واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: فرانسپرس: سازمانهاي غيردولتي به فعاليتهاي خود در افغانستان ادامه خواهند داد
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1392/09/28
خبرگزاري فرانسه در گزارشي از منطقه دروازجي افغانستان به قلم گيوم لاواله درباره فعاليت سازمانهاي غيردولتي در اين كشور پس از خروج نيروهاي خارجي نوشت:
در شرايطي كه نظاميان ناتو آماده مي شوند خاك افغانستان را ترك كنند، سازمانهاي غيردولتي مصمم هستند به رغم افزايش بي سابقه حملات به فعالان بشردوست و ابهامات درباره تأمين مالي طرحهاي اين سازمانها، به فعاليت خود در اين كشور ادامه دهند.
در استان كاپيسا در شمال شرق افغانستان، سربازان فرانسوي ديگر حضور ندارند و از يك سال پيش به كشورشان بازگشتند كه پيشدرآمدي بود براي خروج بيشتر نيروهاي ناتو از افغانستان تا پايان سال 2014.
اما سازمانهاي بشردوستانه در اين استان باقي ماندند از جمله در روستاي دروازجي كه اعضاي افغان سازمان غيردولتي فرانسوي «ام اِر سِ اَ» MRCA داروهاي برونشيت را در اوايل زمستان بين مردم توزيع مي كنند.
نور محمد يكي از ساكنان اين روستا گفت: «ناتو مي رود اما خوشبختانه ان جي او ها مي مانند».
وي افزود: «ما همچنان آب آشاميدني نداريم و با كمبود آب براي آبياري و شستشو مواجهيم. بنابراين هنوز هم به كمك نياز داريم».
اگر چه سازمانهاي بشردوستانه در افغانستان مي مانند و پروژههاي نيمهكاره ناتو را كه تلاش كرد به جاي سازمان هاي غيردولتي مدرسه و بيمارستان بسازد تا دل مردم محلي را به دست بياورد، ادامه مي دهند اما آنها با خشونتهاي بي سابقهاي مواجه هستند.
از 164 مورد حمله به سازمانهاي غيردولتي كه پايگاه اينترنتي ايد ووركر سكيوريتي شمارش كرده، 79 مورد در افغانستان اتفاق افتاده است. افغانستان به همراه سودان جنوبي، سوريه و سومالي يكي از خطرناكترين نقاط جهان براي فعالان سازمانهاي بشردوستانه است.
91 هزار نفر در افغانستان براي سازمانهاي غيردولتي خارجي و افغان كار مي كنند كه كمي بيش از سه هزار نفر آنها خارجي هستند.
آنها غذا، مراقبتهاي بهداشتي، سرپناه و امكانات آموزشي براي ميليونها افغان فراهم مي كنند.
امسال بيش از سي تن از فعالان سازمانهاي بشردوستانه كشته شدند از جمله شش فعال افغان سازمان فرانسوي اَكتد Acted.
قتل، آدمربايي، سرقت، پيامدهاي جانبي مناقشه بين كابل و شورشيان طالبان و اشتباهات تهديدهايي هستند كه سازمانهاي بشردوستانه با آن مواجهند.
والري دوشه رئيس هيأت اعزامي سازمان غيردولتي ام اِر سِ اَ اعلام كرد: «ما تنها يك منبع مشكلات نداريم بلكه با چند منبع مواجهيم و مديريت آنها دشوار است».
دوشه در پاسخ به اين پرسش كه آيا ان جي او ها قرباني موج حملاتي مي شوند كه عمدا آن را هدف قرار مي دهد گفت: «فكر نمي كنم اينطور باشد، اگر شورشيان مي خواستند به ما حمله كنند، مي توانستند همين فردا صبح اين كار را بكنند. آنها مي دانند ما كجا هستيم».
منبعي امنيتي در كابل اعلام كرد: «خشونتها بر ضد سازمانهاي بشردوستانه عمدتا ناشي از +عوارض جانبي+ مناقشه در افغانستان است و تعداد آنها با سطح خشونت در كشور در ارتباط است».
ژوستين پكمال مدير مؤسسه اكبرAcbar كه از بيش از 120 ان جي او فعال در افغانستان تشكيل شده است، اعلام كرد: «افزايش جرم و جنايت را نيز در سراسر كشور شاهد هستيم كه اصول بشردوستانه پايه را به خطر مي اندازد».
وي تأكيد كرد: «به رغم همه اينها ما نمي رويم. خواهيم ماند و به فعاليت خود ادامه خواهيم داد».
به مشكلات امنيتي سازمانهاي غيردولتي، ترديدها در مورد تأمين مالي طرحهاي بازسازي و عمراني نيز اضافه مي شود.
پس از بحران مالي و با مناقشه در سوريه مبلغ كمك به افغانستان ظرف دو سال به نصف كاهش پيدا كرد و امسال به 363 ميليون دلار رسيد.
اين احتمال نيز وجود دارد كه آمريكا، بزرگترين كمك كننده به افغانستان، در صورتي كه كابل توافقنامه دو جانبه امنيتي با واشنگتن را درباره شرايط حضور سربازان آمريكايي در افغانستان پس از سال 2014 امضاء نكند، اين كشور را ترك كند.
سال 2014 همچنين سال انتقال قدرت در افغانستان است.
افغانستان سال 2014 انتخابات رياست جمهوري برگزار مي كند كه با آن جانشين حامد كرزاي كه از اواخر سال 2001 رياست جمهوري را بر عهده دارد، مشخص خواهد شد.
سيد هاشم بصيرت مدير روابط با سازمانهاي غيردولتي در دولت افغانستان اعلام كرد:«اگر مشكلاتي در انتخابات به وجود بيايد، ممكن است حضور سازمانهاي بشردوستانه و مبالغ كمك به افغانستان كاهش پيدا كند».
در كنفرانس توكيو در سال 2012، كشورهاي كمك كننده متعهد شدند نيمي از بودجه كمك به افغانستان را مستقيما به حساب دولت افغانستان واريز كنند و دولت اين كمكها را به سازمانهاي غيردولتي كه در محل خدمات ارائه مي دهند اختصاص دهد.
با اين حال، سازمانهاي بشردوستانه بيم دارند با اين كار شورشيان آنها را مأمور دولت تلقي و به آنها حمله كنند.
علاوه بر همه اينها، افغانستان كشوري است كه فساد در آن ريشه دوانده است، كمكهاي مالي كه به حساب دولت واريز ميشود، اختلاس مي شود و بي ثباتي، خشونت و خروج نيروهاي خارجي دسترسي به بسياري از مناطق اين كشور را بيش از پيش پيچيده كرده است.
106/138
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]