تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819830200




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تهيه نقشه جهاني نقاط مستعد زلزله هاي بسيار بزرگ


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تهيه نقشه جهاني نقاط مستعد زلزله هاي بسيار بزرگ
يك گروه علمي استراليايي اولين نقشه جهاني از مناطق فرورانش زمين را تهيه كرده است كه به دانشمندان كمك مي كند نقاط وقوع زلزله هاي احتمالي بسيار بزرگ را پيش بيني كنند.

به گزارش خبرگزاري مهر، اين گروه علمي به رياست وتر شلارت دانشمند زمين شناسي دانشگاه موناش راهنماي مناطق فرورانش جهاني را فراهم كرده است كه در آن پيش بيني مي شود كدام نقطه قابليت وقوع زلزله هاي بزرگ را دارد و كدام نقطه از اين مسئله مستثني مي شود.

اين نقشه 9 سال پس از وقوع زلزله و سونامي بزرگ در سوماترا در دسامبر 2004 ارائه شده است. سونامي كه اين منطقه را به طور كامل تخريب كرد و به مناطق ديگر اطراف اقيانوس هند صدمات بسياري رساند و بيش از 200 هزار نفر را به كام مرگ كشيد.

از آن زمان به بعد دو زلزله بزرگ ديگر در مناطق فرورانش رخ داده است. يك زلزله در فوريه سال 2010 در شيلي و يك زلزله در مارس 2011 در ژاپن، اين زلزله ها موجب خرابي هاي گسترده و مرگ هزاران نفر از مردم و صدمات ميليارد دلاري شده اند.

آخرين زلزله هاي بزرگ روي سطح زمين در مناطق فرورانش رخ داده است.

در زمين ‌شناسي به منطقه ‌اي از زمين كه دو پوسته از سطح كره زمين به سمت يكديگر حركت كرده و يكي از پوسته‌ها به زير پوسته ديگر مي لغزد، پهنه فرورانش گفته مي ‌شود. به پديده لغزيدن يك پوسته به زير پوسته ديگر هم فرورانش مي ‌گويند. پوسته پايين ‌رونده در گوشه زمين فرو مي ‌رود و ذوب مي ‌شود. فرورانش اغلب باعث پديد آمدن آتشفشان‌هاي زياد و زمين ‌لرزه مي‌ شود.

شلارت گفت: پرسش اصلي اين است كه آيا همه قسمتهاي فرورانش موجب ايجاد زلزله هاي بزرگ هستند و يا تنها برخي از آنها از اين قابليت برخودارند. موضوع ديگر اينكه اگر تنها تعداد محدودي از آنها اين قابليت را دارند چگونه مي توانيم آنها را شناسايي كنيم.

شلارت يادآور شد وي و همكارانش از اطلاعات زمين لرزه از سال 1900 و اطلاعات مناطق فرورانش استفاده كردند تا مهمترين ويژگيهاي همه مناطق فرورانش فعال در زمين را مشخص كنند.

كد خبر: 2194577

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۲ - ۱۴:۴۵

جمعه 22 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن