تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):برای انسان عیب نیست که حقش تاخیر افتد، عیب آن است که چیزی را که حقش نیست بگیرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855517958




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بارش شهابي جوزايي به اوج فعاليت‌هاي خود مي‌رسد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: "بارش شهابي جوزايي" به اوج فعاليت‌هاي خود مي‌رسد
عبور شهاب‌ها از آسمان و رصد آن هميشه براي ما ساكنان زمين داراي جذابيت‌هاي فراواني است كه يكي از اين بارش‌هاي مربوط به صورت فلكي جوزا است كه روز شنبه به اوج فعاليت‌هاي خود مي‌رسد.


بابك مشمولي كار‌شناس نجوم در گفتگو با خبرنگار گروه فناوري‌هاي نوين باشگاه خبرنگاران گفت: نور كوچك و زيبايي كه در لحظه عبور شهاب از آسمان به چشم مي‌خورد اكثر علاقمندان را راهي نواحي به دور از آلودگي نوري براي رصد و عكاسي از آن مي‌كند.

بارش شهابي چيست؟

هنگامي كه گروهي از شهاب‌ها در آسمان ديده مي‌شوند آن را بارش شهابي، شهاب باران يا رگبار شهابي مي‌گويند

بيشتر شهاب‌هايي كه در آسمان ديده مي‌شوند از نقطه خاصي در فضا نمي‌آيند، بلكه از ذرات ريز بين ستاره‌اي به وجود آمده و به طور پراكنده در فضا پخش شده‌اند. رصد اينگونه شهاب‌ها كاملا تصادفي است و زمان وقوع آن‌ها نيز قابل پيش بيني نيست.

زماني كه زمين ار ميان توده‌اي از ذرات فضايي عبور كند، بارش شهابي رخ مي‌دهد و چون در اثر اين عبور ذرات زيادي با جو زمين برخورد مي‌كنند، در زماني كوتاه، تعداد زيادي شهاب قابل مشاهده است.

اين ذرات در مدارهاي موازي و نزديك به هم دور خورشيد مي‌گردند و با عبور زمين از ميان آن‌ها و برخورد آن‌ها با جو زمين، ما تصور مي‌كنيم كه آن‌ها از يك نقطه سرچشمه مي‌گيرند. اين نقطه را كانون بارش يا نقطه نور باران مي‌نامند.

نامگذاري شهاب باران‌ها بر اساس مكان كانوني آن‌ها صورت مي‌گيرد. به عنوان مثال: شهاب باران اسدي، بارش شهابي برساوشي و...

شروع بارش، زمان ورود زمين به توده ذرات، اوج بارش، زمان رسيدن زمين به بخش متراكم شهاب‌ها و زمان پايان بارش هم هنگام خروج زمين از توده ذرات است.

در هر سال چندين بارش شهابي رخ مي‌دهد كه هر كدام در قسمت خاصي اتفاق مي‌افتد.

منشا بارش‌هاي شهابي

منشاء بسياري از بارش‌هاي شهابي، دنباله دار‌ها هستند. اين صخره‌هاي يخي با حركت خود ذرات ريزي به جا مي‌گذارند. با نزديك شدن دنباله دار به خورشيد تعداد ذرات به جا مانده افزايش مي‌يابد. بنابراين مدار دنباله دار مملو از ذراتي مي‌شود كه با‌‌ همان سرعت دنباله دار و تقريبا «در‌‌ همان مدار به دور خورشيد مي‌گردند.

به دليل حركت متناوب زمين به دور خورشيد، سياره ما در زمان مشخصي از سال به نزديكي مدار دنباله دار مي‌رسد و با برخورد به اين ذرات بارش شهابي رخ مي‌دهد.

بارش‌هاي شهابي هر سال تكرار مي‌شوند. مثلا، هر سال در بيستم مرداد، زمين از ميان توده‌اي از ذرات، كه از دنباله دار سويفت-تاتل به جاي مانده عبور مي‌كند و بارش شهابي بر ساوشي رخ مي‌دهد. بارش برساوشي زيبا‌ترين و غني‌ترين بارش شهابي است.

بارش جوزايي چيست؟

بارش شهابي جوزايي يكي از بزرگ‌ترين بارش‌هاي شهابي سالانه‌است كه كانون بارش آن در صورت فلكي جوزا مي‌باشد و از زماني كه بشر آن را شناخته هميشه جز چند بارش شهابي بزرگ سال بوده و معمولاً بزرگ‌ترين بارش شهابي سال محسوب مي‌شود كه دليل اصلي رخ دادن اين بارش شهابي باقي مانده‌هاي يك سيارك است.

اين بارش در روز شنبه ۲۳ آذر به اوج بارش خود مي‌رسد تعداد شهاب‌هايي كه در هر ساعت از آسمان عبور مي‌كنند به ۱۲۰ شهاب در ساعت هم مي‌رسيد و چون هر يك سال و نيم يكبار اين سيارك از كنار زمين عبور مي‌كند ميزان شهاب‌هاي آن كاهش نمي‌يابد.

بارش شهابي جوزايي از معدود بارش‌هاي شهابي است كه منشأشان دنباله دار‌ها نيست و سيّارك است. منشا اين بارش سيّارك ۱۹۸۳TB يا فايتون ۳۲۰۰ است و شهاب‌هاي اين بارش قطر زيادي دارند و به همين دليل در اين بارش شهاب‌هاي روشن زيادي را در خود جاي داده كه در منجمان به آن‌ها آذرگوي‌ مي‌گويند و ميانگين سرعت شهاب‌هاي آن به حدود ۳۵ كيلومتر بر ساعت نيز مي‌رسد كه براي يك بارش شهابي بزرگ سرعت كمي به شمار مي‌آيدمحسوب مي‌شود.

بارش شهابي چگونه رخ مي‌هد؟

هر‌گاه يك دنباله دار يا سيارك از جايي عبور مي‌كند ذرات بخارشده سطحي آن٬ از آن جداشده ودر مسير عبور آن در فضاباقي مي‌مانند و نگاهي كه سيارهٔ زمين از ميان آن توده‌‌ها و ذرات معلق در فضا كه از عبور كند اين ذرات هنگام ورود به جو زمين به دليل سرعت زياد اثر اين برخورد انفجار ي رخ مي‌دهد كه نور آن توسط ما ناظران زميني قابل رصد است كه به آن شهاب مي‌گوييم.

چگونه صورت فلكي جوزا را درآسمان بيابيم؟

صورت فلكي دوپيكر يا جوزا يكي از صورت‌هاي فلكي منطقةالبروج است كه در اين شب‌هاي در قسمت شرقي آسمان قابل مشاهده ست و يكي از صورت فلكي‌هاي زمستانه است. اين صورت فلكي در همسايگي صورت فلكي جبار رار دارد.

همچين صورت فلكي‌هاي ارابه‌ران و شلياق يا چنگ از شمال و صورت فلكي‌هاي سگ كوچك و تك‌شاخ از جنوب صورت فلكي جوزا را محاصره كرده است كه با استفاده از همين صورت‌هاي فلكي مي‌توان آن را به خوبي رصد كرد.

چند نوع شهاب وجود دارد؟

شهاب‌هاي آسمان به دودسته تقسيم مي‌شوند دسته اول شهاب‌هاي پراكنده هستند كه در جهت‌هاي مختلفي در آسمان ديده مي‌شوندو به صورت منظم از اين جهت شروع به حركت نمي‌كنند و تعداد آن‌ها در يك شب عادي كمتر از ۶ عدد در هر ساعت است ودسته دوم شهاب‌هايي هستند كه داراي نظم بوده ودر شب‌هاي خاصي از سال رخ مي‌دهند و اين شهاب‌ها با نام بارش شهابي شناخته مي‌شوند.

چرا تعداد شهاب‌هاي بارش‌هاي شهابي با هم متفاوت است؟

هرچه زمين به توده شهابي نزديك‌تر باشد و يا به تازگي دنباله داري از آن مكان عبور كرده باشد شدت بارش شهابي شديد‌تر است وما مي‌توانيم شاهد عبور شهاب‌هاي بيشتر وپرنورتري در آسمان تاريك باشيم و همچنين بر خلاف آن هر چه زمين از فاصله بيشتري از مكان عبور دنباله دار عبور كند يا مدت زمان بسيار دوري دنباله دار از آنجا عبور كرده باشد شدت بارش كمتر خواهد بود.

زماني كه تعداد شهاب‌هاي يك بارش بخصوص، در يك بازه زماني مشخص به بيشترين تعداد خود برسد يعني تعداد آن در چند شب يا چند ساعت اخير كم بوده و در يك شب و يا ساعت مشخص تعدادش افزايش مي‌يابد به آن اوج بارش شهابي مي‌گويند كه بعد از گذر اين زمان تعداد بارش حداكثر مي‌رسد.

شهاب‌ها چه زمان پر نور‌تر هستند؟

شهاب‌هايي كه در آسمان صبحگاهي ديده مي‌شوند داراي سرعت‌هاي بالاتري هستند به همين دليل زماني كه به زمين نزديك مي‌شوند با سرعت زمين در مدارش جمع شده و دماي بالايي را توليد مي‌كنند در نتيجه نور شهاب‌هاي ديده شده در صبح به طور قابل توجهي آبي‌تر از نور شهاب‌هايي است كه نيمه شب ديده مي‌شوند.

چگونه زمان و تعداد شهاب‌هاي يك بارش شهابي معين مي‌شود؟

محل قرار گيري توده‌هاي غبار در فضا تقريبا» ثابت است به همين دليل زمين در زمان‌هاي خاص و تاريخ مشخصي به آن مكان‌ها مي‌رسد و ما مي‌توانيم براي مشاهده آن‌ها فهرست دقيقي از بارشهاي شهابي را تهيه كنيم و با پارام‌تر ZHR مي‌توانيم تعداد شهاب‌هاي آن را در يك ساعت مشخص كنيم

ويژگي‌هاي بارش‌هاي شهابي

هر بارش شهابي در ناحيه مشخصي از آسمان در مسيري موازي اتفاق مي‌افتد كه به اين محل كانون بارش مي‌گويند و با وجود اينكه جهت حركت شهاب‌ها متفاوت است ولي اگر مسير آن‌ها را امتداد دهيم همگي از يك نقطه كه‌‌ همان كانون بارش است مي‌رسند و گاهي اوقات در يك شب دو يا چند بارش همزمان فعاليت خود را آغاز مي‌كنند بارش‌هاي شهابي از هر مكان آسمان كه شروع يه فعاليت كنند. جايگاه يكي از صورت فلكي‌ها است كه آن بارش شهابي را با نام‌‌ همان صورت فلكي معرفي مي‌كنند: مانند بارش شهابي برساوشي، تكشاخ، جوزايي

شرايط رصدي مناسب

يكي از شرايط مناسب براي رصد شهاب از آسمان قرار گيري در مكاني كاملا تاريك با افقي باز است اين مكان تاريك بايد حداقل قدري حدود5/6 درجه باشد براي رصدهرچه مكان تاريك‌تر باشد شهاب هاب بيشتري را مي‌توانيد در هنگام عبور رصد كنيد و رصد را از زماني شروع كنيد كه ارتفاع كانون بارش حداقل ۱۵ درجه باشد.

انتهاي پيام/

جمعه 22 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن