واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: آمادگي سازمان محيط زيست براي كمك به لايروبي اروند رود
معاون محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: سازمان حفاظت محيط زيست در حيطه وظايف خود آماده همكاري وكمك براي پاكسازي و لايروبي اروند رود است.
دو هفته پيش دكتر حسن روحاني رييس جمهوري كشورمان و نوري المالكي نخست وزير عراق در تهران ديدار و گفت وگو كردند كه در اين ديدار طرفين بر پاكسازي و لايروبي هرچه سريعتر اروند رود توافق كردند.
عبدالرضا كرباسي روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: وظيفه سازمان حفاظت محيط زيست انجام عمليات لايروبي نيست بلكه موظف است بر انجام عمليات و اين كه لايروبي به چه صورتي انجام و مواد خارج شده در كجا تخليه مي شود، نظارت داشته باشد.از اين رو سازمان حفاظت محيط زيست آماده همكاري با سازمان ها و نهادهاي مرتبط با لايروبي اروند رود است
وي اظهار داشت: در حال حاضر بسياري از رودخانه هاي كشور براي بهره مندي مردم از ظرفيت هاي آنها نيازمند لايروبي هستند. متاسفانه برخي از افراد با انجام عمليات لايروبي موافق نيستند زيرا معتقدند اين كار موجب تخريب زيستگاه هاي موجودات بستر زي مي شود. در حالي كه با برنامه ريزي درست مي توان پس از انجام عمليات لايروبي زيستگاه ها را به صورت دستي در بستر رودخانه ها بازسازي كرد.
وي گفت: رودخانه ها در حفظ محيط زيست نقش به سزايي دارند بنابراين حفاظت از اين حوضه هاي آبي از اهميت زيادي برخوردار است و از آنجا كه لايروبي به ادامه حيات مفيد آنها كمك مي كند بايد اجراي آن در دستور كار سازمان هاي مسئول قرار گيرد.
كرباسي افزود: به عنوان مثال زماني رودخانه لنگرود در استان گيلان به ˈ لنگر رود ˈ معروف بود يعني عمق آن تا حدي بود كه كشتي ها در آن لنگر مي انداختند اما امروز اگر وارد اين رودخانه شويم ارتفاع آب تا زانوي فرد بالاتر نمي رود.
وي تاكيد كرد: اگر اين رودخانه لايروبي شود به حالت اوليه خود بر مي گردد اما اگر همين طور به حال خود رها شود بستر رودخانه روز به روز پرتر مي شود و بالاتر مي آيد.
معاون محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: لايروبي رودخانه ها موجب افزايش كيفيت آب و بروز سيلاب هاي فصلي مي شود همچنين با انجام اين كار مي توان از رودخانه بهره برداري بهتري كرد.
به گفته وي متولي انجام لايروبي رودخانه ها سازمان بنادر و دريانوردي و يا شركت هاي خصوصي هستند. تامين هزينه لايروبي رودخانه نيز بر عهده سازمان يا نهادي است كه منافع حاصل از لايروبي رودخانه به آن سازمان بر مي گردد.
رودخانه اروند رود در شهرستان هاي خرمشهر و آبادان جاري است و يكي از رودخانه هاي مرزي ايران و عراق است. درازاي بخش مرزي رودخانه 84 كيلومتر است. اين رودخانه از تلاقي رودخانه هاي دجله و فرات در نقطه اي به نام قرنه، در 110 كيلومتري شمال باختري آبادان تشكيل مي شود و رو به سوي جنوب خاوري از كنار شهر بصره مي گذرد و سپس به داخل عراق وارد مي شود. اين رودخانه در شهر خرمشهر با شاخه باختري رود كارون مخلوط مي شود.
نظر شما:
------------
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]