تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بار خدايا براى تو روزه گرفتيم و با روزى تو افطار مى كنيم پس آن را از ما بپذير، تشنگى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804016181




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عكس نگيريد؛ ذهن رويداد‌ها را بهتر ثبت مي‌كند


واضح آرشیو وب فارسی:الف: عكس نگيريد؛ ذهن رويداد‌ها را بهتر ثبت مي‌كند
نتايج تحقيقاتي كه بتازگي منتشر شده‌ است، نشان مي‌دهند كه عكس گرفتن مي‌تواند مانع از ضبط خاطرات در ذهن شود.

به گزارش همشهري، با وجود موبايل‎هاي دوربين‌دار خيال همه راحت است كه هيچ لحظه‌اي از دست نمي‌رود. چرا كه هر لحظه اراده كنيد، مي‌توانيد لحظات را ثبت كنيد تا براي شما اين خاطره‌‌ها ماندگار شوند. غافل از اينكه خاطره بايد در ذهن و حافظه ثبت شود نه در حافظه موبايل و لپ‌تاپ كه شايد چند وقت يك بار هم به آن سر نمي‌زنيد!

نتايج تحقيقاتي كه بتازگي منتشر شده است، نشان مي‌دهند كه عكس گرفتن ،مي‌تواند مانع از ضبط خاطرات در ذهن شود. در صورتي كه ما، معمولا با اين توجيه كه نبايد هيچ لحظه‌اي را از دست داد، دائم در سفرها در حال عكس گرفتن هستيم آن هم با اين تفكر كه بعدا آنها را مرور مي‌كنيم.

اما مطمئن باشيد كه در اكثر اوقات اگر نيازي نباشد به اين عكس‌ها نگاهي نمي‌كنيد و حتي فراموش مي‌كنيد كه اصلا وجود دارند.

اين تحقيق را دكتر ليندا هنكل استاد دانشگاه فرفيلد - آمريكا انجام داده و نتايج آن در نشريه علوم روانشناسي منتشر شده است. او در باره اين تحقيقات مي‌گويد: "مردم چنان با شتاب و بدون تامل دوربين خود را در مي‌آورند تا لحظات را شكار كنند كه آنچه را كه جلوي چشمشان اتفاق مي‌افتد را از دست مي‌دهند. اتكا به تكنولوژي براي به ياد آوردن، مانند، ثبت لحظات با دوربين بجاي حضور با تمام وجود در لحظات لذت بخش، تاثير منفي در حفظ خاطرات خوب آن لحظه‌ها دارد."

دكتر هنكل در اين تحقيقات از تعدادي دانشجو خواسته بود به موزه بروند و از آثار هنري زيباي آنجا عكاسي كنند يا آنها را به حافظه بسپارند. فرداي آن روز حافظه‌هاي اين دانشجو‌ها را بررسي كردند. آنها كه دوربين به دست گرفته بودند كمتر از آن دسته دانشجوياني كه به چشم و ذهن متكي بودند اشيا موزه را شناسايي كردند. اين دانشجويان جزئيات بصري بيشتري را به ياد مي‌آوردند.

تحقيقات ديگري در همين زمينه در چند دانشگاه آمريكا انجام شده است كه همه نشان مي‌دهند، امروزه مردم از اينترنت بجاي حافظه استفاده مي‌كنند و براي به يادآوردن به سراغ اينترنت مي‌روند درست همانطور كه كامپيوتر براي اطلاعات اضافه به هارد درايو وصل مي‌شود.

آشنايي با تاريخچه عكاسي
به عبارتي بايد گفت؛ ما چنان به موبايل و لپ‌تاپ وابسته شده‌ايم كه اگر فورا چيزي را به ياد نياوريم به خودمان زحمت فشار آوردن به حافظه را نمي‌دهيم. شايد به همين دليل باشد كه بيانسه، پرينس و بيورك در اجراهاي زنده اجازه استفاده از دوربين را به تماشاگران نمي‌دهند با اين استدلال كه دوربين آنها از خود اجرا غافل مي‌كند.

دكتر هنكل تحقيقات بيشتري انجام مي‌دهد و متوجه مي‌شود كه وقتي براي عكس گرفتن از سوژه، دوربين را روي بخش خاصي از آن زوم مي‌كنيم بعدا كل سوژه را بهتر به ياد مي‌آوريم نه بخشي را كه روي آن زوم كرده بوديم. اين يعني "چشم ذهن" چقدر با "چشم دوربين" فرق دارد.

تحقيقات قبلي نشان داده‌اند كه تماشاي عكس حافظه را تازه مي‌كند، اما بشرط اينكه براي اين كار وقت گذاشته شود. در صورتيكه تحقيقات نشان مي‌دهند، حجم عظيم عكس‌هاي ديجيتال و نامنظمي آنها باعث مي‌شود بسياري از مردم براي يادآوري خاطرات شخصي علاقه‌اي به رجوع به آنها نشان ندهند. براي يادآوري بايد به سراغ عكس‌هايي برويم كه با آنها رابطه برقرار مي‌كنيم، نه اينكه فقط آنها را روي هم انبار كنيم.

دكتر هنكل در حال حاضر مشغول بررسي و تحقيق بر روي اين موضوع است كه آيا محتواي عكس در به ياد آوردن خاطرات آنها موثر است؟ مثلا اگر خودمان در عكس باشيم يا اينكه به سوژه علاقمند باشيم ،آن را بهتر به ياد خواهيم آورد يا نه؟

جمعه 22 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن