واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مرور روزنامههاي امروز كابلسفر منطقهاي كرزي در رأس اخبار
روزنامههاي امروز چاپ كابل ديدگاههاي اصلي و ستون سرمقاله خود را به سفرهاي منطقهاي كرزي و بحث تأمين امنيت انتخابات رياستجمهوري و شوراهاي ولايتي اين كشور اختصاص دادند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در كابل، برخي روزنامههاي امروز چاپ كابل در سرمقالهها و تيترهاي نخست خود به بهانه سفر آينده رئيسجمهور افغانستان به «دهلينو» و ساير سفرهاي منطقهاي كرزي به بحث ضرورت همگرايي منطقهاي پرداختهاند.
همچنين برخي ديگر از رسانهها در ديدگاههاي رسمي خود به تأمين امنيت انتخابات رياستجمهوري و شوراهاي ولايتي افغانستان كه قرار است در 16 فروردينماه 1393 برگزار شود، توجه ويژهاي كردند كه بخشهايي از مطالب مهم اين سرمقالهها در ذيل ارائه ميشود:
روزنامه «سخنجديد»، سرمقالهاش را به سفر قريبالوقوع رئيسجمهور افغانستان به هند و تسريع ديپلماسي منطقهاي وي اختصاص داد.
سخن جديد، اين نوع نگاه را يكي از نيازهاي هميشگي براي افغانستان دانست و نوشت: توسعه روابط منطقهاي افغانستان، بايد در صدر اولويتهاي ديپلماسي قرار ميگرفت اما متأسفانه در مدت سالهاي گذشته، توجه جدي و جامع در حد لزوم به جلب همكاريهاي منطقهاي صورت نگرفت و تمام اتكاي دولتمردان افغان به دلارهاي كمكي اعضاي ناتو متمركز شد.
نويسنده سرمقاله سخنجديد در ادامه نگاشته است: اگر سياست همگرايي منطقهاي به جاي اتكا به كمكهاي خارجي دنبال شود، افغانستان نيز داراي ظرفيتهاي اقتصادي، و قلمروي است كه منافع اقتصادي كشورهاي منطقه را تأمين خواهد كرد و در آن صورت، افغانستان با يك داد و ستد منطقي خواهد توانست به منافع سياسي و اقتصادي خود رسيده و از وابستگي مطلق نجات يابد.
روزنامه «انصاف»، سفرهاي اخير كرزي به كشورهاي منطقه را سرنوشتساز دانست و با اشاره به بنبست در امضاي قرارداد امنيتي و دفاعي بين كابل-واشنگتن نوشته است: قضايا نشان ميدهد حامد كرزي و دولت وي از اول نيز علاقهاي به بستن پيمان امنيتي با آمريكاييها نداشتند اما بنا بر ملاحظات و مصالحي، مخالفت خود را بروز نميدادند.
به اعتقاد نويسنده، يكي از مصلحتهايي كه ميتوان براي اين اقدام رئيسجمهور حدس زد و بيان كرد، دغدغه شديد و جدي همسايگان و قدرتهاي منطقهاي نسبت به حضور درازمدت و خطرناك آمريكا و غرب در منطقه و البته در قالب بستن پيمانهاي كذايي با يكي از كشورهاي منطقه چون افغانستان و غير آن است.
انصاف در ادامه تصريح كرد: اگر رئيس جمهور افغانستان بتواند در اهداف خود از اين سفرها موفق شود و به اصطلاح با دست پر از كشورهاي همسايه و منطقه به خانه برگردد، ميتوان گفت در افغانستان حوادث خوب و مثبتي در حال اتفاق افتادن است كه بايد آن را به فال نيك گرفت و اما در صورت عدم موفقيت اين سفرهاي دورهاي، باز ما خواهيم بود و افغانستاني كه معلوم نيست چه زماني به ساحل امنيت و رفاه خواهد رسيد.
روزنامه «افغانستان»، تأمين امنيت انتخابات آينده افغانستان را مهم ارزيابي كرد و در بخش ديدگاه اصلياش نوشت: اگر دولت افغانستان ميخواهد انتخابات آينده را عاري از تقلب، تخلف، تهديد و زورگويي برگزار كند، تأمين امنيت منطقه و تضمين امنيت واجدان شرايط رأيدهي از اولويتهايي هستند كه بايد درباره آنها از همين حالا عميق فكر شده و تصميم گرفته شود.
روزنامه افغانستان با اشاره به اين كه مسئولان دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان پيش از اين آمادگي خود را براي كمك به تأمين امنيت انتخابات اعلام كردند، نوشته است: اگر مسئولان امنيتي نتوانند تصويري درست از وضعيت سياسي و امنيتي افغانستان در زمان انتخابات ارائه داده و فرصتهاي موجود در سايه تحليلهاي خيالپردازانه و غيرواقعبينانه آنها از دست برود، مسئوليت هرگونه پيامد منفي به عهده دولت و مسئولان امنيتي خواهد بود.
روزنامه «سروش ملت»، تيتر نخست خود را به ضرورت تأمين امنيت انتخابات رياستجمهوري و شوراهاي ولايتي افغانستان پرداخته و نوشته است: ناامني بزرگترين چالش انتخابات پيشرو است و دولت افغانستان هنوز هيچ پاسخي به امنيت انتخابات نداده است.
به اعتقاد نويسنده، انتقال مواد و مأموران انتخابات از مركز به ولايتها و فرمانداريها و نيز امنيت رأيدهندگان از مهمترين چالشهاي برگزاري انتخابات به شمار ميرود.
برگزاري انتخابات و مشاركت مردم در اين روند نياز به امنيت مطمئن دارد اين در حالي است كه عملاً مردم از پيامدهاي خطرناك امر رأيدهي در مناطق ناامن در هراساند و دولت به پرسش امنيت و مصونيت آنها پاسخي نداده است.
روزنامه «اطلاعات روز»، ستون «يادداشت روز» خود را به اظهارات مسئولان وزارت كشور افغانستان در راستاي اطمينان از تأمين امنيت انتخابات اختصاص داده و نوشته است: در گذشته امنيت تمامي روندهاي مهم ملي، نظير انتخاباتهاي گذشته با همكاري نيروهاي آيساف تأمين ميشد، اما اينبار قرار است نيروهاي امنيتي افغانستان به تنهايي اين وظيفه دشوار را انجام دهند.
به اعتقاد نويسنده، سربازان امنيتي فقط امنيت انتخابات را تأمين ميكنند اما سلامت و شفافيت اين روند، مستلزم حضور جدي ناظران انتخابات است و ناظران بايد دوشادوش رأي دهندگان و مأموران برگزاري انتخابات حركت كنند و اجازه ندهند از زواياي پنهان و تاريك در روند رأيگيري سوء استفاده شود.
اطلاعات روز در ادامه نوشته است: حضور اين تعداد از نيروها براي تأمين امنيت انتخابات در مناطق ناامن با مداخلات سياسي ميتواند تهديد بالقوهاي براي سلامت انتخابات نيز به شمار آيد، از اينرو انتظار ميرود كه نظارت جدي بر عملكرد اين نيروها نيز اعمال شود تا متنفذان محلي يا احتمالاً افراد دولتي و احزاب سياسي نتوانند از اين نيروها در راستاي مداخله در انتخابات بهرهبرداري كنند.
روزنامه «ماندگار»، ديدگاه اصلي خود را به سفر رئيسجمهور افغانستان به آفريقايجنوبي اختصاص داد و نگاشت: كرزي زماني براي شركت در مراسم ماندلا براي شركت در مراسم خداحافظي از بزرگترين مبارز قرن عليه تبعيض و تعصب به آفريقايجنوبي رفت كه نژادپرستترين افراد در افغانستان در پيرامون وي حلقه زدهاند و هر روز مردم را عليه يكديگر تحريك ميكنند.
به اعتقاد سرمقالهنويس ماندگار، حامد كرزي پس از بازگشت از آفريقايجنوبي بايد بر ضد تمام تبعيضهايي كه در افغانستان جريان دارد، اعتراض كند.
انتهاي پيام/خ
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]