واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آموزش ضمن خدمت حلقه مفقوده در آموزش و پرورش/ وقتي شاگرد از معلم جلو ميزند
يزد - خبرگزاري مهر: در حالي كه در جهان امروز به روز شدن نيروهاي انساني به شدت مدنظر قرار دارد، اين امر و آموزشهاي ضمن خدمت در مجموعه آموزش و پرورش كمرنگ تر از هميشه ديده مي شود.
به گزارش خبرنگار مهر، لزوم به روز شدن نيروهاي انساني در هر مجموعه كاري امروزه و با وجود پيشرفت هاي لحظه اي از ديد هيچكس پوشيده نيست.
اهميت اين مسئله به خصوص در آموزش و پرورش با وجود حدود 12 ميليون دانش آموز و يك ميليون معلم بايد مورد توجه جدي تر باشد.
به فرمايش مقام معظم رهبري در ديدار با اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي، توجه به فرهنگ نبايد در سايه ديگر فعاليت ها قرار گيرد بلكه فرهنگ و كار فرهنگي بايد سرلوحه تمام فعاليت ها باشد.
اما آن چه امروزه در جامعه و در بزرگترين مجموعه فرهنگي كشور و مركز تعليم و تربيت مشاهده مي شود، غير از اين است و اگر تلاش هاي ايثارگرانه بسياري از خادمان ملت در آموزش و پرورش نبود، بسياري از كارها به سرانجام نمي رسيد.
نياز به آموزش هاي ضمن خدمت تا حدي است كه طي چند وقت اخير، در همه نشست هاي شوراهاي آموزش و پرورش استان يزد مدنظر قرار گرفته و يكي از محورها بوده است.
اين موضوع به تازگي در شهرستان ابركوه نيز مورد طرح و بررسي قرار گرفته است.
كاركنان مجموعه آموزش و پرورش ابركوه تنها به عشق نظام فعاليت مي كنند
رئيس آموزش و پرورش شهرستان ابركوه در اين زمينه اظهار داشت: كاركنان آموزش و پرورش ابركوه تنها با عشق به نظام تلاش مي كنند.
سيد احمد هدايت افزود: تمام فرهنگيان مقتدرانه، با ايمان راسخ و با روحيه ايثارگرانه همه مشكلات را پشت سرگذاشتند تا در سال جاري شعار حماسه سياسي و اقتصادي محقق شود.
وي گفت: آموزش و پرورش شهرستان ابركوه با مشكلات بسياري در حيطه هاي آموزشي و پرورشي روبرو است و رفع آنها خواسته فرهنگيان شهرستان براي ارائه خدمات ارزنده تر به مردم است.
آموزش ضمن خدمت به فراموشي مي رود
هدايت ادامه داد: به روز نبودن معلمان يكي از اصلي ترين اين مشكلات است كه از عوامل آن كافي نبودن آموزش هاي ضمن خدمت، بي انگيزه بودن كاركنان براي به روز شدن، تحت تأثير قرار گرفتن ناخودآگاه آنان در برابر مشكلات اقتصادي و تبعيض بين سازماني و بدتر از آن درون سازماني در وزارتخانه است.
وي افزود: حدود 60 تا 70 درصد از معاونت هاي اجرايي مدارس توانايي انجام كار را ندارند زيرا كلاسهاي ضمن خدمتي براي آنها گذاشته نشده است.
اين مسئول ابراز داشت: در اين بحث، وجود سرباز معلم در كلاس درس، بدون حضور در كلاس هاي ضمن خدمت نيز يكي از مشكلات آموزشي به حساب مي آيد.
براي پرداخت قبوض آب و برق و تلفن مدارس دچار مشكل هستيم
هدايت در تشريح ديگر مشكلات آموزشي در شهرستان ابركوه گفت: برخي از اهم مشكلات در حيطه آموزش شهرستان كمبود تجهيزات آموزش به ويژه در پايه ششم، مشكل پرداخت قبوض آب، برق و گاز مدارس و عدم توجه به امكانات و تجهيزات و كتابخانه پژوهشسرا است.
وي اظهار داشت: يكي از مشكلات اصلي ما نيز اين است كه بهترين معلمان با امتياز و سابقه زياد آزادانه خودشان را مازاد مي كنند.
هدايت گفت: كمبود نيروي خدماتي در برخي مدارس روستايي و با پراكندگي زياد، نبودن امكانات آزمايشگاهي در منطقه، عدم وجود امكانات ورزشي در بيشتر مدارس شهري و روستايي، عدم توانايي براي هوشمند سازي مدارس، عدم پرداخت حق الزحمه هاي مديريت و معاونت ها همچنين عدم تخصيص نيروهاي متخصص در مقطع ابتدايي به طوري كه در مقطع ابتدايي دارندگان مدرك در تمام رشته ها در حال تدريس هستند، برخي از ديگر مشكلات آموزشي در آموزش و پرورش اين شهرستان است.
هوشمندسازي مدارس با مشكل روبرو است
وي افزود: به روز نبودن سيستم هاي رايانه اي و عدم جوابگويي سيستم هاي مذكور از جمله اتوماسيون اداري يكي ديگر از مشكلات آموزش و پرورش است و سيستم هاي رايانه مدارس جوابگوي نرم افزارها از قبيل اتوماسيون اداري و سامانه ftp و اسناد و برنامه مدرسه نيست.
هدايت ادامه داد: اجراي طرح هوشمند سازي مدارس نيز با توجه به كمبود اعتبار و تجهيزات سخت افزاري با مشكل روبرو است.
بازنشستگان فرهنگي نيازمند توجه هستند
وي در مورد مشكلات بازنشستگان آموزش و پرورش ابركوه نيز اظهار داشت: نداشتن خانه مهر در اين شهرستان كه يكي از نيازهاي مبرم بازنشستگان است و توجه بيشتر به بيماران صعب العلاج بازنشسته برخي از اين نيازها است.
هدايت ادامه داد: عدم پرداخت به موقع هزينه هاي بيمه طلايي، عدم پرداخت سبد كالا به بازنشستگان و تفاوت حقوق بازنشستگان با شاغلان با توجه به تورم، برخي از گلايه هاي اين قشر است ضمن اينكه با توجه به اين كه حقوق آنان از طرف بانك صادرات پرداخت مي شود و از سوي اين بانك هيچ تسهيلاتي براي آنان در نظر گرفته نشده و تسهيلاتي كه اخيرأ به فرهنگيان اختصاص داده شده، با كارمزدهاي بسيار بالا است.
اين مسئول همچنين به تشريح مشكلات پرورشي آموزش و پرورش ابركوه از جمله كمبود امكانات در معاونت پرورشي و كانون شهيد رجايي و همچنين عدم وجود مكان مناسب و تجهيزات در كانون دخترانه معراج پرداخت.
به عمل كار برآيد...
آن چه اين روزها و در چندسال اخير بيشتر به چشم آمده و بخش اعظمي از آن تنها در حد شعار مانده است بحث جنگ نرم است.
اما در اين ميان فراموش شده توجه به ابزارهاي مورد نياز در اين زمينه است.
مسئولان كشور بايد به اين اعتقاد قلبي برسند كه تا زماني كه بايد مديران مدارس براي حل و فصل كوچكترين كارهاي اداري خود از جمله رايزني براي قطع آب و برق تلاش كنند، نمي توان از آنان انتظار داشت كه به شكل مطلوب به فعاليت هاي خود بپردازند.
حضور عملي در اين جنگ نابرابر نيازمند سرمايه هاي انساني و مالي كافي است و آموزش و پرورش به عنوان اصلي ترين هدف اين تهاجم نيروهاي انساني كارايي دارد كه مي توان با توجه به آنها بخش اعظمي از اين هجوم را ناكارآمد كرد.
---------
گزارش: رحيم ميرعظيم
كد خبر: 2194488
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۲ - ۱۱:۳۸
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]