واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: 19 شركت به فهرست تحريمها اضافه شد فندك آمريكا زير كاغذ توافقنامه ژنو
بخش سياسي خارجي: اقدام اخير ايالات متحده آمريكا در افزودن نام 19 فرد و شركت به فهرست تحريمها عليه ايران، به معناي عدول عيني كاخ سفيد از توافقنامه ژنو است.وزارت بازرگاني آمريكا در اخطاريهاي جديد 19 شركت و فرد را به كمك براي دور زدن تحريمهاي ضد ايراني متهم كرد و آنها را در ليست سياه خود قرار داد. به گزارش خبرگزاري فارس، وزارت بازرگاني آمريكا 19 فرد و شركت در اروپا و آسيا را به ميانجيگري براي دور زدن تحريمهاي آمريكايي وضع شده عليه شركت هواپيمايي ماهان اير ايران متهم كرد. مطابق اين ادعاها شركتهاي مذكور به اين شركت ايراني براي تهيه تجهيزات و قطعات يدكي هواپيماها كه نقض قوانين تحريمهاي آمريكا محسوب ميشود، كمك كردهاند.وزارت بازرگاني آمريكا اضافه ميكند كه اين شركتها را به “فهرست نهادهايي” ميافزايد كه خريد برخي از كالاها، از قبيل موتور هواپيما يا قطعات يدكي از ايالات متحده در سطح وسيعي برايشان ممنوع اعلام شده است. آمريكا شركت هواپيمايي ماهان اير را متهم كرده كه به نيروهاي نخبه ايران، خدمات مالي و حمل و نقل ارائه داده و در انتقال سلاح به سوريه فعاليت كرده است. شركت ماهان بر همين اساس مشمول تحريمهاي آمريكا شده است.در اخطاريه وزارت بازرگاني آمريكا كه روي سايت رسمي اين نهاد آمريكايي قرار گرفته ادعا شده «اين افراد و شركتهاي واسطهاي در راهاندازي و توسعه يك شبكه تداركاتي غيرقانوني با هدف فرار از تحريمهاي آمريكا عليه ايران فعاليت كرده است.» طبق گزارش خبرگزاري انگليسي رويترز، اكثر اين شركتها در كشور تركيه مستقر هستند؛ بعضي از آنها هم در ارمنستان، ايران، تايلند و امارات هستند.شركت هواپيمايي «آئوليان» در يونان و شركت هواپيمايي «ورتير» در ارمنستان از جمله شركتهايي هستند كه در اخطاريه واشنگتن انگشت اتهام به سمت آنها نشانه گرفته شده است.آمريكا صادرات قطعات يدكي هواپيماها به ايران را با طرح ادعاهايي درباره برنامه هستهاي ايران تحريم كرده است. كشورهاي غربي به رهبري آمريكا برنامه هستهاي ايران را به پيگيري اهداف نظامي متهم ميكنند، اما جمهوري اسلامي ايران همواره اين ادعاها را رد كرده است.ايران از جمله امضاكنندگان پيمان منع گسترش سلاحهاي هستهاي (انپيتي) است كه به اين كشور اجازه استفاده از انرژي هستهاي براي مصارف صلحآميز را ميدهد.
«سيد عباس عراقچي» معاون وزير خارجه و عضو تيم مذاكرهكننده هستهاي كشورمان ضمن انتقاد شديد از اقدام آمريكا در افزودن
19 فرد و شركت به ليست تحريمهاي ضد ايراني اين اقدام را خلاف روح توافقنامه ژنو دانست و گفت: در حال ارزيابي شرايط و اتخاذ عكسالعمل مناسب هستيم. تيم مذاكرهكننده ايراني در نشست كارشناسي با 5+1 در وين، ديشب اين مذاكرات را متوقف كرد و براي مشورت به تهران بازگشت.اين مذاكرات از روز دوشنبه به مدت 4 روز در وين برپا بود و حميد بعيدينژاد مدير كل سياسي وزارت خارجه رياست هئيت ايران را برعهده داشت.برخي كارشناسان بر اين باورند كه قطع اين مذاكرات توسط هيئت ايراني در واكنش به اين اقدام آمريكا صورت گرفته است.
به گزارش رويترز، عليرغم آنكه دولت اوباما اصرار دارد كه تصويب تحريمهاي جديد ، توافق موقت با ايران را لغو ميكند، سناتورهاي آمريكايي قصد دارند در همين هفته طرح جديد را براي تحريم جمهوري اسلامي ايران ارائه كنند.اين در حالي است كه محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه ايران نيز گفته است تحريم جديد توافق را از بين خواهد برد. در توافق موقت، ايران پذيرفته تا در برابر تسهيل تحريمها برنامه هستهاي خود را محدود كند.بر اساس گزارش فوق، رابرت منندز، رئيس دموكرات كميته روابط خارجي سنا و «مارك كيرك»، سناتور جمهوريخواه گفتهاند تحريمهاي جديد بقيه توان ايران در فروش نفت و توانايي باراك اوباما در معاف ساختن ديگر كشورها از تحريمها را هدف قرار داده است.
البته اين تحريمها به محض تصويب اجرايي نميشوند و تنها زماني اجرايي خواهند شد كه توافق 6 ماهه با ايران به جايي نرسد. حاميان طرح جديد ميگويند كه خود را با خواسته دولتمردان آمريكايي در خصوص پيشبرد يك راهحل جامع ديپلماتيك براي حل بحران هستهاي ايران هماهنگ خواهند كرد.رويترز همچنين تصريح كرده كه اين طرح براي تبديل شدن به قانون راه سختي را در پيش دارد. دولت آمريكا به شدت به كنگره فشار ميآورد كه در مسير تحريم جديد حركت نكند. در همين راستا
جان كري، وزير امور خارجه ايالات متحده جلسهاي را با اعضاي سنا برگزار كرد كه ظاهرا نتوانسته تغيير چنداني در اذهان آنها بدهد.
اين در حاليست كه وزير امور خارجه كشورمان با تاكيد بر اين كه ادعاي آمريكاييها هيچ نفعي براي آنها ندارد گفت: پاسخ مردم ايران به تهديداتي نظير گزينه نظامي آمريكا، مقاومت است.محمدجواد ظريف در حاشيه ديدار با آيتالله علمالهدي عضو مجلس خبرگان رهبري و امام جمعه مشهد مقدس اظهار كرد: بهنظر بنده حرفهايي نظير تهديد نظامي و اينكه گزينهها روي ميز است معنا ندارد.وي افزود: اولاً گزينه نظامي فايده براي كسي ندارد كه از آن استفاده ميكند، به همين دليل غيرقانوني است. وزير امور خارجه كشورمان گفت: آمريكا از وقتي كه گزينه نظامي را استفاده كرده و در جاهايي كه استفاده كرده چه منفعتي برده است كه فكر ميكند بازهم منفعت ميبرد.ظريف تصريح كرد: مردم ايران در مقابل اينگونه تهديدها نظير گزينه نظامي پاسخ مقاومت ميدهند و همين مقاومت مردم ايران امروز به نتيجه رسيده است. وي اظهار كرد: متأسفانه در آمريكا و در غرب بيشتر با توجه به گروههاي فشار صحبت ميشود بهجاي اينكه با توجه به منافع ملي صحبت شود؛ البته اينگونه اظهارات را مضر ميدانيم اما آنچه براي ما ملاك است اقدامات است.
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]