واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك پژوهشگر اسدآبادي مطرح كردضرورت اختصاص اعتبارات بيشتري به بخش پژوهش
يك پژوهشگر اسدآبادي گفت: تنها دو درصد از بودجه كشور به بحث پژوهش اختصاص داده ميشود كه بايد ديد آيا اين دو درصد كاملاً جذب و يا نگاه مثبتي به كار پژوهشي ميشود يا خير؟
حسين مراديمخلص در گفتوگو با خبرنگار فارس در اسدآباد، اساس توسعه هر كشوري را بر مبناي انجام كار پژوهشي خواند و اظهار داشت: كار پژوهشي نيازها را مشخص ميكند و زمينه را براي برنامهريزي و در نهايت رفع نيازها مهيا ميكند.
وي با بيان اينكه اگر امروز برخي كشورها در حوزه اقتصادي موفق هستند، موتور حركت توسعه توسط پژوهشگران دلسوز آن منطقه انجام شده است، افزود: كشور ما در چند سال اخير رويكرد منطقي به جايگاه پژوهش داشته است.
اين پژوهشگر اسدآبادي با اشاره به عدم استفاده از استانداردهاي لازم در راستاي اتصال دانش به صنعت و رشد اقتصاد محسوس، گفت: قسمتي از كارها در سطح كشور به صورت مقطعي انجام شده اما داراي استاندارد لازم نبوده است.
وي افزود: به فرض مثال در حوزه تكنولوژي آموزشي و يا مهندسي مكانيك 10 كار پژوهشي در طول سال انجام شده كه اين تعداد كار منجر به رفع مشكلات در حوزه مكانيك و ايجاد اشتغال مدون ميشود اما متأسفانه توجه به اين مسائل كمرنگ و ضعيف بوده است.
مراديمخلص با اشاره به اينكه تنها دو درصد از بودجه كشور به بحث پژوهش اختصاص دارد، افزود: سئوال ما اينجاست كه آيا اين دو درصد كاملاً جذب ميشود و يا نگاه به كار پژوهشي تنها به اين دو درصد كافي است؟
وي خاطرنشان كرد: اگر نوع نگاه به كار پژوهشي مثبت باشد و از بودجههاي ديگر نيز در اين زمينه استفاده ميشد، ميتوانستيم بهره بيشتري ببريم چرا كه اين كار يك امر ماندگار و مؤثر در همه زمينهها خواهد بود.
اين پژوهشگر اسدآبادي با اشاره به اينكه قويترين كشور در زمينه كار پژوهشي كشورهايي چون آمريكا و يا ژاپن نيست، اضافه كرد: طبق بررسيها قويترين كشور، كشور فنلاند است چرا كه اين كشور با انجام كارهاي پژوهشي در حوزه آموزشي موفق عمل كرده است.
وي با بيان اينكه ما در نظام آموزش و پرورش با مشكلات بيشماري مواجه هستيم، افزود: متأسفانه بدون فراهم كردن زيرساختها و آماده كردن كارهاي پژوهشي اقدام به اجراي برخي برنامهها ميكنند كه اين امر آموزش و پرورش را با مشكل مواجه كرده است.
مراديمخلص با بيان اينكه بايد در نظام آموزش و پرورش بستر پژوهشي ايجاد شود، ادامه داد: كمتوجهي به اين موضوع مشكلات بزرگي را به دنبال خواهد داشت.
وي قلم پژوهشگر را راهگشا و حلال مشكلات كشور دانست و گفت: اگر امروز كشور ما با مشكلاتي مواجه است، بايد گفت كه در آن حوزه پژوهشگران وارد نشدهاند و يا سطحي نگريستهاند.
اين پژوهشگر اسدآبادي با بيان اينكه امروز شاهديم كه دانشمندان ايراني در زمينه انرژي هستهاي، فناوري، هوافضا و علوم رايانه در سطح جهان حرف براي گفتن دارند، گفت: دانشمندان ايراني جزو افراد بينالمللي هستند كه از آنان به عنوان داور استفاده ميشود.
وي در ادامه سخنانش از رونمايي نرمافزار آموزشي چندرسانهاي سيد جمالالدين اسدآبادي در 18 اسفند ماه خبر داد و گفت: اين نرمافزار به اتفاق اساتيد دانشگاه علامه طباطبايي در مرحله تدوين و ساخت است.
مراديمخلص تصريح كرد: نرمافزار آموزشي چند رسانهاي سيد جمالالدين اسدآبادي شامل زندگينامه، آثار، فيلمهاي سيد جمالالدين اسدآبادي و مصاحبه با بستگان ايشان معرفي اسدآباد در ابعاد مختلف آزمون سيد جمالالدينشناسي است.
پژوهشگر اسدآبادي با بيان اينكه اين نرمافزار چندرسانهاي در قالب سيدي مولتيمديا و به صورت چندرسانهاي در برنامههاي مانند فلش، اتوكدتوبي و الامبي قابل استفاده است، يادآور شد: مخاطب اين نرمافزار دانشجويان، دانشآموزان، گردشگران و تمام علاقهمندان به حوزه سيدجمالالدينشناسي است.
وي با بيان اينكه براي انجام اين كار پژوهشي و توليدي چهار سال كار تحقيقي، يك سال كار طراحي و مهندسي صورت گرفته است، افزود: در تلاشيم كه اين كار پژوهشي و توليدي را در كنگره سيد جمالالدين اسدآبادي در 18 اسفندماه رونمايي كنيم.
حسين مراديمخلص دانشجوي دكتراي تكنولوژي و آموزشي در دانشگاه علامه طباطبايي است كه 15 سال كار پژوهشي انجام داده است.
وي تاكنون مقالات و كتابهاي مختلفي در زمينههاي تخصصي، تكنولوژي، آموزشي، رسانهاي و فضاهاي سايبري داشته است.
مراديمخلص در حوزه سيد جمالالدينشناسي نيز به صورت فضاي سايبري و كتاب كارهاي پژوهشي انجام داده است.
همچنين 63 مقاله علمي، هفت مقاله آياسآي، بالغ بر 43 مورد سخنراني در كنفرانسهاي بينالمللي از جمله در ايتاليا و اسپانيا در كارنامه كاري وي وجود دارد.
انتهاي پيام/89008/ي40
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]