واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: «تايتانيك ايراني» پس از 30 سال از اعماق خليجفارس خارج ميشود +تصاوير
با توجه به اينكه شركتهاي ايراني هنوز تجربه عملي براي خارج سازي كشتي هاي غول پيكر از عمق دريا را نداشتند، بررسي ها نشان داد نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي توان بررسي محاسبات و انجام اين كار را داراست.
به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران، عبداله گل افشان براي بوشهري نامي شناخته شده است؛ همان كاپيتان «پايلوت» ايراني كه كشتي مسافري- تفريحي «رافائل» را به ايران آورد و خود نيز شاهد بمباران آن توسط هواپيماي عراقي در زمان جنگ تحميلي و فروماندنش در آب هاي جنوب كشور بود؛ عبدالله همانقدر براي بسياري از ايراني ها ناشناخته است كه «رافائل».
كشتي 270 متري رافائل كه در دهه 60 ميلادي ساخته شده بود، توسط چند ايراني ثروتمند از ايتالياييها خريداري شد. اين كشتي تجملي با 60 متر پهنا و گنجايش 1800 مسافر، يك شهرك تفريحي پر تجمل بود، با 6 استخر مخصوص كودكان و بزرگسالان و 750 كابين به صورت سوئيتهاي بزرگ و كوچك كه در توصيف آن گفته مي شد حمام هايش با مرمرهاي گرانبهاي ايتاليا پوشيده شده بود.
هدف از خريد چنين كشتيي اين بود كه در يكي از جزاير ايران مستقر شود و جاذبه اي براي جهانگردان خارجي از جمله ثروتمندان كشورهاي حاشيه خليج فارس باشد تا براي مدتي از امكانات تفريحي آن استفاده كنند.
اين خريد، همزمان با وقوع انقلاب اسلامي شد و خروج كاركنان ايتاليايي رافائل و شرايط آن روز، باعث شد تا پروژه مد نظر خريداران آن مسكوت بماند. در سال ۱۳۶۲ تصميماتي براي استفاده از رافائل در گوشه و كنار كشور شنيده مي شد.
اما سرانجام روز پنجشنبه 26 آبان سال 62 دو هواپيماي عراقي در ضمن بمباران خارگ و بوشهر چند موشك هم به رافائل بي آزار و محترم زدند كه تا نيمه اش در آب فرو رفت اما وجودش مزاحم تردد كشتي ها شد. در اين زمان يك يدك كش، رافائل را كه ديگر كسي داوطلب خريدش نبود، به منطقه اي ديگر منتقل كرد اما يك ماه بعد زماني كه رافائل بدون برق خاموش مانده بود، كشتي باري ايران سيام به آن خورد و كاري را كه هواپيماهاي عراق آغاز كرده بودند به پايان برد.
رافائل شش سال بعد از آن كه به سواحل ايران آمد، آرام آرام به زير آب رفت، تكه تكه شد و مانند عروسي جان باخته و زنگ زده، نزديك بوشهر زير آب خفته بود. فرو رفتن اين كشتي تفريحي كه بزرگترين كشتي مغروق در خليج فارس است تا امروز هم اثرات و تبعاتي براي تردد كشتي ها و محيط زيست دريايي كشورمان داشته است.
اما اكنون خبري خوش از سوي مسئولان سازمان حفاظت محيط زيست در اختيار صبحانه قرار گرفته كه نشان مي دهد قرار است، رافائل پس از دقيقا 30 سال و 30 روز، از خواب شيرين بيرون بيايد و دولت با كمك متخصصان مجرب و تجهيزات نيروي دريايي ارتش، قصد دارد اين كشتي را از آبهاي بوشهر خارج كند.
به گفته مسئولان سازمان حفاظت محيط زيست با توجه به اينكه متخصصان كشورمان، تجربه عملي براي خارج سازي كشتي هاي غول پيكر از عمق دريا نداشته اند، بررسي ها نشان داد نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي توان بررسي محاسبات و انجام اين كار را داراست و اكنون نمايندگان قوه مجريه و ارتش، در حال بررسي و استخراج دستورالعمل هاي لازم و دستيابي به توافق با نيروي دريايي ارتش هستند.
اگرچه تجربه ناموفق خارج سازي نفتكش سونگ بونگ متعلق به كره جنوبي، از عمق آبهاي جزيره خارك باعث شده بود تا مسئولان كشورمان با احتياط بيشتري درباره رافائل برنامه ريزي كنند، اما تجارب و تخصص بالاي نيروي دريايي ارتش باعث شده تا بر اساس برنامه ريزي هاي صورت گرفته، احتمالا تا پايان سال 92 اين عمليات با موفقيت به پايان برسد و تايتانيك ايراني بار ديگر خورشيد را به نظاره بنشيند.
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]