واضح آرشیو وب فارسی:فارس: روسيه ششمين نفتكش تركمنستان را تحويل داد:نفتكش جديد تركمنستان در بندر «تركمنباشي» درياي خزر لنگر انداخت
روسيه به فاصله كمتر از 2 ماه، ششمين كشتي نفتكش را براي جابجايي نفت، فراوردههاي نفتي و مواد شيميايي به تركمنستان تحويل داد و اكنون اين نفتكش در بندر تركمنباشي لنگر انداخته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در عشق آباد، خبرگزاري رسمي تركمنستان امروز جمعه در گزارشي اين كشتي نفتكش را هديهاي بزرگ براي كاركنان حمل و نقل دريايي تركمنستان دانسته و اعلام كرد كه اين نفتكش همزمان با جشن ملي بيطرفي تركمنستان روز گذشته وارد بندر تركمنباشي شد.
اين ششمين كشتي نفتكشي است كه كارخانه كشتيسازي «كراسنويه سورمووا» شهر «نيژني نوگراد» روسيه به سفارش دولت تركمنستان، به اين كشور تحويل داده است.
بر اساس گزارش خبرگزاري تركمنستان، نفتكش جديد در كلاس كشتيهاي «رودخانه–دريايي» قرار دارد كه به زبان تركمني به آن «كنار» ميگويند، اين كشتي توان حمل 7 هزار تن نفت و فرآوردههاي نفتي را دارد و طول آن به 40 متر ميرسد همچنين با استانداردهاي بينالمللي حمل و نقل و ايمني دريايي و مخابرات جهاني مطابقت دارد.
اين گزارش ميافزايد كه كشتيهاي نفتكش در راستاي تحقق برنامه ملي و راهبردي توسعه حمل و نقل دريايي و توسعه بندر «تركمنباشي» خريداري ميشوند اما به جزئيات بيشتري از قرارداد اين كشور و روسيه اشارهاي نكرده است.
اين در حالي است كه در تاريخ 27 اكتبر سال جاري ميلادي، كارخانه روسي كشتي ديگري به نام »آلاجا» را با ظرفيت حمل 10 هزارتن به طرف تركمني تحويل داده است.
دولت تركمنستان چهار سال پيش همكاري با كارخانه كشتيسازي «كراسنويه سورمووا» شهر «نيژني نوگراد» روسيه را آغاز كرد و تا ماه مي سال 2012 ميلادي چهار فروند كشتي نفتكش را به شركت ملي «راههاي دريايي و رودخانهاي تركمنستان» تحويل داد.
كشتيهاي نفتكش «سنبار»،«جيهون»،«خزر» و «اترك» چهار كشتي قبلي هستند كه شركت روسي تحويل دولت تركمنستان داده است.
رسانههاي ملي تركمنستان پيشتر اعلام كردند كه ارزش هر يك از اين نفتكشها با ظرفيت هفت هزار تن حدود 15 ميليون دلار برآورد شده است.
كارشناسان معتقدند تركمنستان همزمان با افزايش توانايي خود در بخش اكتشاف، استخراج و پالايش نفت، گاز و فراوردههاي نفتي، ظرفيتهاي خود را در بخش حملونقل اين محصولات نيز افزايش خواهد داد تا با كشورهاي همجوار ساحلي درياي خزر كه در اين زمينه سرمايهگذاريهاي قابلتوجهي انجام دادهند، رقابت كند.
اين درحالي است كه تركمنستان قسمت عمدهاي از نفت خام توليدي خود را از طريق درياي خزر و بنادر جمهوري آذربايجان به خط لوله نفت باكو-تفليس-اروپا به بازار بينالمللي عرضه ميكند.
تركمنستان در ساحل درياي خزر صاحب 2 بندر بزرگ «تركمنباشي» و «قيانلي» و يك پالايشگاه نفت است و سالانه بيش از 12 ميليون تن نفت خام را از طريق زميني و دريايي به بازارهاي بينالمللي عرضه ميكند.
همچنين اين كشور قصد دارد، بندر تركمنباشي را با توجه به نزديكي پالايشگاه نفت تركمنباشي كه بزرگترين مجتمع پتروشيمي و توليد بنزين و روغن صنعتي در اين كشور است به صورت كامل بازسازي و تجهيز كند.
هماكنون كشتيهاي نفتي و غيرنفتي كشورهاي ساحل درياي خزر از خدمات بندر تركمنباشي بهرهمند ميشوند.
دولت تركمنستان چندي پيش طرح ساخت بندر جديد تركمنباشي را به ارزش حدود 2 ميليارد دلار، به يك شركت تركي واگذار كرد كه مراسم كلنگزني آن با حضور نخست وزير تركيه و رئيس جمهور تركمنستان مرداد ماه سال جاري در شهر تركمنباشي واقع در بخش تركمني درياي خزر برگزار شد.
انتهاي پيام/ز
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]