واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: دمشق: اجازه نميدهيم ژنو 2، جولانگاهي براي تحقق اهداف غرب شود
وزير آشتي ملي سوريه ضمن متهم كردن قطر، عربستان و تركيه به حمايت از تروريسم در سوريه گفت: اتخاذ هر گونه راهكار سياسي در خصوص سوريه، بايد با خشكاندن ريشههاي تروريسم همراه باشد.
به گزارش "ايسنا"، به نقل از پايگاه خبري پانوراما، علي حيدر، وزير آشتي ملي سوريه در مصاحبه با تلويزيون اين كشور ضمن اشاره به حمايتهاي برخي كشورها از جمله قطر، عربستان و تركيه از تروريسم در سوريه اعلام كرد: براي اينكه بتوانيم به راهكاري اساسي جهت حل بحران سوريه دست پيدا كنيم ابتدا بايد با تروريسم مقابله كرده و ريشههاي آن را بخشكانيم.
وي خاطرنشان كرد: زماني كه از برگزاري نشست ژنو 2 و ايفاي نقش جامعه جهاني در حل بحران سوريه صحبت ميكنيم و خواهان عمليات ديپلماتيك و روند سياسي براي حل بحران سوريه هستيم بايد كار را از جاي صحيح و از ريشه و سرمنشا اصلي اين بحران آغاز كنيم.
علي حيدر افزود: از زمان آغاز بحران سوريه دخالتهاي فراواني از سوي برخي كشورها در منطقه در راستاي دامن زدن به بحران موجود و تحت عناوين مختلف صورت گرفته است.
وي در ادامه به صراحت به نقش عربستان، قطر و تركيه در حمايت از بحران سوريه اشاره و تصريح كرد: تركيه به شكل ويژهاي تمام مرزهاي خود را براي انتقال تروريستها به سوريه بازگذاشته و مراكزي را براي آموزش و حمايت از تروريستهايي كه از اقصي نقاط جهان به سوريه ميآيند ايجاد كرده و با سرمايهگذاريهاي ويژه تروريسم را براي جنگ عليه سوريه تقويت ميكند. عربستان نيز از طريق اردن به همين گونه نقش خود را در حمايت از تروريسم عليه سوريه ايفا ميكند.
وزير آشتي ملي سوريه همچنين با اشاره به نامهاي كه وزارت خارجه اين كشور به دبيركل سازمان ملل و رئيس شوراي امنيت در خصوص ادامه دخالتهاي عربستان در امور داخلي سوريه فرستاده خاطرنشان كرد: اين نامه تاكيدي است بر اين كه ما تنها در صورتي ميتوانيم روند ديپلماتيك را براي حل بحران سوريه آغاز كنيم كه كشورهاي حامي تروريسم دست از اقدامات خود بردارند.
علي حيدر در ادامه افزود: برخي از كشورها، طرحهايي غيرواقعگرايانه را در سوريه ارائه ميدهند و زماني كه طرحهايشان با شكست مواجه ميشود مجبور ميشوند خود را با واقعيتهاي موجود در سوريه وفق دهند.
وي در ادامه افزود: ما خواهان برگزاري نشست ژنو 2 هستيم و به اين نشست خواهيم رفت وايدههاي سياسي خود را براي آينده سوريه و راههاي برونرفت از بحران موجود، صرف نظر از مانعتراشيهاي تروريسم در مسير روند سياسي، مطرح ميكنيم.
وي تاكيد كرد: ارتش سوريه تنها نهاد ذيصلاح براي داشتن سلاح جهت مبارزه با تروريسم است.
علي حيدر افزود: ما اجازه نميدهيم كه ژنو 2 به جولانگاهي براي تحقق اهداف غربيها مبني بر تبديل بحران سوريه از مسالهاي كه بين دو طرف درگير حل ميشود به يك درگيري دائمي تبديل كه منافع كشورهاي خارجي را تامين ميكند.
اين مسئول سوري با اشاره به مشاركت جامعه جهاني در نشست ژنو 2 اظهار داشت: مشاركت جامعه جهاني در نشست ژنو 2 تنها به اين خاطر است كه فضاي مناسبي را براي فراهم كردن زمينههاي موفقيت در اين نشست است نه براي اينكه پيش از برگزاري كنفرانس با گروهي كه خود را "مخالف" نظام سوريه مينامند بر سر برخي مسائل توافقاتي انجام دهند و اگر اين روند برقرار باشد نشست ژنو 2 خطر بزرگي براي سوريه محسوب خواهد شد.
مسكو: با طرحهايي كه بدون هماهنگي شوراي امنيت درباره سوريه ارائه شود، مخالفيم
معاون وزير خارجه روسيه اعلام كرد كه كشورش به هيچ وجه طرحهايي را كه در خصوص سوريه بدون مشورت و هماهنگي با شوراي امنيت ارائه شود، نميپذيرد.
به گزارش پايگاه خبري سوريه نيوز، گنادي گاتيلف، معاون وزير امور خارجه روسيه در سخناني كه در پايگاه وزارت خارجه اين كشور منتشر شد، اعلام كرد: ما قاطعانه با هرگونه طرحي كه پيرامون سوريه و بدون مشورت و هماهنگي با اعضاي شوراي امنيت ارائه شود، مخالف هستيم.
گاتيلف گفت: برخي طرفها در تلاش هستند تا در قالب كمكهاي انساني، وقت كشي كرده و اعضاي شوراي امنيت را از پيشروي درباره سوريه بازدارند يا طرحهايي را مطرح كنند كه اجراي آنها غيرممكن است.
وي افزود: بايد به شكل تدريجي و با رعايت قوانين بينالمللي دست به اقدامات بشردوستانهاي بزنيم كه مغرضانه نباشد و اين مسائل سياسي نشود.
دولت جديد مصر نيز از شورشيان سوريه حمايت ميكند
وزارت خارجه مصر با بيان اينكه قاهره آوارگان سوري را به زور از اين كشور خارج نكرده است، اعلام كرد كه كشورش از شورشيان سوريه و آنچه از آن به عنوان "انقلاب سوريه" ياد كرد، حمايت ميكند.
به گزارش پايگاه خبري "عربي پرس"، بدر عبدالعاطي، سخنگوي وزارت خارجه مصر در كنفرانس خبري اظهار كرد: هر كس كه قاهره را ترك كند، اين كار را با اراده خود انجام ميدهد و علت خروج آوارگان سوري از مصر بدرفتاري نبوده است.
وي تصريح كرد: مسئولان مصري، ويزاي اقامت سه ماهه به 171 سوري اعطا كردند كه بيشتر آنها كودك، زن و سالخورده بودند. بدر عبدالعاطي خاطرنشان كرد: تعداد سوريهاي مقيم در مصر به 750 هزار نفر ميرسد كه 350 هزار تفر از آنها پس از اسفند 1389 به اين كشور آمدهاند و تنها نام 128 هزارتن از آنها در كميسارياي امور آوارگان ثبت شده است.
عبدالعاطي همچنين تاكيد كرد كه مصر از شورشيان سوريه و آنچه وي از آن با عنوان "انقلاب سوريه" نام برد، حمايت ميكند.
پيشتر سازمانهاي حقوق و شخصيتهاي مخالف سوري با اشاره به بدرفتاري با صدها سوري در مصر، اعلام كرده بودند مواضع قاهره در اين زمينه پس از عزل مرسي تغيير كرده است.
مسئول اسرائيلي: ابقاي اسد در قدرت بهتر از روي كار آمدن تكفيريهاست
رئيس سابق ستاد ارتش رژيم صهيونيستي تاكيد كرد كه اسرائيل ماندن بشار اسد در قدرت را به روي كار آمدن گروههاي تندرو تكفيري ترجيح ميدهد.
به نوشته روزنامه يديعوت آحارونوت، دان حالوتس، رئيس سابق ستاد ارتش رژيم صهيونيستي كه به روسيه سفر كرده است در جمع خبرنگاران در مسكو گفت: ما ترجيح ميدهيم بشار اسد، رئيسجمهوري سوريه در سمت خود باقي بماند تا اينكه تندروها حكومت را در سوريه به دست بگيرند.
وي در ادامه افزود: سناريوي به قدرت رسيدن عناصر وابسته به القاعده در سوريه پس از سرنگوني نظام اسد، مشكل بزرگي براي اسرائيل خواهد بود.
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]