واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: مديركل دامپزشكي آذربايجان شرقي: پرورش دهندگان آبزيان در آذربايجان شرقي قرنطينههاي دامپزشكي را رعايت كنند
آبزي پروران آذربايجان شرقي در رابطه با مبارزه با بيماريهاي آبزيان نياز به آموزش و بازآموزي دارند. مديركل دامپزشكي آذربايجان شرقي: پرورش دهندگان آبزيان در آذربايجان شرقي قرنطينههاي دامپزشكي را رعايت كنند
ايلنا: مديركل دامپزشكي آذربايجان شرقي بر لزوم رعايت اصول قرنطينه دامپزشكي درمورد آبزيان و ماهيان سردابي و گرمابي توسط پرورش دهندگان آبزيان در استان تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار ايلنا بهراد زنديه در گفتگو با خبرنگاران با بيان اينكه آبزي پروران آذربايجان شرقي در رابطه با مبارزه با بيماريهاي آبزيان نياز به آموزش و بازآموزي دارند گفت: آموزش ميتواند نقش بسزايي در افزايش بهره وري و جلوگيري از شيوع بيماريها در مزارع آبزي پروري استان داشته باشد.
وي با بيان اينكه برخي از آبزي پروران از بسياري از مسائل آبزي پروري مانند رعايت مسائل قرنطينهاي و بهداشتي آگاهي ندارند افزود: آبزي پروران جهت كنترل بيماريها بايد از ابزارهاي جداگانه براي هر استخر استفاده كنند.
مديركل دامپزشكي استان با بيان اينكه رعايت شرايط قرنطينهاي در خصوص بچه ماهيها هنگام ورود به مزرعه يكي از نكات ضروري براي پيشگيري از بروز بيماريها است تاكيد كرد: آبزي پروران قبل از معرفي بچه ماهي به مزرعه بايستي با دامپزشكي هماهنگيهاي لازم را در برنامه خود جهت رعايت شرايط امنيت زيستي داشته باشند كه در اين ارتباط حداقل بايد ۳۰ روز ماهي جديد در قرنطينه باقي بماند و آب استخرهاي آنها روي ساير استخرها سرريز نشود.
وي با بيان اينكه آذربايجان شرقي ظرفيت بالايي در توليد آبزيان دارد گفت: در صورت ورود ابزارهاي صنعتي به مزارع پرورش ماهي، توليد آبزيان به چند برابر وضعيت موجود كه معادل ۴ هزار و ۸۰۰ تن است ارتقا خواهد يافت.
زنديه بابيان اينكه انتخاب مكان مناسب براي اجراي طرحهاي پرورشي دام و طيور و آبزيان و نيز رعايت اصول قرنطينهاي نقش مهمي در كاهش باقيمانده دارويي در فرآوردههاي غذايي با منشا دامي و تامين غذاي سالم خواهد داشت افزود: همگام با توسعه و رشد آبزي پروري در استان، رعايت اصول بهداشتي و پيشگيري از بيماريهاي آبزيان از جمله مواردي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد زيرا هرگونه اهمال و غفلت اين صنعت نوپا را به خطر انداخته و موجب بروز خسارات سنگين و غير قابل جبران ميشود.
وي با بيان اينكه مراقبت به عنوان يكي از تكنيكهاي برتر بررسيهاي كمي، ضمن كشف سريع بيماريها، اطلاعات اپيدميولوژيك با ارزش شامل ميزان بروز، شيوع، تناوب وقوع بيماري در طول زمان ومكان را فراهم مينمايد ادامه داد: آبزي پروران بايستي با رعايت اصول قرنطينه دامپزشكي، محيط امن و مطمئني را براي خود و مصرف كنندگان محصولات فراهم سازند.
مديركل دامپزشكي استان با بيان اينكه آبزي پروران بايد هشدارهاي اين اداره را جدي گرفته و ماهيان موردنياز خود را از مراكز مجاز تهيه كنند تا از وقوع بيماريهاي خاص در حوزه آبزيان جلوگيري به عمل آيد ادامه داد: در صورت عدم توجه امنيت زيستي استان آسيب خواهد ديد و احتمال شيوع بيماريهاي واگيردار وجود دارد كه در برخي موارد قدرت كشندگي اين بيماريها خيلي بالاست.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]