واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل دفتر بهداشت و بيماريهاي آبزيان سازمان دامپزشكي كل كشور:رشد آبزي پروري در سال جاري سرعت 15 درصدي گرفته است
مديركل دفتر بهداشت و بيماريهاي آبزيان سازمان دامپزشكي كل كشور گفت: رشد آبزي پروري در سال جاري سرعت 15 درصدي گرفته است.
به گزارش خبرگزاري فارس از اراك، كاظم عبدي بعد از ظهر امروز در جلسه شوراي هماهنگي اداره كل دامپزشكي استان مركزي با بيان اينكه آبزيپروري علمي نوين است، افزود: سرعت رشد آبزي پروري در در دنيا 8.3 درصد است كه در مقايسه با صنعت دام و طيور كه رشد 2.7 درصدي دارد، سه برابر است.
وي تصريح كرد: اين صنعت به حدي رشد داشته كه از مجموع 154 ميليون تن توليد جهاني ماهي شامل صيد دريايي و مزارع پرورش ماهي 90 ميليون تن مربوط به صيد و صيادي و 63 ميليون تن مربوط به بخش آبزي پروري بوده است.
مديركل دفتر بهداشت و بيماريهاي آبزيان سازمان دامپزشكي كل كشور با بيان اينكه بر اساس گزارش فائو نيمي از منابع پروتئيني مردم جهان از آبزيان است، ادامه داد: علت توجه بخش بينالملل به حوزه آبزي پروري اشتغالزايي اين صنعت است.
عبدي اظهار داشت: هم اكنون بيش از 55 ميليون نفر در مزارع آبزي پروري فعاليت دارند و حدود 600 تا 800 ميليون نفر معادل 10 تا 12 درصد جمعيت جهان در صنعت آبزيان و صنايع وابسته به آن اشتغال دارند.
وي ادامه داد: سرعت بالاي آبزي پروري باعث بروز مشكلاتي از جمله تخريب زيستگاهها و بالا رفتن سرعت انتقال بيماريها به دليل تبادل آبزيان شده و مخاطرات بهداشتي ايجاد كرده است به گونهاي كه در سال گذشته به گزارش مركز بهداشت جهاني 25 درصد آبزيان دنيا بر اثر بيماري از بين رفتهاند.
مديركل دفتر بهداشت و بيماريهاي آبزيان سازمان دامپزشكي كل كشور بيان كرد: در ايران نيز آبزي پروري موجب امنيت مرزها و اشتغالزايي شده و سرعت رشد آبزي پروري در ايران در سال گذشته با 837 هزار تن توليد آبزيان رشد 14 درصدي داشته و پيشبيني ميشود در سال جاري با توليد بيش از 877 هزار تن آبزي سرعت رشد 15 درصدي را شاهد باشيم.
به گفته وي؛ ايران از نظر كمي در توليد آبزيان رتبه بيستم در دنيا را دارد و از نظر توليد قزلآلا رتبه اول دنيا و در توليد ماهيان گرم آبي رتبه هفتم دنيا را دارد.
وي مصرف سرانه جهاني آبزيان را 18.5 كيلوگرم عنوان كرد و گفت: در ايران ميزان سرانه مصرف آبزيان در سال گذشته 10 كيلو گرم بوده است كه امسال به 11 كيلو گرم خواهد رسيد.
مديركل دفتر بهداشت و بيماريهاي آبزيان سازمان دامپزشكي كل كشور ميزان توليد ماهيان زينتي در كشور را در سال گذشته 130 ميليون قطعه عنوان كرد و افزود: هم اكنون 100 گونه ماهي زينتي در كشور داريم.
عبدي تصريح كرد: در 6 ماهه اول سال جاري نيز در راستاي شناسايي بيماريهاي آبزيان 10 هزار و 921 مورد بازديد از مراكز آبزيپروري كشور و 56 هزار و 511 مورد آزمايش ويروسي و باكتريايي صورت گرفته است.
وي چهار وظيفه اساسي سازمان دامپزشكي در حوزه آبزيان را حفظ و صيانت در سرمايههاي آبي، ارتقاء بهداشتي و نظارت بر فرآوردههاي شيلاتي، كمك به تجارت جهاني و پيشگيري از بيماريهاي مشترك عنوان كرد.
انتهاي پيام/87002/ذ40
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]