واضح آرشیو وب فارسی:مهر: خوشنويس از روح خود الهام ميگيرد/هنرمند براي ادامه فعاليت هنري خود به انگيزه نياز دارد
همدان - خبرگزاري مهر: يك هنرمند خوشنويس همداني با بيان اينكه هنرمند خوشنويس از روح خود الهام ميگيرد، گفت: هنرمند براي ادامه فعاليت هنري خود به انگيزه نياز دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، خوشنويسي از جمله هنرهايي است كه هنرمند آن براي خلق يك اثر از روح خود الهام ميگيرد و اثري عرفاني و ماندگار ميآفريند.
خوشنويسي تقريبا در تمام فرهنگها به چشم ميخورد اما در مشرق زمين و به ويژه در سرزمينهاي اسلامي و ايران در قله هنرهاي بصري واقع است به طوري كه خوشنويسي اسلامي و بيش از آن خوشنويسي ايراني تعادلي است حيرتانگيز ميان تمامي اجزا و عناصر تشكيل دهنده آن.
تعادل ميان مفيد و مورد مصرف بودن از يك سو و پويايي و تغيير شكل يابندگي آن از سوي ديگر به نحوي كه تعادل ميان قالب و محتوا با آراستگي و ملايمت تام و تمام شكل مناسب را براي معاني مختلف فراهم مي آورد.
ميرجمالالدين جلالي هنرمندي است كه سالها در اين هنر، قلم فرسايي كرده و تجارب بسيار آموخته است.
جلالي در گفتگو با مهر كه در سال 1364 موفق به اخذ درجه ممتازي از انجمن خوشنويسان ايران شده و زير نظر استاداني چون استاد ساعتچي و خروش خوشنويسي آموخته است، افزود: بعد از اينكه از آموش و پرورش بازنشسته شدم به همدان آمديم و چند سالي است كه در اين شهر زندگي ميكنم.
وي كه در كنار خوشنويسي به آموزش نقاشي با رنگ روغن نيز مي پردازد در مورد آثار هنري خويش اظهار داشت: به طور خلاصه تا كنون سه بار قرآن كريم را با خط نستعليق تحرير كردهام.
وي گفت: يكبار آن با ترجمه دكتر الهي قمشهاي در ابعاد 50 در 35 رو كاغذ گلاسه كار كردم كه در سال 1376 به مناسبت روز معلم از طرف معلمان نمونه كشوري به رييس جهمور وقت اهدا شد و سپس اين اثر به عنوان اثر ملي ثبت شده به موزه رياست جمهوري انتقال يافت و هم اكنون نيز در اين موزه نگهداري ميشود.
جلالي ادامه داد: قرآن دوم به قلم خفي و به خط احمد نيريزي بود و سومين قرآن به همراه ترجمه كامل آن به صورت صد و بيست پاره به چاپ رسيد و در گالري شخصي بنده موجود است.
وي گفت: سال 76 نيز كتابت نسخه ژولمول كه نسخه كامل شاهنامه است را آغاز كردم كه اين كار به مدت چهار سال به طول انجاميد و اين كتاب هشت جلدي با بيش از 64 هزار بيت در ابعاد 35 در 50 روي كاغذ گلاسه نوشته شد و اين اثر نيز هماكنون در گالري موجود است.
اين استاد برجسته خوشنويسي همدان ادامه داد: اسرارنامه عطار نيشابوري، آثار باباطاهر عريان، ديوان هاتف اصفهاني، رباعيات خيام و...از ديگر آثاري است كه تاكنون تحرير كرده ام اما مهمترين اثري كه در اين مدت تحرير نمودهام كتاب كليات سعدي است كه بوستان، گلستان، رباعيات، غزليات و... را شامل ميشود.
وي با بيان اينكه بايد به هنرمندان بها داده شود و حمايت از آنها فقط كلامي نباشد، تاكيد كرد: اگر هنرمند آرامش نداشته باشد نميتواند كار كند.
جلالي گفت: دولت بايد هنرمندان به خصوص هنرمندان گمنام را شناسايي كرده و بدون هيچگونه حب و بغضي با آنان همراه شود.
وي تاكيد كرد: هنرمند براي ادامه فعاليت هنري خود به انگيزه نياز دارد و مسئولان ميتوانند در اين زمينه راه گشا باشند.
كد خبر: 2193241
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۱۶:۵۹
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]