واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ابوترابيفرد در بازگشت از سفر پاكستان مطرح كردتصويب ۱۶ قطعنامه در مجمع مجالس آسيايي/ضرورت مبارزه با خشونتهاي مذهبي
نايب رئيس مجلس در تشريح دستاوردها و نتايج اجلاس بينالمجالس آسيايي در پاكستان، گفت: در اين اجلاس افزون بر تصويب 16 قطعنامه سياسي، اقتصادي و اجتماعي، بر ضرورت مبارزه با خشونتهاي مذهبي و افراطي تأكيد شد.
به گزارش گروه پارلماني خبرگزاري فارس، حجتالاسلام سيدمحمدحسن ابوترابيفرد نائب رئيس مجلس شوراي اسلامي در بازگشت از سفر پاكستان در جمع خبرنگاران، گفت: دوره ششم اجلاس مجمع مجالس آسيايي در كشور پاكستان برگزار شد.
وي اضافه كرد: در اين اجلاس 30 هيأت پارلماني از كشورهاي عضو APA حضور داشتند، پيش از اين اجلاس براساس اساسنامه، شوراي اجرايي در تهران تشكيل جلسه داد و 16 قطعنامه در كميتههاي دائمي سياسي، اقتصادي و اجتماعي تدوين شد كه همه آن قطعنامه ها در اجلاس اسلام آباد به تصويب رسيد.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي قطعنامه پيشنهادي در حوزه مسائل اقتصادي و انرژي را بسيار مهم خواند و ادامه داد: اپك گازي كه از حضور ايران، روسيه و قطر تشكيل شده يكي از موضوعات مطرح در مجمع مجالس آسيايي بود و پيشنهاد شد كه رينگ گازي تمامي كشورهاي عرضه كننده گاز در جهان تشكيل و امكان خريد گاز براي كشورهاي مصرف كننده تسهيل شود.
ابوترابيفرد ادامه داد: هيأت پارلماني جمهوري اسلامي ايران پيشنهاد نشست وزراي نفت كشورهاي APA را داد كه به تصويب اين مجمع رسيد و در حوزه مسائل سياسي از موضوعات مهمي كه در اين اجلاس بررسي شد مسئله سوريه و فلسطين بود.
اين نماينده مردم در مجلس نهم اضافه كرد: در موضوع سوريه همه كشورهاي عضو تأكيد داشته كه خشونت ها بايد متوقف و مسائل سياسي كشور از طريق گفتگو حل شود؛ در بيانيه پاياني كه هيأت ايراني به آن توجه داشت تأكيد شد مسئله سوريه نبايد با راه حل نظامي حل شود اين در حالي است كه اين بيانيه بدون مخالفت كشورهاي تركيه، عربستان و حاشيه خليج فارس كه در اجلاس حضور داشتند تصويب شد.
ابوترابيفرد همچنين گفت: در زمينه مسائل فرهنگي و اجتماعي نيز در اين اجلاس مطالبي بيان شد و بر مبارزه با خشونتهاي مذهبي و حركت هاي تكفيري تأكيد شد و كشورهاي عضو بر ضرورت پاسداري از تنوع فرهنگي اجماع داشتند.
وي ادامه داد: اين دوره مجمع عمومي مجالس آسيايي بايد در كشور سوريه برگزار مي شد كه متأسفانه به دليل مسائل داخلي سوريه اين امكان ميسر نبود و با تلاش سيد نير حسين بخاري رئيس مجلس سناي پاكستان و مشاهد حسين مسئول كميته برگزاري، اين اجلاس در كشور پاكستان برگزار شد.
ابوترابيفرد افزود: نژادحسينيان دبيركل APAتلاش زيادي در جهت برگزاري اين اجلاس در پاكستان داشت و اميدواريم در 2 سالي كه پاكستان رياست اين مجمع آسيايي را بر عهده دارد مجلس شوراي اسلامي همكاري هاي خوبي در اين زمينه داشته باشد.
وي ادامه داد: حيدرپور، نظري مهر، جليلي، نجابت و اميري خانمكاني نمايندگان مجلس ايران به عضويت مجمع مجالس آسيايي انتخاب شدند؛ همچنين در حاشيه اين اجلاس ديدارهايي با رئيس مجلس سناي، ملي و نخست وزير پاكستان انجام و با توجه به ارتقا جايگاه ايران بعد از حماسه 24 خرداد بر ضرورت همكاريهاي دو جانبه پارلماني و دولتي تأكيد شد.
ابوترابيفرد با بيان اينكه تقبيح جاسوسي آمريكا يكي از محورهاي و مسائل مورد تأييد كشورهاي عضو مجمع مجالس آسيايي در قطعنامه اين جلاس بود، گفت: كشورهاي آسيايي، ايران را به عنوان پرچم دار مقابله با نظام سلطه به سركردگي آمريكا مي شناسند و در گفتگوهاي دوجانبه بر مقابله با سلطهگران تأكيد شد.
نايب رئيس مجلس با اعلام اينكه در اجلاس بينالمجالس آسيايي بر ضرورت تصميم گيريهاي سريع براي حل موضوعات و مشكلات اين قاره تأكيد شد، افزود: در اين اجلاس مقرر شد كه مجمع با تشكل آي كپ بهعنوان يك گروه متشكل از احزاب سياسي كشورهاي مختلف همكاري بيشتري داشته باشد، كه به طور حتم اين موضوع مي تواند در نقشه راه مسائل سياسي نقش مهمي داشته باشد.
ابوترابيفرد با اشاره به نقش غفوري فرد به عنوان عضو تشكل آي كپ براي همكاري اين تشكل با مجمع بينالمجالس آسيايي، افزود: اميدواريم اين همكاري و تلاش به اتخاذ تصميم مناسبي در موضوعات آسيايي ختم شود، از طرف ديگر برگزاري نشست رؤساي گذشته، حال و آينده و شخصيتهاي عضو مجمع بينالمجالس آسيا ميتواند تأثير مهمي در تقويت تصميم هاي مجمع داشته باشد.
نايب رئيس مجلس، يادآور شد: اميد است در ابتداي سال 93 تروئيكاي بينالمجالس آسيايي متشكل از كشورهاي سوريه، پاكستان و كامبوج در تهران تشكيل شود تا نقشه راه اجلاس آتي اين مجمع كه در كشور كامبوج برگزار خواهد شد، ترسيم شود.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]