشور ايجاد شود.
فرجي دانا با بيان اينكه در گذشته تلاش شده است تا دانشگاه نسل اول به نسل دوم تبديل شود، يادآور شد: دانشگاه نسل اول دانشگاه آموزش محور و دانشگاه نسل دوم دانشگاه پژوهش محور است و در حال حاضر در صدد هستيم تا دانشگاه نسل دوم را به دانشگاه نسل سوم تبديل كنيم.
به گفته وزير علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به برخي آسيب شناسي ها در زمينه ضعف كشور در خصوص تجاري سازي دستاوردها ادامه داد: يكي از آسيب هايي كه با آن مواجه هستيم نبود سرمايه گذاران خطرپذير براي پشتيباني كردن از دستاوردهاي علمي است.
فرجي دانا با اشاره به برخي دستاوردهاي ارزآور براي كشور توضيح داد: سال هاي گذشته طرحي در خصوص استفاده از ضايعات ميگو براي توليد فيلترهاي تسويه آب عرضه شد. در حال حاضر در كشور ساليانه چندين تن ضايعات ميگو داريم و از سوي ديگر با اجراي اين طرح سودآوري در حد چند ميليارد دلار براي كشور به همراه داشته است.
وزير علوم اضافه كرد: اين در حالي است كه در آن زمان سرمايه گذاري براي توليد صنعتي اين پروژه اعلام آمادگي نكرد و از اين رو ما نيازمند نهادهايي هستيم تا از اين نوع پروژه ها حمايت كند.
وي با تاكيد بر اينكه سيلكون ولي (دره سيلكون) حاصل كنش و واكنش شركت هاي سرمايه گذار ريسك پذير با شركت هاي دانش بنيان بوده است، يادآور شد: به منظور تحقق اين امر صندوق نوآوري و شكوفايي در سال هاي گذشته ايجاد شده و قرار بود كه ظرف سه سال، 3 هزار ميليارد تومان براي آن در نظر گرفته شود.
فرجي دانا ادامه داد: علي رغم مشكلات مالي كه در دولت وجود دارد مصوب شد تا 500 ميليارد تومان براي اين صندوق در نظر گرفته شود و با تاكيد رئيس جمهور در صورت نياز بيشتر شركت هاي دانش بنيان اعتبارات بيشتري به اين صندوق ارائه مي دهيم.
وزير علوم با ابراز اميدواري از اينكه ايجاد اين صندوق بتواند زنجيره ايده تا محصول را متصل كند، خاطر نشان كرد: اميدواريم كه با اين صندوق شركت هاي دانش بنيان، آموزش، پژوهش و ايده هاي نوآورانه به بلوغ برسد.
كد خبر: 2195131
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۳ - ۱۳:۰۷
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]