واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كارتنخوابهاي تهران به گردش ميروند/ بيخانمانهاي پايتخت شناسنامهدار مي شوند
معاون توسعه خدمات اجتماعي سازمان رفاه، خدمات و مشاركتهاي اجتماعي شهرداري تهران با اعلام تلاش براي شناسنامهدار كردن بيخانمانهاي پايتخت، گفت: رفع معضل اوراق هويتي شاه كليد حل بسياري از مشكلات بيخانمانها است و بسياري از خدمات از جمله دريافت يارانه و خدمات بهداشتي به دليل نداشتن اوراق هويتي غيرممكن شده است.
رضا جهانگيريفر در گفتوگو با خبرنگار سرويس«شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در خصوص ثبت اطلاعات بيخانمانهاي مراجعه كننده به مددسراها و اوراق هويتي آنها گفت: با توجه به اين كه اين افراد اوراق هويتي ندارند اطلاعاتي كه به صورت خود اظهاري در اختيار ما قرار ميگيرد در يك بانك اطلاعاتي ثبت ميشود و مشخص ميشود كه فرد چند بار به مددسرا مراجعه كرده است و يا چند مرتبه از سطح شهر جمع شده است. اما در اين مورد مشكلاتي هم هست. از جمله اين كه به دلايل مختلفي چون بياعتقادي اين افراد اطلاعات متفاوتي ارايه ميكنند، به همين دليل نميتوان 100 درصد به اين اطلاعات اعتماد كرد. مگر اينكه افراد را از روي چهره شناسايي كنيم ، در غير اين صورت امكان تشخيص اطلاعات غلط امكانپذير نيست.
وي ادامه داد: رفع معضل اوراق هويتي شاه كليد حل بسياري از مشكلات بيخانمانها است، بسياري از خدماتي كه ميتوان به اين افراد ارايه كرد به دليل نداشتن اوراق هويتي غيرممكن شده است. بحث پيگيري بيمه و حتي يارانه اين افراد به همين دليل بلاتكليف مانده است و ما به دنبال تاييد كلانتري و يا مراجع قضايي در مورد تائيئ هويت هستيم. خلاءهاي زيادي وجود دارد و يكي از آنها اين است كه خود اين افراد دغدغه حل مشكل را ندارند. البته از استانداري تهران خواستهايم اين موضوع را پيگيري كند اما نتيجه اين شده كه اوراق هويتي همچنان بين زمين و آسمان مانده است.
در هيچ يك از مراكز متادون درماني نداريم
معاون خدمات اجتماعي سازمان رفاه در پاسخ به اين سوال كه «آيا در مددسراها و مراكز سازمان رفاه از متادون استفاده ميشود؟» گفت: در هيچ يك از مراكز متادون درماني نداريم؛ در حقيقت تنها مجوز سازمان براي خدمت به افراد معتاد استفاده از درمانهاي دارويي و پرهيزمدار است يعني يا روانپزشك تجويز دارو ميكند و يا بر اساس آموزشهايي كه براي اين افراد داريم خود فرد از مصرف مواد مخدر دوري كند و سازمان اجازه خدمات بازپروري به عنوان يك كمپ را ندارد.
جهانگيريفر در پاسخ به اين سوال كه «مسائل حقوقي كودكان با توجه به نداشتن اوراق هويتي چگونه پيگيري ميشود؟» گفت: موسسه بينالمللي حقوق كودكان به عنوان ساختار غيردولتي و آموزشوپرورش و بهزيستي به عنوان نهادهاي دولتي پيگير حقوق كودكان هستند. اما به نظر من به درستي به حوزه كودكان پرداخته نشده است و بايد از جنبههاي مختلف (حقوقي، خدماتي و حمايتي) كودكان مورد توجه قرار گيرند.
وي ادامه داد: همان طور كه روزي سازمان ملي جوانان داشتيم به نظر من بايد سازمان ملي كودكان داشته باشيم. كودكان هستند كه در صورت مراقبت درست جوانان خوب جامعه ميشوند و اگر كودكان خوب آماده شوند براي جواني شايد ديگر نيازي به سازمان ملي جوانان نداشته باشيم. مسائل حقوقي كودكان موضوعي است كه توسط مراجع قضايي دنبال ميشود و آنها بايد در اين مورد اظهار نظر كنند.
وي ادامه داد: خدمات فرهنگي شامل مطالعه كتاب، تماشاي فيلم و تلويزيون و تدارك برنامههاي مناسبتي در طول ايامي كه هستند ارايه ميشود. مراكز در بعضي روزها با توجه به شرايط آب و هوايي و با افزايش باران و برف به صورت شبانهروزي پذيراي مددجويان است.
تدارك تورهاي زيارتي و تفريحي براي بيخانمانها
معاون خدمات اجتماعي سازمان رفاه شهرداري از تلاش براي تدارك تورهاي زيارتي و تفريحي براي بيخانمانها در سال جاري خبر داد و گفت: امسال قرار است خدمات جديدي مانند تورهاي زيارتي و تفريحي و برنامههاي آموزشي و ترويجي در مددسراها ارائه شود كه آموزشها شامل پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي و ترويجي شامل مسائل مذهبي در راستاي سبك زندگي اسلامي خواهد بود.
انتهاي پيام
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]