واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: داور چهارمين دوره جشنواره سراسري عكس فيروزه: با تغيير در ارزش گذاري جشنوارهها ميتوان نتايج بهتري كسب كرد
چهارمين جشنواره عكس فيروزه با موضوع اولينهاي تبريز كه از سوي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تبريز برپا شده بود با معرفي آثار برتر به كار خود پايان داد. داور چهارمين دوره جشنواره سراسري عكس فيروزه: با تغيير در ارزش گذاري جشنوارهها ميتوان نتايج بهتري كسب كرد
ايلنا: داور چهارمين دوره جشنواره سراسري عكس فيروزه، گفت: با تغيير در ارزش گذاري رقابت بين آثار ارائه شده در جشنواره ميتوان نتايج به مراتب بهتري و بلندمدتي را كسب كرد.
به گزارش ايلنا علي اكبر شيرژيان با بيان اينكه جشنواره فيروزه در چهارمين دوره فعاليت خود به عنوان يك جشنواره مستند توانست آغازگر حركتي جديد باشد گفت: ميتوان با تغيير در شيوههاي ارزش گذاري در جشنواره نتايجي كسب كرد كه عوايد آن يا در جامعه خودش را نشان بدهد و يا در آثاري كه ميتواند عكاسي مستند را متحول كند.
وي افزود: فضاي رقابتي منجر به تعريف برنده و بازنده بين عكاسان ميشود و فضا را ناخواسته به سمتي ميبرد كه توان خلق آثار خلاقانه را سلب ميكند.
شيرژيان ادامه داد: چنين به نظر من ميآيد كه با به رسميت شناختن همه عكاسان شركت كنندگان در جشنواره، اولويت برنده بودن در يك فستيوال عكاسي مستند را به سمت دو هدف عمده تغيير دهيم.
وي در تشريح اهداف مورد نظر خود براي بهبود نتايج جشنواره عكس مستند خاطر نشان كرد: با اولويت دادن به عكاس به جاي عكس و تمركز بر روي دو اولويت مهم، مبني بر اينكه هر عكاس از طريق پروژه خود بتواند يا «عكاسي مستند» را متحول سازد و يا از طريق اين مديوم به جامعه آگاهي اجتماعي دهد را مشخص كنيم.
شيرژيان ادامه داد: اين روند به عكاسان اين اجازه را ميدهد كه براي عكاسي و تعهد عكاسانه خود تلاش كنند و صرفا يك شركت كننده در رقابت عكاسي نباشد.
وي اقدام برگزاري جشنواره عكس فيروزه را موثر عنوان كرد و گفت: اين ابتكار مهمي است و ميتواند ادامه يابد. چرا كه نهاد شهرداريها از برگزاري فستيوالي با موضوع «مستند» رغبتي نشان نميدهند.
شيرژيان با بيان اينكه جامعه ايران به سبب ويژگيهاي اجتماعي خود، يك جامعه مستند به شمار ميرود اظهار داشت: مردم ايران در طول تاريخ حيات اجتماعي خود بهاي واقعيت را پرداختهاند و با هر ديدگاه و نظري با اين مساله زندگي ميكنند و آن را پذيرفتهاند.
وي ادامه داد: عكاسي مستند نيز متاثر از رخدادهاي جامعه ايران بوده است و زندگي آنها را ثبت كرده، چه آنكه در دهه ۶۰ و ۷۰ با مستندنگاري دفاع مقدس تلاش كرد روايتي از زندگي مردم را بازتاب دهد.
شيرژيان در عين حال خاطرنشان كرد: با اينحال عكاسي مستند هنوز جايگاه شايسته خود را نيافته است و تعريف دقيقي از آن ارائه نشده است، چنانچه در عكاسي مستند دهه ۸۰ تلاش شد روندي خلاقانه براي آن در نظر گرفته شود و در دهه ۹۰ به سوي عكاسي فاين آرت (Fine Art) گرايش مييابد.
وي تاكيد كرد: عكاسي مستند همواره در بطن زندگي اجتماعي مردم حضور داشته است ولي به خاطر نداشتن يك تعريف مستقل نتوانسته است كه به سمت راستيني متمايل شود.
شيرژيان ويژگي مجموعه بودن براي جشنواره عكس فيروزه را به عنوان يكي از مزيتهاي آن برشمرد و افزود: مجموعه عكس باعث ميشود كه عكاس فرصت بيشتري براي بيان دغدغه خود داشته باشد و در قالب چند عكس آن را به مخاطب عرضه كند اما نبايد فراموش شود كه در مجموعه عكس، فريمها بايد شاخص باشند.
وي ادامه داد: به دليل فقدان آگاهي از ساخت يك مجموعه عكس مستند، برخي عكاسان درباره اينكه چطور مساله يا همان ايدهشان را انتقال دهند دچار مشكل هستند، براي همين اهميت و كاركرد برگزاري كارگاههاي تخصصي عكاسي مستند نمايان ميشود.
چهارمين جشنواره عكس فيروزه با موضوع اولينهاي تبريز كه از سوي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تبريز برپا شده بود با معرفي آثار برتر به كار خود پايان داد.
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]