تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کمترین کفر این است که انسان از برادرش سخنی بشنود و آن را نگه دارد تا او را با آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855471258




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آب چاههاي كشاورزي كرمان اسيدي مي شود/ خشكسالي مهمترين چالش اقتصادي كرمان


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آب چاههاي كشاورزي كرمان اسيدي مي شود/ خشكسالي مهمترين چالش اقتصادي كرمان
كرمان - خبرگزاري مهر: در حالي اين روزها 17 استان كشور به دليل بارش برف و باران با مشكلات عديده مواجه هستند كه در همين زمان كرمان يكي از بزرگترين چالشهاي اقتصادي پيش روي خود را كم آبي شديد مي بيند بطوريكه آب بسياري از شهرستانهاي كرمان با افت شديد كيفيت مواجه شد و كشاورزي در اين ميان بيشترين ضربه را به عنوان زيربناي اقتصادي استان خورده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در حاليكه دولت يازدهم مهمترين سياست خود را در استانهاي توسعه اقتصادي اعلام كرده است كه استان كرمان در زمينه مهمترين زيربناي توسعه اقتصاديش كه در برنامه چشم انداز توسعه در نظر گرفته شده است با چالش اساسي رو رو است.

متاسفانه در زمان تنظيم اين سند اساس توسعه اقتصادي استان كرمان بدون در نظر گرفته شدن خشكسالي كشاورزي در نظر گرفته شده است اما هيچ چاره اي براي رفع مشكل خشكسالي در كرمان در نظر گرفته نشده است.

امروز كارشناسان كشاورزي و مسئولان استان كرمان مهمترين مشكل اين استان را بي آبي مي دانند طي بيش از 17 سال خشكسالي در استان كرمان بارها در خصوص خشكسالي و وضعيت بحراني در استان كرمان هشدار داده شد و تنها سياست پيش روي مسئولان در اين مدت دفع الوقت و انداختن بار بر روي دوش دولتهاي بعدي بود.

اين روند آنقدر در استان كرمان ادامه پيدا كرد كه هر روز بر تعداد روستاهاي خالي از سكنه كرمان افزوده شد و زمينهاي كشاورزي بيشتري خشك شدند.

بي اعتنايي به خشكسالي در كرمان آنقدر ادامه يافت كه حالا ديگر كيفيت آب در كرمان به شدت افت كرده است كاري از دست كسي ساخته نيست و تنها مي توان به گونه اي برنامه ريزي كرد كه وضعيت از اين بدتر نشود.

خبرهاي رسيده از برخي از روستاها و شهرهاي كرمان از شور شدن و حتي اسيدي شدن آب شرب نيز خبر مي دهد اين روند را مي توان در راين و روستاهاي بخش نوق رفسنجان مشاهده كرد.

افت شديد سطح آبهاي زير زميني، افزايش سختي آب و غير اقتصادي شدن باغهاي كرمان هر روز تشديد مي شود.

شايد از آسمان باران ببارد/ دستهايي كه روي دست گذاشته شد

اين در حالي است كه در چنين استاني حتي بحث مكانيزه كردن آبياري هم به صورت ويژه انجام نشده است و به دليل سختي آب و از دست رفتن زمان طلايي ديگر امكان پياده كردن اين نوع آبياري نيز ديگر در برخي مناطق استان وجود ندارد.

روند مكانيزه كردن كشاورزي در برخي از استانهاي پر آب كشور از كرمان چشمگير تر است و اين نشان از كم كاري صورت گرفته در گذشته است.

اين در حالي است كه طرحهاي ساخت سدها نيز به كندي پيش مي رود و مسئولان سالهاست از افتتاح قريب القوع اين سدها خبر مي دهند اما عملا تا كنون اتفاقي نيز در زمينه استحصال آبهاي موجود نيز نيفتاده است.

طرحهاي انتقال آب حوزه به حوزه نيز به دليل پر هزينه بودن و زمان بر بودن از اولويتهاي اصلي خارج شده است و باروري ابرها نيز ديگر در دستور كار نيست و داستان خشكسالي و كم آبي ادامه دارد و همه منتظر هستند تا كه شايد از آسمان باران ببارد و خشكسالي در كرمان تمام شود.

مدير جهادكشاورزي شهرستان كرمان در خصوص وضعيت توليد پسته استان كرمان در جمع خبرنگاران بيان داشت: مشكل اصلي باغ هاي پسته و بخش كشاورزي شهرستان كرمان را كاهش آب هاي زيرزميني و كيفيت آب است بطوريكه آب در بخش راين به سمت اسيدي شدن پيش رفته است.

بيژن افضلي ادامه داد: آب مناطق زنگي آباد، چترود، كاظم آباد، رحيم آباد و برخي نقاط ديگر هم كيفيت مطلوبي ندارد و از كيفيت آب در اين مناطق كاسته شده است.

وي گفت: 400 هكتار باغ پسته نيز در حجت آباد، كريم آباد و چترود طي سال گذشته به دليل خشك شدن منابع آبي خشك شده است.

وضعيت خشكسالي در مناطق پسته خيز كرمان

مدير جهاد كشاورزي شهرستان كرمان با بيان اينكه 49 هزار و 252 هكتار از اراضي كشاورزي شهرستان كرمان زير كشت پسته قرار دارد، تصريح كرد: سه هزار و 756 هكتار از اين اراضي بصورت نهال و غيربارور و 45 هزار و 496 هكتار نيز بارور هستند.

وي افزود: 27 هزار و 613 هكتار از اراضي پسته شهرستان كرمان در بخش مركزي شامل باغين، اختيارآباد، زنگي آباد، كوهپايه، سراسياب و حومه شهر قرار دارند.

وي تصريح كرد: 16 هزار و 780 هكتار از اراضي پسته كاري اين شهرستان در بخش چترود، دو هزار و 100 هكتار در بخش ماهان، دو هزار و 693 هكتار در راين و 66 هكتار در شهداد و گلباف واقع شده است.

افضلي ادامه داد: حدود 30 هزار و 606 هكتار از اراضي پسته كاري شهرستان كرمان زير كشت رقم فدقي يا اوحدي، دو هزار و 612 هكتار زير كشت رقم احمدآقايي، دو هزار و 607 هكتار اكبري، 10 هزار و 450 هكتار كله قوچي و دو هزار و 977 هكتار نيز زير كشت ساير ارقام پسته قرار گرفته است.

وي توليد سال گذشته پسته شهرستان كرمان را 15 هزار تن عنوان كرد و گفت: اين ميزان در سال جاري به 22 هزار تن رسيده است.

وي افزود: تسهيلات كشاورزي در سال هاي گذشته به منظور بهبود باغات پسته و اصلاح باغات در سطح پنج هزار هكتار براي هر هكتار دو ميليون تومان با كارمزد هفت درصد پرداخت شده است.

افضلي تصريح كرد: براي هر هكتار از باغات پسته شهرستان كرمان به منظور اجراي سيستم هاي آبياري تحت فشار 35 ميليون ريال اعتبار بلاعوض پرداخت و تاكنون شش هزار و 500 هكتار از اين اراضي به سيستم هاي نوين آبياري مجهز شده است.

مدير جهادكشاورزي كرمان، اظهار كرد: خطوط انتقال آب توسط لوله در بيش از 80 درصد باغات پسته اين شهرستان انجام شده است.

وي گفت: دو طرح تحقيقاتي و اجرايي نيز براي بهبود كيفيت پسته توليدي عاري از هرگونه آلودگي در 250 هكتار و طرح بهبود وضعيت باغات در 300 هكتار از اراضي پسته شهرستان كرمان طي سال هاي گذشته اجرا شده است. وي به اجراي سيستم هاي آبياري قطره اي، زيرسطحي و بابلر در اراضي پسته كاري اين شهرستان اشاره كرد و افزود: براي كاهش مصرف كود و سم در باغات پسته نيز هر سال با تعدادي ناظر گياهپزشكي براي نظارت بر باغ ها و رديابي آفات به منظور كاهش مصرف سم قرارداد منعقد مي شود.

افضلي، پايين بودن كيفيت سموم كشاورزي را ديگر مشكل بخش كشاورزي و پسته كاران عنوان كرد و گفت: واردات سم و فورمولاسيون سم به دست بخش خصوصي است و به همين دليل كيفيت سم پايين است.

وي با بيان اينكه برخي آفات نيز نسبت به ارقام سموم موجود در بازار مقاوم شده اند، اظهار كرد: كارشناسان كشاورزي درصدد كاهش و مصرف نكردن سموم و جايگزيني روش هاي تلفيقي مبارزه با آفات هستند.

مدير جهاد كشاورزي شهرستان كرمان، از بلاياي طبيعي مانند سرمازدگي، گرمازدگي، سيل، باد و توفان به عنوان ديگر مشكل كشاورزان پسته كار كرماني نام برد.

افضلي ادامه داد: هر سال يك يا چند عامل موجب وارد آمدن خسارت به محصول پسته شهرستان كرمان مي شود كه به همين منظور درصدد همه گير شدن بيمه محصولات كشاورزي هستيم.

وي افزود: سرمازدگي، گرمازدگي، توفان و سيل در سال جاري 46 ميليارد و 994 ميليون و 200 هزار تومان به محصول پسته شهرستان كرمان خسارت وارد كرده است.

سختي آب در زرند به شدت افزايش يافته است/ كاهش 40 تا 60 درصدي محصول پسته زرند

مديرجهادكشاورزي شهرستان زرند در خصوص محصول پسته سال جاري به مهر گفت: در اين شهرستان 45 هزار هكتار از اراضي كشاورزي اين شهرستان زير كشت پسته قرار دارد كه 42 هزار هكتار بصورت بارور و سه هزار هكتار نيز بصورت نهال هستند كه امسال 20 هزار تن محصول پسته توليد شد.

اميري، به خشكسالي هاي اخير زرند اشاره كرد و گفت: سختي آب در برخي مناطق اين شهرستان بسيار بالا رفته است و افت آب هاي زير زميني موجب شوري و سختي آب در برخي مناطق شده است كه آب30 درصد از باغات پسته شهرستان زرند با اي. سي. بالا روبرو است و اجراي سامانه هاي آبياري تحت فشار در اين باغات وجود ندارد.

مديرجهادكشاورزي شهرستان زرند، گفت: سرمازدگي، بارندگي در زمان گل دهي و گرماي بيش از حد تابستان به 40 تا 60 درصد باغات پسته در سال گذشته خسارت وارد كرد.

هر سال يك متر آفت آب در سيرجان داريم/ 65 درصد چاههاي آب در معرض خشكسالي هستند

مدير جهادكشاورزي شهرستان سيرجان در خصوص وضعيت پسته اين شهرستان بيان داشت: 60 هزار هكتار از اراضي شهرستان سيرجان به كشت پسته اختصاص دارد كه هزار و 990 هكتار آن نهال و 58 هزار هكتار بارور است و در سال هايي كه منابع آبي نرمال و بارندگي به ميزان كافي بوده است سالانه 40 هزار تن پسته برداشت كرده اند.

احمد مسعودي ادامه داد: بيشترين ميزان توليد پسته شهرستان سيرجان در سال گذشته 45 هزار تن بوده كه اين ميزان ركورد سال هاي قبل به شمار مي آيد.

وي مهمترين عامل بروز آفات و بيماري هاي محصول پسته را در سال گذشته خشكسالي عنوان كرد و گفت: مهمترين آفات پسته نيز در شهرستان سيرجان پسيل، پروانه چوب خوار پسته، شپشك، سن و سنك هاي پسته بوده است.

مدير جهاد كشاورزي سيرجان، تصريح كرد: نظارت حدود 30 كارشناس ناظر بر باغات پسته و برگزاري كلاس هاي آموزشي در سال گذشته، آلودگي باغات پسته اين شهرستان را به 10 درصد كاهش داد و به همين دليل كمترين سم پاشي سال گذشته در باغات پسته اين شهرستان انجام شد.

مسعودي گفت: براي استفاده بهينه از آب در باغات پسته 162 كيلومتر لوله گذاري و احداث 17 استخر ذخيره آب انجام شد و با توجه به خشكسالي هاي چند سال اخير در اين شهرستان، كم آبي 65 درصد چاه هاي اين شهرستان را تحت تاثير خود قرار داده بطوري كه سختي آب در اين چاه ها بالاي 10 هزار است.

مدير جهاد كشاورزي سيرجان، با بيان اينكه برداشت ساليانه آب از منابع آبي اين شهرستان 520 ميليون مترمكعب است، افزود: اين در حالي است كه ورودي آب 380 ميليون متر مكعب است.

وي تصريح كرد: برداشت از آب هاي زير زميني در شهرستان سيرجان بيش از ورودي آب به منابع آبي است كه اين امر موجب مي شود هر سال حدود يك متر سفره هاي آبي اين شهرستان افت داشته باشند در واقع به ازاي هر يك افت منابع آبي 40 متر سفره هاي آب شور پيشروي مي كنند.

30 درصد باغهاي پسته رفسنجان غير اقتصادي شده است/ كاهش چشمگير توليد در قطب پسته جهان

مدير جهاد كشاورزي رفسنجان، گفت: خشكسالي، كاهش ميزان و كيفيت آب هاي زير زميني طي دو سال گذشته موجب خشك شدن 900 هكتار از اراضي پسته كاري اين شهرستان شده است.

رضا بماني ادامه داد: سطح زير كشت محصولات كشاورزي شهرستان رفسنجان 92 هزار و 800 هكتار باغي و زراعي است كه 88 هزار هكتار از اين سطح به باغات پسته اختصاص دارد.

وي منابع آبي رفسنجان را رو به كاهش دانست و گفت: هزار و 200 حلقه چاه كشاورزي، تامين آب كشاورزي اين شهرستان را بر عهده دارند كه سطح ايستابي آب در اين شهرستان به دليل خشكسالي هاي پياپي در حال پايين رفتن است و كيفيت آب نيز روز به روز در حال كاهش است و طي چند سال اخير خشكسالي، كاهش كيفيت آب و عوامل طبيعي منجر به غير اقتصادي شدن 30 درصد باغ هاي پسته شهرستان رفسنجان شده است، گفت: ميزان توليد محصول اينگونه باغات جوابگوي هزينه ها نيست .

وي افزود: براي بهينه سازي مصرف آب در باغات 430 كيلومتر لوله گذاري با استفاده از اعتبارات ستاد توسعه كشاورزي در باغات پسته شهرستان رفسنجان اجرا شده است كه حدود 590 نفر بيش از 230 ميليارد ريال تسهيلات دريافت كردند.

وي گفت: سرمازدگي نيز سال گذشته به 80 درصد محصول پسته كله قوچي اين شهرستان خسارت وارد كرد.

وي افزود: سرمازدگي و بارندگي در زمان تلقيح در فروردين سال جاري، گرمازدگي و آفتاب سوختگي در زمان توليد ، بيش از 60 درصد محصول پسته رفسنجان را از بين برد و هزار و 400 ميليارد تومان به كشاورزان پسته كار خسارت وارد شد.

وي گفت: توليد پسته سال جاري در شهرستان رفسنجان به دليل خسارات و عوامل طبيعي به كمتر از 30 هزار تن رسيد.

وي كاهش كيفيت سموم كشاورزي را يكي ديگر از معضلات بخش كشاورزي عنوان كرد و افزود: ماده موثر سموم شيميايي چيني و هندي كيفيت لازم را ندارد و آفات آنطور كه بايد كنترل نمي شوند.

آب كشاورزي راور شور شد/ كاهش توليد پسته در راور

محمود فلاح گفت: با توجه به اينكه سالانه بيش از 10 هزار تن پسته در شهرستان راور برداشت مي‌شود اما امسال بر اثر آفتاب سوختگي ، سرمازدگي و وزش بادها ميزان عملكرد پسته در شهرستان راور كاهش يافت.

فلاح ادامه داد: متوسط برداشت پسته را در اين شهرستان 650 كيلوگرم در هكتار و در برخي مناطق اين ميزان به چهار تن رسيده است.

وي ابراز داشت: آفتاب سوختگي، سرمازدگي و ريزش محصول به دليل وزش بادهاي شديد از جمله مشكلات برداشت پسته در سال جاري بود به طوري كه در برخي مناطق آفتاب سوختگي به 80 درصد محصول پسته يعني در حدود 3 هزار هكتار خسارت وارد كرد.

فلاح با بيان اينكه در بيشتر مناطق شهرستان راور آب كشاورزي شور شده است، خاطرنشان كرد: سختي آب در برخي مناطق بالاي 6 هزار و در برخي مناطق بالاي 18 هزار است و بالا رفتن ميزان شوري آب در آينده كشاورزان را با مشكلات متعددي روبه‌رو مي‌كند.

وي شمار بهره‌برداران بخش كشاورزي شهرستان راور را 16 هزار نفر اعلام كرد و افزود: بيشتر اين افراد به باغداري مشغول و بيش از 60 درصد پسته‌كار هستند.

فلاح بيان كرد: 50 ميليارد ريال تسهيلات در ستاد توسعه بخش كشاورزي و 30 ميليارد ريال كمك‌هاي بلاعوض در دو سال اخير در قالب مرمت و لايروبي قنوات، لوله‌گذاري و احداث كانال در بخش كشاورزي شهرستان راور هزينه شده است.

مدير جهاد كشاورزي شهرستان راور با بيان اينكه آبياري تحت فشار در بيشتر باغات پسته راور اجرا شده است، گفت: آبياري تحت فشار در يك‌هزار هكتار از اراضي اين شهرستان به مرحله اجرا درآمده است.

وي به كشاورزان توصيه كرد: استفاده از سموم شيميايي در باغ‌هاي پسته بايد با نظر كارشناسان كشاورزي همراه باشد و از كشاورزان راوري خواست نسبت به آبياري قطره‌اي به منظور استفاده بهينه از منابع آبي اقدام كنند.

استفاده از آب شرين كن در چاههاي كشاورزي انار!/ كشاورزان پمپها را خاموش كردند

محمد گرجي ، مدير جهادكشاورزي شهرستان انار گفت : كشاورزان شهرستان انار بيشتر بصورت تك محصولي به كاشت، داشت و برداشت محصول پسته مي پردازند و در اين شهرستان 25 هزار هكتار از اراضي كشاورزي زير كشت پسته است.

وي ميزان برداشت پسته سال جاري را در شهرستان انار 20 هزار تن اعلام كرد و افزود: اين ميزان در سال گذشته حدود 10 هزار تن بوده است.

مدير جهاد كشاورزي انار، ارقام محصول پسته اين شهرستان را اكبري، كله قوچي، احمدآقايي و فندقي معرفي و بيان كرد: بطور متوسط هر كيلوگرم پسته در سال جاري 20 هزار تومان به فروش رسيده است.

وي وجود واسطه هاي بخش كشاورزي را در خريد و فروش پسته يكي از معضلات اين بخش دانست و گفت: به منظور رفع اين مشكل بايد راهكاري انديشيده شود.

گرجي، نبود صنايع فراوري و بسته بندي پسته را از ديگر مشكلات فراروي كشاورزان پسته كار شهرستان انار نام برد و اظهار كرد: سه واحد بسته بندي پسته بصورت غير فعال در انار وجود دارد.

وي دليل غير فعال بودن صنايع بسته بندي پسته را در اين شهرستان نوسانات دما، خشكسالي و متضرر شدن پسته كاران و در نتيجه نبود نقدينگي براي بسته بندي محصول عنوان كرد.

وي همچنين از پرداخت هشت ميليارد تومان تسهيلات به كشاورزان پسته كار اناري به منظور اجراي طرح هاي انتقال آب، آبياري هاي نوين و غيره خبر داد و گفت: 300 هكتار از اراضي زير كشت پسته اين شهرستان با سيستم هاي آبياري نوين آبرساني مي شوند.

وي سختي آب، خرده مالي باغات پسته و وجود اراضي تصرفي را در انار مهمترين موانع اجراي سيستم هاي آبياري نوين در باغات اين شهرستان عنوان كرد.

گرجي، انار را شهرستاني با ذخاير آبي اندك معرفي و بيان كرد: اجراي طرح هاي آبياري زير سطحي با استفاده از نصب لوله هاي پي. وي. سي و لوله هاي سيماني در باغات پسته يكي از راهكارهاي مقابله با كم آبي است.

وي اظهار كرد: نصب لوله هاي پي. وي. سي حدود 60 درصد و لوله هاي سيماني در باغات پسته حدود 30 درصد در مصرف آب صرفه جويي ايجاد مي كند.

وي با اشاره به اجراي طرح حذف آبياري باغات پسته در برخي ماه هاي سال، گفت: در سال 88 و 87 با كمك موسسه تحقيقات پسته اين طرح در شهرستان انار در برخي ماه هاي فصل پاييز و زمستان به مرحله اجرا درآمد.

مديرجهاد كشاورزي شهرستان انار، ادامه داد: با اجراي اين طرح مشخص شد حذف آبياري در برخي ماه هاي فصل پاييز و زمستان خللي در ميزان و كيفيت برداشت پسته ندارد.

وي تصريح كرد: حذف هر يك ماه آبياري و خاموش بودن موتورپمپ هاي كشاورزي موجب صرفه جويي در حدود 17 ميليون متر مكعب آب مي شود.

وي تاكيد كرد: در نظر سنجي انجام شده نيز از خاموشي موتور پمپ ها در برخي ماه هاي سال 75 درصد از كشاورزان شهرستان انار ابراز رضايتمندي كرده اند.

گرجي، با اشاره به كم آبي و طرح هاي پرهزينه انتقال آب يادآور شد: طرح خاموشي موتور پمپ هاي كشاورزي در برخي ماه هاي سال راهكاري مناسب به منظور صرفه جويي در مصرف آب است.

وي گفت: همچنين جهاد كشاورزي انار سال گذشته حدود 1،5 ميليارد تومان به 64 موتور پمپ كشاورزي اين شهرستان اعتبار بلاعوض پرداخت كرده است.

وي استفاده از دستگاه هاي آب شيرين كن را در باغات كشاورزي و موتورپمپ ها يكي از راه هاي مهم به منظور اجراي طرح هاي آبياري تحت فشار نام برد.

گرجي از سم پاشي بي رويه بعنوان يكي از معضلات باغ هاي پسته شهرستان انار نام برد و گفت: افزايش بيماري، آلودگي محيط زيست و تحميل هزينه هاي اضافي از جمله عوارض سم پاشي بي رويه باغات پسته است.

وي ايجاد مديريت واحد در اراضي خرده مالكي پسته، ارتقاي اطلاعات فني كشاورزي باغداران و الزام به مشاوره با كارشناسان بخش كشاورزي را هنگام سم پاشي راهي براي جلوگيري از مصرف بي رويه سموم كشاورزي در باغات پسته عنوان كرد.

وي استفاده از روش هاي غيرشيميايي كنترل آفات را يكي ديگر از راه هاي مصرف نكردن سموم شيميايي برشمرد و روش كنترل غيرشيميايي آفت هايي نظير پروانه چوبخوار، سن قرمز، سن سبز، زنجره و پسيل پسته را تله گذاري و استفاده از عصاره گياهي به جاي استفاده از سموم شيميايي پيشنهاد كرد.

گرجي با بيان اينكه در برخي مواقع ثابت شده سم هاي استفاده شده در باغات پسته كيفيت لازم را ندارند، گفت: به منظور ساماندهي اين مهم نيز پيشنهاد مي شود شركت هاي خدماتي كشاورزي قبل از خريد سموم به صورت موردي نمونه برداري و مورد آزمايش قرار دهند.

وي تصريح كرد: 10 هكتار باغ پسته نيز با نظر كارشناسان ناظر كشاورزي در سال گذشته بدون استفاده از سموم شيميايي به منظور مهار آفت پسيل پسته بعنوان مهمترين آفت پسته مديريت شد.

كد خبر: 2194538

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۲ - ۱۴:۴۱

جمعه 22 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن