تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):راستى عزّت است و نادانى ذلّت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826099994




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

به مشكلات زيست‌محيطي‌ اروند‌رود و خليج فارس ‌دامن مي‌زند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: به مشكلات زيست‌محيطي‌ اروند‌رود و خليج فارس ‌دامن مي‌زند
مهدي قمشي مشاور استاندار خوزستان در سخنراني علمي «انتقال آب كارون و چالش‌هاي آن» كه در واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اهواز تشكيل شد اظهار كرد: انتقال آب از سرشاخه‌هاي كارون به زاينده‌رود يك مسئله كاملا علمي و تخصصي است كه نبايد آن را سياسي كرد.


به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛

وي با بيان اينكه انتقال آب كارون در ماه‌هاي اخير جنبه اجتماعي پيدا كرده است تصريح كرد: اين مسئله در 11 سال گذشته كاملا از نظر علمي و تخصصي بررسي و مسائل و مشكلات آن به گوش مسئولان رسيده است.

مشاور استاندار خوزستان در امور رودخانه‌ها و صيانت از آب با بيان اينكه اخيرا حساسيت مردم خوزستان و چهارمحال بختياري نسبت به اين موضوع بالا رفته است اذعان كرد: سال‌هاست كه آب كارون براساس طرح‌هاي مختلف منتقل شده‌ و در حال حاضر 1/5 ميليارد متر مكعب آب از سرشاخه‌هاي كارون و دز منتقل مي‌شود.

وي به اجراي طرح‌هاي كوهرنگ سه و خدنگستان اشاره كرد و گفت: اين طرح‌ها با بيش از 9 درصد پيشرفت در اجرا، ‌حجمي بيش از 330 ميليون متر مكعب از طريق اين طرح‌ها منتقل مي‌شود.

قمشي با بيان اينكه مشكل امروز مردم خوزستان طرح بهشت‌آباد است عنوان كرد: براساس اين طرح قرار است يك ميليارد مترمكعب آب از سرشاخه‌هاي كارون به زاينده‌رود براي كشاورزي، شرب، صنعت و زيست محيطي منتقل شود.

وي خاطر نشان كرد: در خوزستان بيش از 3 ميليون هكتار زمين قابل كشت وجود دارد كه اگر همه آب‌هاي جاري در خوزستان را به كار ببريم تنها 60 درصد زمين‌هاي كشاورزي را مي‌توان كشت كرد.

مشاور استاندار خوزستان در امور رودخانه‌ها و صيانت از آب در اين خصوص اضافه كرد: در نتيجه 40 درصد زمين‌هاي كشاورزي بدون آب خواهد ماند و اگر خوش‌بينانه برخورد كنيم ممكن است 75 درصد زمين‌هاي كشاورزي را بتوان كشت كرد.

مشاور استاندار خوزستان در امور رودخانه‌ها و صيانت از آب عنوان كرد: EC رودخانه كارون در ايستگاه اهواز تغيير كرده و آب شور شده است و مردم خوزستان آب با EC، 2500 ميكروموس مصرف مي‌كنند.

قمشي با بيان اينكه انتقال آب كارون باعث بالا رفتن EC و كاهش كميت آب مي‌شود اظهار كرد: انتقال آب كارون، ميزان آب تالاب‌هاي منطقه را مختل مي‌كند.

وي افزود: از بين رفتن تالاب‌ها علاوه بر اختلال در زندگي مردمي كه امرار معاش آن‌ها به تالاب‌ها وابسته است مشكلاتي مانند ريزگرد‌ها را نيز به دنبال خواهد داشت.

مشاور استاندار خوزستان در امور رودخانه‌ها و صيانت از آب اشاره كرد: انتقال آب كارون، مشكلات زيست محيطي به اروند‌رود و خليج فارس را دامن خواهد زد.

وي ادامه داد: همچنين انتقال آب از منطقه بهشت‌آباد به زاينده‌رود بر آب‌هاي زير‌زميني چهارمحال بختياري شديدا لطمه وارد مي‌كند و سبب از بين رفتن زمين‌هاي زير كشت منطقه خواهد شد.

قمشي با بيان اينكه انتقال آب از كارون باعث بالا رفتن انتظارات مي‌شود تصريح كرد: با توجه به تامين نشدن اشتهاي سيري ناپذير تقاضا، مشكل تقاضاي آب همچنان باقي خواهد ماند.

وي با بيان اينكه در طرح توجيهي انتقال آب كارون، آورد آب بسيار غير علمي است عنوان كرد: آورد رودخانه كارون و دز به طور متوسط 18/77 ميليارد مترمكعب است در حالي كه در طرح توجيهي آورد بيش از 24 ميليارد متر مكعب آمده است كه قابل تطبيق با واقعيت نيست.

مشاور استاندار در امور رودخانه‌ها و صيانت از آب با بيان اينكه در طرح توجيهي انتقال آب كارون به زاينده رود نياز آب شرب هر فرد 1/5 برابر مقدار معمول در نظر گرفته شده است خاطر‌نشان كرد: در اين طرح به جاي 180 ليتر براي هر فرد 274 ليتر در نظر گرفته شده است.

وي ادامه داد: اگر اصفهاني‌ها مشكلات انتقال آب در شبكه و پرت آب را حل كنند، آب فعلي آن‌ها در سال 1410 زياد خواهد بود و نيازي به انتقال وجود ندارد.

قمشي با بيان اينكه در اين طرح نيروگاه‌هاي برق آب موجود در خوزستان ناديده گرفته شده است گفت: هم اكنون در مسير رودخانه كارون شش نيروگاه بزرگ برق آبي وجود دارد كه در طرح توجيهي انتقال آب كاهش توليد اين نيروگاه‌ها در نظر گرفته نشده است.

وي اضافه كرد: در صورت برداشت سالانه 770 ميليون متر مكعب آب توسط تونل بهشت‌آباد، 372 ميليارد تومان تنها از ناحيه مسائل برق آبي به كشور ضرر وارد مي‌شود.

مشاور استاندار خوزستان در امور رودخانه‌ها و صيانت از آب با بيان اينكه انتقال آب كارون به زاينده باعث ضرر مي‌شود تصريح كرد: هزينه‌هاي صرف شده براي انتقال آب هيچ صرفه اقتصادي براي كشور ندارد زيرا تنها منطقه استفاده از خوزستان به اصفهان جا به جا مي‌شود./س

يکشنبه 1 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن