تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداى عزوجل به موسى وحى كرد: اى موسى در هيچ حالى مرا فراموش نكن و به ثروت زياد شاد نش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830799713




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روز اولين ها؛ از ورود اولين خودرو به ايران تا اولين مكالمه توسط امواج راديويي


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: روز اولين ها؛ از ورود اولين خودرو به ايران تا اولين مكالمه توسط امواج راديويي
ورود اولين اتومبيل به ايران در زمان مظفرالدين شاه قاجار، تشنج و درگيري در مسجد بازار تهران، وقوع جنگ نهروان، شهادت "عمارياسر"، مخابره اولين مكالمه توسط امواج راديويي و ... از مهم‌ترين رخدادهاي تاريخي امروز است.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز ۲۱ آذر ۱۳۹۲ خورشيدي برابر با ۹ صفر ۱۴۳۵ هجري و ۱۲ دسامبر ۲۰۱۳ ميلادي است. مهمترين رخدادهاي تاريخي امروز از اين قرار است:

پيام امام خميني به مناسبت راهپيمايي مردم در تاسوعا و عاشوراي حسيني (1357 ش)
به مناسبت راهپيمايي‌هاي بزرگ تاسوعا و عاشوراي سال 1399 ق كه در روزهاي 19 و 20 آذر ماه 1357ش صورت گرفت، امام خميني، رهبر كبير انقلاب اسلامي، پيامي بسيار مهم صادر كردند و در آن پيام، راهپيمايي‌هاي اخير را همه‌پرسي بزرگ ملت ايران بر ضد رژيم شاه ناميدند. ايشان در بخشي از پيام خود فرمودند: "به عموم ملت شجاع ايران صميمانه درود مي‌فرستم.

شما مردم عظيم‌الشأن با اراده آهنين خود و با شعارهاي زنده و تعيين كننده به جهانيان ثابت كرديد كه شاه را نمي‌خواهيد. من همزمان با راهپيمايي بزرگ شما در پيامي به تهران، به دولت‌ها ]ي دنيا [اعلام نمودم كه رفراندوم اين دو روز براي هيچ كس ابهامي باقي نگذاشت كه ملت، شاه را نمي‌خواهد و عدم رسميت او را با اكثريت قاطع قريب به اتفاق اعلام كرد. اين تظاهرات، راه عذر را از همه‌كس و همه دولت‌ها سلب كرد و آنها ديگر نمي‌توانند ادعا كنند كه شاه، قانوني است".

بروز تشنج و درگيري در مسجد بازار تهران در جريان نهضت مشروطه (1284 ش)
پس از واقعه فلك شدن تجار تهران به دست حاكم شهر در بيستم آذر 1284 ش، قرار بر اين شد كه مردم در روز بعد براي حل مشكل در مسجد بازار تهران جمع شوند. حضرات آيات: سيد عبداللَّه بهبهاني و سيدمحمد طباطبايي و عده بسياري از افراد سرشناس و مردم درمسجد شاه اجتماع كردند. سيد جمال الدين واعظ، كه خطيبي متبحر و سخنوري نامدار بود به منظور آگاه ساختن مردم از واقعه روز قبل برفراز منبر رفت و هنوز لحظاتي از سخنراني او نگذشته بود كه امام جمعه، داماد شاه با بهانه كردن قسمتي از سخنان وي، سر به فرياد گذاشت و به اشاره او، تعدادي از گماشتگان با پايين كشيدن سيد جمال از منبر، با چوب و چماق بر سر مردم ريختند و جلسه را بر هم زدند. حادثه مسجد بازار، تاثيري شگرف در حركات انقلابي مردم در آينده گذارد و پس از ناكامي عين الدوله، صدر اعظم براي نزديكي به بهبهاني و طباطبايي، مهاجرت صغري و هجرت به ري در فرداي آن روز روي داد و مسير نهضت را به نقطه‌اي حساس رساند.

تشكيل حكومت خودمختار فرقه دموكرات در آذربايجان با حمايت ارتش بيگانه (1324 ش)
در گير و دار حضور نيروهاي بيگانه در ايران در جريان جنگ جهاني دوم و در زمان نخست وزيري محسن صدر معروف به صدرالاشراف، در نقاط مختلف كشور اغتشاشاتي بروز كرد كه غائله آذربايجان از مهم‌ترين آنها بود. اين غائله اين‌گونه آغاز شد كه سيد جعفر پيشه‌وري نماينده اول تبريز پس از رد شدن اعتبارنامه‌اش در مجلس، به آذربايجان رفت و بيانيه‌اي صادر كرد كه در آن، خود مختاري آذربايجان و زبان تركي جزو اصول مسلَّم مرام وي در آذربايجان قيد شده بود. وي سپس درتبريز فرقه دموكرات را تاسيس كرد و به رياست آن برگزيده شد و در همان روز حزب توده آذربايجان، الحاق خود را به فرقه دموكرات اعلام كرد و اين دو با هم اعلان خود مختاري نمودند. سرانجام حزب دموكرات آذربايجان، پس از يك سال درگيري با دولت، در آذرماه 1325ش، پس از شكست از قواي دولتي، منحل گرديد.

درگذشت "علي اصغر سروش" اديب و مترجم ايراني (1361ش)
دكتر علي اصغر سروش در سال 1287 ش به دنيا آمد و پس از اتمام تحصيلات، به كار تحقيق و ترجمه پرداخت. سروش علاوه بر ترجمه كتب از زبان فرانسه به فارسي، به زبان‌هاي انگليسي و عربي نيز تسلط كامل داشت. از آثار اين مترجم گرانقدر مي‌توان به فرهنگ متشابهات زبان فرانسه، امپراتوري روم و آغاز مسيحيت و نيز تمدن‌هاي باستاني خاور نزديك اشاره كرد. اين نويسنده و مترجم معاصر به هنگام فوت، 74 سال داشت.

درگذشت "غلامرضا قدسي نژاد" شاعر معاصر (1368 ش)
غلامرضا ميرزاجاني متخلص به قدسي مشهور به غلامرضا قدسي مشهدي، در سال 1304ش در مشهد به دنيا آمد. از شانزده سالگي به سرودن شعر پرداخت و پس از مدتي با همكاري دوستانش به تأسيس انجمن ادبي فردوسي مشهد اقدام نمود. فعاليت سياسي قدسي از زمان حكومت دكتر مصدق آغاز شد و با زبان شعر از نهضت ملي ايران حمايت نمود. قدسي پس از كودتاي 28 مرداد 32 به مبارزه با رژيم پهلوي پرداخت و در دو نوبت دستگير و بيش از چهار سال در زندان بود. او پس از رهايي از زندان به ترجمه و تصحيح كتب اشتغال ورزيد. استاد قدسي نژاد پس از پيروزي انقلاب به تدريس در دانشكده ادبيات دانشگاه مشهد مشغول بود. ياران پيامبر، شعر امروز و غزل معاصر خراسان از آثار اوست. غلامرضا قدسي سرانجام در 21 آذر 1368ش در 64 سالگي درگذشت و در يكي از غرفه‌هاي حرم مطهر امام رضا(ع) به خاك سپرده شد.

ورود اولين اتومبيل به ايران در زمان مظفرالدين شاه قاجار (1279ش)
اولين اتومبيل وارد شده به ايران در سال 1279/1900م كه مظفرالدين شاه نخستين جفت اتومبيل هاي رنوي فرانسوي خريداري شده را در پاريس بوسيله راه آهن و كشتي و از طريق روسيه و درياي خزر به ايران فرستاد.

گويا اين دو رنو خريداري شده يكي در ميانه راه به علت نقص فني و مشكلات حمل آن براي هميشه مي ماند و ديگري و در هنگام ترور نافرجام محمد علي شاه (كه در دوشان تپه براي ديدن باغ وحش مي رود) با نارنجك منفجر مي شود ودر پايان بدون اينكه اين اتفاق خسارت جاني بردارد محمد علي شاه با گالسكه به دربار بر ميگردد. بعد از مظفرالدين شاه احمد شاه قاجار دومين شاه ايران مي باشد كه اتومبيلي خريداري مي كند وسومين شاه ايران است كه سوار شدن بر آن را تجربه نموداست.

سازمان ثبت احوال اطلاع داد كه به دنبال سرشماري در ايران، جمعيت كشور به مرز 34 ميليون نفر رسيد. (1354ش)

شهادت "عمارياسر" صحابي بزرگ پيامبر در جنگ صفين (37 ق)
رساترين سخن دربارهٔ شخصيت معنوي او حديث رسول خدا است كه فرمود: "عمار، از سر تا پايش آكنده از ايمان است و ايمان با گوشت و خون او عجين گرديده است". هم‌چنين، پيامبر به او فرموده بود: "تو را گروه ستمگري خواهد كشت در حالي كه تو آنان را به سوي حق و حقيقت دعوت مي‌نمايي". اين خبر غيبي كه يكي از دلايل نبوت و راستگويي پيامبر(ص) بود آنچنان كه فرموده بود نيز اتفاق افتاد و سرانجام عمار در نود سالگي در جنگ صفين در ركاب امام علي به دست هواداران معاويه كشته شد. عمار ياسر از مسلمانان راستين بود كه در راه اسلام سختي‌هاي فراواني را تحمل كرد و پدر و مادر او اولين شهداي راه اسلام بودند.

درگذشت "ابن مَسكويه" حكيم و فيلسوف اسلامي (421 ق)
احمد بن محمد بن يعقوب مَسكويه از فلاسفه، حكما و مشاهير اطبّاي اسلامي اوايل قرن پنجم هجري است كه با ابوريحان بيروني و ابوعلي سينا، معاصر بود. وي همچنين در لغت، منطق، ادبيات و فنون شعر و كتابت، رياضيات و انواع فلسفه و حكمت متبحر و صاحب نظر بوده است. تَجارِبُ الاُمَمْ، اَقْسامُ الحِكْمَةِ و الرّياضي و نيز تَهذيبُ الاخلاق از جمله تاليفات اوست. ابن مسكويه در اصفهان وفات يافت و در تخت فولاد اصفهان مدفون گشت.

درگذشت "ابن رُشدِ اندلسي" فيلسوف و دانشمند مسلمان (595 ق)
ابوالوَليد محمد بن احمد بن رشد معروف به ابن رشد از بزرگ‌ترين فلاسفه و حكماي اسلامي قرن ششم هجري مي‌باشد كه در فلسفه و حكمت، يگانهٔ روزگار خود بود و در فقه، حديث، ادبيات، منطق و ديگر علوم متداول نيز تبحّر داشت. وي كه در اندلس مي‌زيست، نزد ملوك آن سامان مقرب گرديد و قاضي يكي از مناطق آن شد. بيشتر از صد كتاب به او نسبت داده شده است كه التحصيل، بِدايَةُ المجتهد، فلسفهٔ ابن رشد و الكليات و... از آن جمله‌اند.

رحلت آيت اللَّه "ميرزا عبدالرحيم كَليبَري" عالم و فقيه اصولي (1334 ق)
ميرزا عبدالرحيم بن نصر اللَّه انصاري جابري كليبري، از علماي اماميه و از فقهاي اصولي و ادبا و فُصَحا بوده است. وي از شاگردان آخوند خراساني و ميرزا حبيب اللَّه رشتي و مامقاني بود و سپس سال‌ها در تبريز به تدريس فقه و اصول پرداخت. الاجتهاد و التقليد و قاعدهٔ لاضرر از جمله تأليفات اوست.

وقوع جنگ نهروان بين سپاهيان امام علي(ع) و خوارج (38 ق)
پس از پايان جنگ صفين ميان امام علي(ع) و معاويه بن ابي‌سفيان و تحميل حَكَميَّت بر امام، كوفيان كه خود را بازندهٔ اين ماجرا مي‌دانستند، امام را براي جنگ دوباره با معاويه، تحريك كردند كه با مخالفت آن حضرت مواجه گرديدند. از آن پس عَلَم ناسازگاري با امام را برداشته و پس از ماجراهاي فراوان، در مقابل آن حضرت صف آرايي كردند. امام با نصيحت و هشدار، تعداد زيادي از آنان را از جنگ با آن حضرت منصرف ساخته و به بقيه مادامي كه دست به سلاح نبرده بودند، اجازهٔ حضور در شهر را مي‌داد. ولي از آن زمان كه به جنايت و قتل دست زدند، امام به جنگ آنان شتافت و در جنگ نهروان، جز 9 نفر از سپاه چهار هزار نفري آنان، كسي زنده نماند. اين افراد را كه از دين برگشته و به امام اهانت كردند، خوارج يا خارجي مي‌گويند.

مخابره اولين مكالمه توسط امواج راديويي (1901م)
براي اولين بار در تاريخ ارتباطات بشري، در دوازدهم دسامبر 1901م از طريق امواج راديويي و بدون استفاده از سيم رابط، يك جمله از منطقه‌اي در ايتاليا به نقطه‌اي ديگر مخابره شد و فصل تازه‌اي در ارتباطات آغاز گرديد.

مخابره‌كننده اين جمله و مخترع دستگاهي كه براي مخابره آن مورد استفاده قرار گرفت، گوليلمو ماركوني فيزيك‌دان ايتاليايي بود كه بعدها دستگاه راديو را هم اختراع كرد. اكنون دستگاه‌هاي ارتباطي كه با امواج راديويي كار مي‌كنند، كاربرد بسيار گسترده و متنوعي يافته‌اند.

برخي از رويدادهاي ۱۲ دسامبر
۱۹۳۵: هاينريك هيملر از سران حزب ناسيونال سوسياليست آلمان، موسس سازمان SS، رئيس گشتاپو، رئيس پليس، وزير داخله آلمان واز مشاوران نزديك به هيتلر از ۱۲ دسامبر ۱۹۳۵ برنامه Lebensborn را در آن به اجرا گذارد. به موجب اين برنامه كه بعدا اصلاح‌نژاد خوانده شده است بانوان بدون شوهر در آلمان و بعدا متصرفات اين دولت تشويق به ازدواج و باردار شدن از مردان سالم (داراي سلامت جسم و روان و بدون نقص ظاهري بدن) و عمدتا از نژاد آرين مي‌شدند.
۱۹۳۷: براي نخستين بار از فرستنده سيار تلويزيوني استفاده شد و به اين طريق از خيابانهاي نيويورك گزارش زنده پخش گرديد.
۱۹۴۰: در اين روز هم لوفت وافه (نيروي هوايي آلمان) به انگلستان حمله برد و شهر شيفيلد Sheffield را بمباران كرد كه بر اثر اين بمباران تنها در يك هتل اين شهر بيش از هفتاد تن كشته شدند. حملات هوايي روزمره آلمان به جزاير انگلستان بعدا به حملات با موشك و هواپيما تبديل شد.
۱۹۷۹: زمين لرزه و سونامي ناشي از آن ۲۵۹ و طبق برخي گزارش‌ها ۲۷۰ تن را در كشور كلمبيا واقع در آمريكاي لاتين كشت و ده‌ها تن ديگر را مجروح ساخت و صدها ميليون دلار زيان مالي وارد آورد.

براي مشاهده مجله شبانه اينجا كليك كنيد

پنجشنبه 21 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن