واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: پشت پرده انصراف آمريكا از حمله مستقيم نظامي به سوريه
واشنگتن ميدانست، شورشيان سوريه توانايي توليد گاز سارين (گاز شيميايي اعصاب) را دارند، اما ترجيح داد با متهم جلوه دادن بشار اسد رئيس جمهور سوريه، توجيهي براي حمله 21 اوت به غوطه ايجاد نمايد.
سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران گزارش ميدهد، سيمور هرش (Seymour Hersh) برنده جايزه روزنامه نگاري پوليتزر، با استناد به منابع ارشد امنيتي ايالات متحده، اين حقيقت را فاش كرده كه واشنگتن مي دانست، شورشيان سوريه توانايي توليد گاز سارين (گاز شيميايي اعصاب) را دارند، اما ترجيح داد با متهم جلوه دادن بشار اسد رئيس جمهور سوريه، توجيهي براي حمله 21 اوت به غوطه ايجاد نمايد.
پس از آنكه دو نشريه نيويوركر و واشنگتن پست كه همواره مقالات هرش را منتشر ميكردند، تصميم به حذف مقاله وي را نمودند، اما نشريه لاندين ريويو، اقدام به چاپ آن كرد.
هرش كه جايزه پوليتزر را به دليل نوشته هايش در زمينه سوء رفتار نظامي امريكا در جنگ عراق و ويتنام برنده شده بود، اطلاعاتش در زمينه سوريه را از طريق خبرچيني توسط افسران اطلاعات و نظامي سابق كه به دلايل امنيتي نامشان در گزارش فاش نشده است، به دست آورده است.
*** دروغ شيميايي اوباما در مورد حمله به حومه دمشق
با توجه به يافتههاي هرش، يك ماه قبل از حمله شيميايي به حومه دمشق، كه تقريبا آمريكا را تحريك به حمله هوايي عليه سوريه ميكرد، سازمانهاي اطلاعاتي آمريكا با استناد به شواهد و مدارك جبهه النصره (يك گروه وابسته به القاعده) به يكسري اطلاعات طبقهبندي شده دريافته بودند كه اين گروه تجهيزات توليد گاز سارين را به مقياس بسيار زياد در اختيار داشته اند.
اين حمله در 21 ماه اوت صورت گرفت، درست همان روزي كه بازرسان سازمان ملل متحد براي بررسي اتهامات مبني بر استفاده از سلاحهاي شيميايي وارد دمشق شده بودند. آمار مرگ و مير از چند صد تا بيش از 1400 تن، متغير بود.
پيش از اين حمله، بارها و بارها، باراك اوباما، رئيس جمهور ايالات متحده، استفاده از سلاح هاي شيميايي در سوريه را به عنوان "يك خط قرمز" به منزله محركي براي آمريكا در جهت مداخله در سوريه مطرح كرده بود.
هرش مي نويسد، او به دادههاي ماموران اطلاعاتي مبني بر توانايي دستيابي شورشيان به گاز سارين، آن هم به دور از چشم كاخ سفيد، باور ندارد.
*** تهديد به حملهاي كه مقدماتش از پيش آماده شده بود
او مينويسد، "در اواخر ماه مه، مشاور ارشد وزارت اطلاعات به من گفت، سازمان جاسوسي و شخص اوباما از اقدامات النصره و دستيابياش به سارين، مطلع هستند."
اوباما كه قصد داشت اين حملات را دستاويزي براي توجيه حمله هوايي ايالات متحده به سوريه كند، به طور كامل به مظنون اين پرونده يعني گروه النصره بي توجهي نشان داد. از اين رو هرش در گزارشش اين اقدام اوباما را "سفسطه گري براي توجيه حمله به اسد" خواند.
جان كري، وزير خارجه آمريكا اوايل ماه سپتامبر ادعا كرد اين كشور مداركي را دارد كه نشان مي دهد حمله با گاز اعصاب در حومه شهر دمشق به دستور بشار اسد، رئيسجمهوري سوريه رخ داده است. چند روز پس از اين افشاگري، اوباما در يك سخنراني براي مردم اين كشور گفت: "ما مي دانيم كه حكومت بشار اسد، رئيسجمهوري سوريه مسؤول اين حمله بوده است" و به گفته وي بشار اسد خط قرمز را رد كرده است.
*** آمريكا از طريق سفسطه گري، راه اندازي جنگ در ديگر كشورها را غير قابل اجتناب جلوه مي دهد
به نوشته هرش، "اين سفسطه گري درست به مانند سفسطه توجيه جنگ عراق بود." با اين تفاوت كه در جريان سوريه، اوباما به دليل كمبود شواهد و مدارك جعلي، از حمله نظامي به سوريه منصرف شد.
پس از آن و در تاريخ 26 سپتامبر، هرگونه احتمال حمله نظامي به سوريه منتفي شد، چرا كه تمام كشورها همصدا با روسيه قطعنامه اي مبني بر از بين بردن تمام زرادخانه هاي شيميايي روسيه را توسط دولت اسد را به تصويب رساندند.
اين عقب نشيني اوباما باعث آسوده خاطر شدن بسياري از افسران ارشد نظامي ايالات متحده شد. به نوشته هرش "يكي از مشاوران رده بالاي عملياتي به من گفت، كه حمله موشكي امريكا به مواضع نظامي و پايگاه هاي موشكي سوريه ، به مانند حمايت هوايي از جبهه النصره خواهد بود."
براساس گزارش آنتيوار، بر خلاف ادعاهاي مقامات آمريكايي كه گفته اند مكالمات راديويي بشار اسد با فرماندهان ارشد خود و صدور دستور حمله شيميايي به غوطه را رصد كرده اند، ارتش آمريكا هيچ امكاني براي نظارت و استراق سمع مكالمات نظاميان سوري نداشته است. زيرا براساس افشاگري هاي ادوارد اسنودن، سوريها همه افرادي را كه ممكن بود منبع اطلاعاتي براي سازمانهاي اطلاعاتي غربي باشند از اطلاعات حساس و محرمانه دور نگه داشته اند، و از چند ماه قبل از حادثه ۲۱ اوت سازمانهاي اطلاعاتي غربي هيچ منبع موثقي در داخل نظام سوريه نداشتند. همچنين اطلاعاتي كه آمريكايي ها ادعا ميكنند از آمادگي ارتش سوريه براي حمله شيميايي در دست داشتند، فقط درباره يك تمرين نظامي در چند ماه قبل از حمله بوده است. از سوي ديگر گفته مي شود كه آمريكاييها يا يك كشور ثالث ديگر، سنسورهايي را نزديك انبارهاي تسليحات شيميايي ارتش سوريه كار گذاشته بودند اما مشكل اينجا است كه اين سنسورها نيز نتوانستند اطلاعاتي به دست آورند، زيرا اگر اينطور بود قطعا زنگهاي هشدار به صدا در مي آمدند.
سيمور هرش در ادامه مطلب تاكيد دارد كه در روز ۲۱ اوت در غوطه شرقي حمله اي شيميايي رخ داده اما چه كسي اين حمله را انجام داده است؟ مقامات آمريكايي در آن زمان ادعا كردند در سوريه به جز ارتش اين كشور، گروه ديگري توانايي كاربرد تسليحات شيميايي را ندارد. سيمور هرش مي نويسد در ماه هاي قبل از حمله به غوطه شرقي، سازمانهاي اطلاعاتي آمريكايي مجموعه اي از گزارشهاي طبقهبندي به دست آوردند كه جبهه النصره به توانايي توليد گاز سارين در مقادير گسترده رسيده است اما اين اطلاعات منتشر نشد تا اگر حمله اي رخ داد، النصره به عنوان مظنون معرفي نشود. براساس اطلاعاتي كه در نيمه تابستان سال ۲۰۱۳ منتشر شد، شخصي به نام زياد طريق احمد، كارشناس شيميايي سابق در ارتش عراق به سوريه آمد تا در غوطه شرقي فعاليت كند. منابع اطلاعاتي هرش مي گويند، زياد عضو النصره است و قبلا در عراق گاز خردل توليد كرده است و قرار است در سوريه گاز سارين توليد كند. وي براي ارتش آمريكا هدف مهمي بود. در ۲۰ ژوئن خلاصه اي ۴ صفحه اي از اطلاعات محرمانه درباره توانايي هاي گاز شيميايي و اعصاب در جبهه النصره به دست ديويد آرشد، معاون آژانس اطلاعات دفاعي آمريكا رسيد. براساس اين اطلاعات محرمانه كه از كانال هاي ديپلماتيك ارسال شده بود، اگرچه نويسنده هيچ ارزيابي نداشت كه ارتش سوريه يا جبهه النصره عامل حملات شيميايي ماه هاي مارس و آوريل بوده اند اما تاكيد مي كرد كه جبهه النصره توانايي توليد گاز سارين را دارد. با اين وجود دفتر مدير اطلاعات ملي آمريكا و همچنين دفتر آژانس اطلاعات دفاعي آمريكا نتوانستند سند مورد اشاره را پيدا كنند. حتي با وجود اينكه آنها كدهاي مربوط به آن را ارائه كردند.
سامانتا پاور، سفير آمريكا در سازمان ملل در كنفرانسي خبري گفته بود: اين بسيار مهم است كه توجه كنيم تنها حكومت بشار اسد است كه گاز سارين دارد و ما هيچ شواهدي نداريم كه مخالفان سوري گاز سارين داشته باشند. مشخص نيست كه آيا دفتر سامانتا پاور نيز گزارش بسيار محرمانه اي مربوط به تملك گاز سارين توسط گروه النصره را در اختيار داشته است يا خير اما اظهارنظر وي بازتاب رفتاري است كه در دولت آمريكا وجود داشت. دولت آمريكا تقريبا در همان زماني از حمله شيميايي در سوريه با خبر شد كه شهروندان آن را فهميدند.
گزارش از مغاني
منابع:
http://rt.com/news/us-syria-sarin-report-932/
http://www.washingtontimes.com/news/2013/dec/9/obama-lied-about-syrian-
chemical-attack-cherry-pic/
http://news.yahoo.com/seymour-hersh-alleges-obama-administration-lied-syria-gas-204437397.html
http://www.democracynow.org/2013/12/9/seymour_hersh_obama_cherry_picked_intelligence
انتهاي پيام/
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]