واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون پژوهشگاه رويان: "ناباروري" از ليست بيماريهاي لوكس و زيبايي خارج شود
معاون پشتيباني و خدمات تخصصي پژوهشگاه رويان با بيان اين مطلب كه هزينه IVF و ميكرواينجكشن تحت پوشش بيمه نيست گفت : هزينه يك سيكل كامل آي وي اف يا ميكرواينجكشن در مراكز ناباروري به طور متوسط 5 ميليون تومان دارد و حداقل 60 درصد زوجين بايد دو تا سه بار سيكل كامل آن را انجام دهند تا بتوانند از نعمت بچه دار شدن بهره مند شوند.
دكتر احمد وثوق در گفت و گو با خبرنگار سلامت ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به اينكه بيش از 15 سال است كه تحت پوشش قرار دادن هزينه هاي درمان ناباروري توسط سازمان هاي بيمه گرپيگيري ميشود افزود: بيماري ناباروري بايد از زمره بيماريهاي لوكس و زيبايي خارج شود و بيمههاي پايه (خدمات درماني و تأمين اجتماعي) آن را پوشش دهند چرا كه مشكلات زوجين نابارور بسيار جدي تر از بيماري هاي ديگر است و پيامد هاي فرهنگي و اجتماعي خاص خودش را دارد و بايد تحت پوشش بيمه قرار بگيرد.
ادامه داد: بحث تعرفهگذاري خدمات درمان ناباروري از چند سال قبل در كشور آغاز شده بطوريكه كارشناسي خدمات ناباروري نيز به بيمه ها ارائه شده است ولي متاسفانه اين اقدامات تا كنون به مرحله عملياتي نرسيده است ؛در اين ميان همت دولت مردان را مي طلبد كه تعرفه ها را مصوب و به طبع شوراي عالي بيمه را موظف كنند كه اين خدمات را تحت پوشش قرار دهند.
15 درصد زوج هاي ايران نابارورند
دكتروثوق با بيان اينكه 15 درصد زوج هاي ايران نابارور هستند افزود: با توجه به جمعيت كثير نابارور در ايران، ضروري است مسئولان ضمن تعريف رديف بودجه اي خاص براي اين افراد، با ايجاد صندوقهاي خاص مانند صندوق حمايت از زوجهاي نابارور به درمان ناباروري كمك كنند.
معاون پژوهشگاه رويان همچنين ناباروري را يك معضل اجتماعي و فرهنگي دانست و خاطر نشان كرد: اين موضوع يك بيماري خاص و منحصر به فرد نيست بلكه در صورت حل نشدن ميتواند آسيبهاي خانوادگي فراواني از جمله افسردگي و طلاق را در پي داشته باشد.
دكتر وثوق ضمن اميدواري از تصويب هزينه هاي درمان ناباروري توسط سازمان هاي بيمه گر گفت: اميدوارم در دولت تدبير و اميد و با مديريت عقلاني، تحت پوشش قراردادن هزينه هاي ناباروري با جديت پيگيري و در دولت يازدهم اجرايي شود.
وي با بيان اينكه بودجه و امكانات اين كار بايد توسط نهادهاي قانونگذار تامين شود افزود: بايد سرانه بودجه سلامت افراد جامعه در بودجه كل كشور افزايش پيدا كند و سازمان هاي بيمه گر به تعهدات خود عمل كنند و اميدوارم در بودجه سال 93 به اين موضوع توجه شده باشد.
تنها 20 درصد زوجين در بهترين شرايط به روش IUIجواب مي دهند
دكتر وثوق با اشاره به اينكه هزينه هاي ناباروري براساس نوع گرفتاري زوجين متفاوت است اظهارداشت: تنها 20 درصد زوجين در بهترين شرايط به روش IUI جواب مي دهند، كه براي هر سيكل كامل بايد 500 هزار تومان هزينه كنند كه اين براي زوجين بسيار سنگين است.
وي با بيان اينكه هزينه IVF و ميكرواينجكشن تحت پوشش بيمه نيست گفت: در حال حاضر هزينه يك سيكل كامل IVF يا ميكرواينجكشن در مراكز ناباروري به طور متوسط پنج ميليون تومان بايد هزينه كنند و حداقل 60 درصد زوجين بايد دو تا سه بار سيكل كامل آن را انجام دهند تا بتوانند از نعمت بچه دار شدن بهره مند شوند.
انتهاي پيام
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]