واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: سازمان ملل براي حمايت از روزنامه نگاران پيشنهادهايي مطرح كرد
تهران/ واحد مركزي خبر/ سياسي 1392/09/23
ژرار آرو سفير فرانسه در سازمان ملل متحد روز جمعه اظهار داشت فرانسه و گواتمالا پيشنهادهاي قابل اجرايي را براي حمايت هر چه بيشتر از روزنامه نگاران به ويژه در مناطق جنگي ارائه كرده اند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از نيويورك، آرو كه رياست شوراي امنيت را در ماه دسامبر بر عهده دارد در نشستي درباره امنيت روزنامه نگاران در سازمان ملل متحد اظهار داشت شركت كنندگان در اين نشست متني را با هدف حمايت از روزنامه نگاران تهيه كرده اند.
در اين نشست كه رياست مشترك آن را فرانسه و گواتمالا بر عهده داشتند سفراي چندين عضو شوراي امنيت حضور داشتند و افراد بسياري از جمله فاتو بنسودا دادستان ديوان جزايي بين المللي، ايرينا بوكووا مدير سازمان علمي فرهنگي آموزشي ملل متحد، يونسكو و كريستوف دولوار مدير كل گزارشگران بدون مرز پيشنهادهايي را مطرح كردند.
سفير فرانسه در سازمان ملل تاكيد كرد از آغاز سال 2013 تا كنون 76 روزنامه نگار هنگام كار در كشورهاي مختلف به ويژه در مالي،سوريه، سومالي و پاكستان كشته و شمار قابل توجهي ربوده شده اند.
مدير كل گزارشگران بدون مرز در اين نشست پيشنهاد كرد يك گروه كارشناسي مستقل بر چگونگي عملكرد كشورها در مقابل مطبوعات نظارت كند.
وي همچنين خواستار مشخص شدن جايگاه ديوان جزايي بين المللي در مواردي شد كه يك خبرنگار قرباني جنايت جنگي مي شود.
در بسياري از متون و اسناد بين المللي نظير قطعنامه هاي سازمان ملل و كنوانسيون ژنو درباره چگونگي رفتار با غير نظاميان در درگيري ها سخن به ميانآمده كه شامل حمايت از روزنامه نگاران در مقابل هر گونه اقدام خشونت آميز نيز مي شود اما در اين متون به طور ويژه و خاص به روزنامه نگاران اشاره نشده است.
مارك ليال گرانت سفير انگليس در سازمان ملل تاكيد كرد قتل روزنامه نگاران افراطي ترين شيوه سانسور است. سازمان ملل بايد وارد عمل شود و راه هايي را براي اجراي بهتر متون هاي بين المللي موجود در پيش بگيرد.
مجمع عمومي سازمان ملل متحد دوم نوامبر را به عنوان روز بين المللي پايان دادن به مصونيت در قبال جرايمي كه بر ضد روزنامه نگاران رخ مي دهد اعلام كرده است. اين روز با قتل دو روزنامه فرانسوي راديو بين المللي فرانسه در مالي همزمان شد.
آن ماري كاپوماسيو مدير دفتر راديو بين المللي فرانسه در واشنگتن از عادي شدن فشارها و تهديدهايي كه به ويژه در آفريقا به روزنامه نگاران وارد مي شود به شدت انتقاد كرد.
وي يادآور شد در برخي كشورها حكومت ها روزنامه نگاري را كه فعاليت هاي يك گروه شورشي را زير نظر مي گيرد شورشي قلمداد مي كنند و ممكن است روزنامه نگار فقط چون به يك گروه مخالف قانوني اجازه ابراز عقيده داده است شكنجه شود.
166/163
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]