واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رشد 15 درصدي بودجه سلامت/ براي شعب بين الملل دانشگاههاي پزشكي برنامه داريم
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با انتقاد از رشد بي رويه واحدهاي بين الملل دانشگاههاي علوم پزشكي گفت: متاسفانه در يك زماني طي شش ماه بيش از 10 رشته محل در واحدهاي بين الملل مجوز گرفتند در حالي كه لازم است براي اين تعداد زيادي واحدهاي بينالملل فكري شود ما در اين زمينه برنامه داريم تا اين واحدها بتوانند جايگاه خودشان را داشته باشند.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر سيدحسن هاشمي در حاشيه افتتاح موزه چشم در بيمارستان شهيد لبافي نژاد در جمع خبرنگاران درباره واحدهاي بينالملل دانشگاه هاي علوم پزشكي گفت: تعريف نادرستي از واحدهاي بينالملل داريم در حالي كه عملا واحد بينالملل نداريم و به نوعي افراد با پرداخت پول و به صورت خودگردان وارد اين دانشگاهها ميشوند. دليل هم آن است كه سهم سلامت در بودجههاي كشور به خوبي ديده نشده است.
وزير بهداشت يادآور شد: در نظر داريم كه بتوانيم واحدهاي بينالملل را عمدتا در مناطق آزاد داشته باشيم و مشتركا دانشكدههايي را با دانشگاههاي معتبر دنيا داشته باشيم. همچنين لازم است بتوانيم به ويژه در منطقه آسيا با استفاده از اين برندها، تعدادي از دانشجويان را جذب كنيم.
هاشمي افزود: واحدهاي خودگردان كه ترجيح ميدهم نام بينالملل روي آنها نگذاريم، بايد طوري تعريف شوند كه با صاحبان رتبههاي بالا، مشترك نباشند. البته هنوز فارغ التحصيل ندارند اما بايد از آسيا كه 50 درصد علاقمندان به آموزش پزشكي كه در دانشگاههاي آمريكا و اروپا تحصيل مي كنند به دانشگاههاي ايراني جذب كنيم.
وي افزود: لازم است در كشور به امر بهداشت اهميت داده شود تا مجبور به تحميل هزينههاي سرسامآور در امر درمان نباشيم. در دوره جديد هنوز حرفهايمان در زمينه آموزش پزشكي جمع نشده است. كارگروههاي مختلفي در زمينه پزشكي عمومي، تخصص و فوق تخصص فعال شدهاند. البته نبايد تغييرات خيلي زيادي را ايجاد كرد. چرا كه هميشه تغيير به ويژه در زمينه آموزش به معني بهبود بخشيدن به سيستم نيست.
وزير بهداشت اظهار داشت: آموزش پزشكي كشور تقريبا بينالمللي است. هر چند كه ممكن است تغييراتي در محتوا لازم باشد. از جمله اين تغييرات، در زمينه پزشك خانواده است كه تربيت نيرو در اين زمينه جزو ضروريات است. بنابراين ممكن است در حوزه پزشكي عمومي، بازنگري داشته باشيم.
هاشمي گفت: ما با توسعه بيرويه برخي رشتهها و دانشكدهها هم در وزارت بهداشت و هم در وزارت علوم مواجه بوده ايم در صورتيي آنچه ما نگران هستيم محصولات آموزشي است كه بايد استاندارد باشند. در واقع بايد از حداقل مهارتها برخوردار باشند.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي درباره كسريهاي اعتباري وزارت بهداشت گفت: كسري اعتبار وزارت بهداشت حدود 8000 ميليارد تومان است كه اين كسري اعتبار، رقم كمي نيست و حدودا به اندازه بودجه يك سال وزارتخانه است. با اين ميزان بدهي، نميتوان كار چندان فاخري انجام داد.
به گزارش مهر، وي در خصوص كسريهاي اعتباري وزارت بهداشت گفت: بخش عمدهاي از افرادي كه به وزارت بهداشت چه در زمينه دارو و چه در زمينه تجهيزات كمك ميكنند، از اين وزارتخانه طلبكارند. مردم نيز مشكلات زيادي دارند. بر اين اساس مسئله بهداشت و درمان، مشكل نخست مردم است و دولت و مجلس بايد كمك كنند تا طي يك برنامه چند ساله، اين مشكل حل شود.
وزير بهداشت درباره اعتبارات وزارت بهداشت در لايحه بودجه 93 افزود: هر چند اعتبارات در نظر گرفته شده براي سال 93 نسبت به سالي كه گذشت، از وضعيت بهتري برخوردار است اما در مورد ميزان بدهيهاي وزارتخانه، هيچ راهحلي به تصويب نرسيده است. در مجموع اعتبارات وزارت بهداشت در لايحه بودجه 93 نسبت به بودجه 92 حدود 15 درصد افزايش داشته، اما در مقايسه با بودجه محقق شده سال 92 ميتوان گفت كه اعتباراتمان در لايحه بودجه 93 حدود 30 درصد افزايش دارد. البته اين رقم هنوز روي كاغذ است و بستگي به آن دارد كه ببينيم چه ميزان از بودجه 93 محقق خواهد شد.
وي اظهار داشت: اميدواريم كسري اعتبارات وزارت بهداشت از محل يارانهها و حاملهاي انرژي به نوعي جبران شود. ما آمدهايم كه تغيير ايجاد كنيم. بايد درمان اصلاح شده و در زمينه پيشگيري، پيشرفتهايي حاصل شود. در اين راستا تقريبا راهكارها مشخص شده است. تنها عزم جدي دولت و مجلس لازم است.
هاشمي افزود: براي دو سه ماه باقي مانده تا پايان سال مشكلات اعتباري زيادي خواهيم داشت و قطعا اين مشكلات به سال آينده منتقل خواهد شد. البته قول گرفتهايم كه تجديد نظري در اين زمينه صورت گيرد و توجه ويژهاي به بخش بهداشت و درمان شود. در اين راستا برخورداري از بيمهاي قوي و فراگير نيز لازم است. برخورداري از بيمهاي قوي و توجه به بهداشت به ويژه در حاشيه شهرها و روستاها به عنوان اقدامات پيشگيرانه بايد مد نظر قرار داشته باشد تا به تدريج سهم مردم در پرداخت هزينههاي سلامت را شاهد باشيم.
وزير بهداشت درباره اجرايي نشدن فهرست سوم داروها جهت حمايت از بيماران خاص از سوي بيمهها، گفت: گويا اين موضوع قبل از هماهنگي كامل با بيمهها از سوي سازمان غذا و دارو اعلام شد كه مورد اعتراض من نيز بود . عليالظاهر دكتر ديناروند مقداري در اعلام اين موضوع عجله كردهاند و قبل از هماهنگي با بيمهها، پوشش حمايتي داروهاي ناباروري را اعلام كردند. اعلام اين موارد بايد با هماهنگي كامل صورت گيرد.
وي همچنين درباره جايگاه چشم پزشكي ايران در دنيا، گفت: چشم پزشكي ايران جزو رشتههايي است كه طي دو دهه گذشته تحول زيادي يافته است و خوشبختانه چشم پزشكان متبحري در زمينه درمان و جراحي تربيت شدهاند. درمان و جراحي چشم پزشكي ايران همتراز با كشورهاي پيشرفته است.
كد خبر: 2194239
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۱ - ۱۴:۰۸
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]