واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: سبك زندگي غلطي كه در حال ازدياد ميان پسران و دختران است
اين روزها در پس زندگي پر هياهوي شهري و در زير پوست كلانشهرها پديدههاي اجتماعي گوناگوني در حال شكلگيري هستند كه پيشروي برخي از آنها بهصورت خاموش و خزنده است و بنا به گفته كارشناسان اجتماعي، پيشروي چنين موضوعاتي ميتواند به عنوان تهديدي براي جامعه تلقي شود.
اين روزها در پس زندگي پر هياهوي شهري و در زير پوست كلانشهرها پديدههاي اجتماعي گوناگوني در حال شكلگيري هستند كه پيشروي برخي از آنها بهصورت خاموش و خزنده است و بنا به گفته كارشناسان اجتماعي، پيشروي چنين موضوعاتي ميتواند به عنوان تهديدي براي جامعه تلقي شود. يكي از همين پديدهها «زندگي مجردي» است، پديده تازهاي كه در حال تبديلشدن به يكي از آسيبهاي اجتماعي است. روز گذشته- سهشنبه- رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان، از افزايش گرايش جوانان به زندگي مجردي خبر داد و گفت: تحقيقات لازم درباره تعداد جواناني كه تمايل به زندگي مجردي در كلانشهرها دارند انجام شده و نتايج آن حاكي از تمايل مجردها و جوانان به زندگي فردي و مجردي است.
آمار نميدهيم اما هوشيار باشيد
به گفته محمدتقي حسنزاده، خانوادهها بايد فضايي را فراهم كنند كه جوانان به دامن خانواده بازگردند البته آمار دقيق تعداد جوانان را نميتوان منتشر كرد چرا كه اين تحقيقات براي حوزههاي تصميمساز و تصميمگير انجام شده است و نتايج آن نبايد رسانهاي شود.
به نظر ميرسد نبايد به اظهارات رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان، به صرف يك خبر نگاه كرد بلكه بايد آن را به عنوان يك هشدار تلقي كرد چرا كه در حال حاضر رواج اين پديده بنا بر اظهارات كارشناسان و جامعهشناسان در حال افزايش است و نهتنها اين نوع از زندگي بين پسران مرسوم شده بلكه متاسفانه شاهد افزايش تمايل زندگي مجردي در ميان تعدادي از دخترهاي سن بالا و در اصطلاح پيردخترها هم هستيم!
قوز بالاقوز!
جالب اينجاست كه نمودار آمار آسيب اجتماعي به نام زندگي مجردي، در شرايطي بالا ميرود كه اين روزها در جامعه سن ازدواج هم در بين جوانان بالا رفته و طبق آمارهاي منتشر شده به 25 تا 29 سال رسيده است و در حقيقت قوز بالاقوزي براي افزايش برخي آسيبهاي اجتماعي شده است. اين موضوعي است كه رئيس مركز مطالعات و پژوهشهاي راهبردي وزارت ورزش و جوانان هم آن را تاييد كرده و با اعلام نگراني نسبت به جمعيت آماده به ازدواج كشور كه بين 25 تا 29 سال سن داشته و در حال افزايش نيز هستند خواستار حمايت معنوي والدين درباره اين موضوع و توجه بيشتر به فرزندانشان شد.
نگاه دغدغهمند به آمارها
اما اين تمام ماجرا نيست، چرا كه براساس آخرين سرشماري، 23 ميليون و 700 هزار نفر از جمعيت كشور را جوانان بين 15 تا 29 سال تشكيل ميدهند، جواناني كه به مراقبت و حمايت بيشتر هم از جانب والدين و هم مديران نيازمند هستند و بايد با نگاه دغدغهمند به اين موضوع توجه كرد.
قبح شكسته زندگي مجري!
اما درهمين باره، احسان قيصري، روانشناس و كارشناس خانواده معتقد است اين روزها ديگر مانند گذشته نيست و زماني كه صحبت از زندگي مجردي در بين جوانان ميشود، ديگر كسي نه تنها واكنش جدي نسبت به اين موضوع نشان نميدهد، بلكه شواهد موجود نشان ميدهد كه قبح اينگونه زندگيها در جامعه شكسته است!
جوانان از خانوادهها كنده ميشوند!
وي با بيان اين مطلب به «وطنامروز» ميگويد: در حال حاضر شاهد سستشدن روابط عاطفي در بين اعضاي خانوادهها هستم، بهطوري كه پدر خانواده ساعتها سر كار و حتي به دليل مشكلات اقتصادي به اجبار در چند شيفت كاري فعاليت ميكند و در نقطه مقابل مادر خانواده هم مجبور است براي امرار معاش و كمك به زندگي خانواده ساعات زيادي در بيرون از منزل و به دور از فرزندان باشد. اين كارشناس خانواده بر اين باور است كه اين شرايط با توجه به رشد تكنولوژي و همچنين برخي نيازهاي كاذب در بين جوانان، دست در دست هم ميدهد تا رابطه عاطفي به تدريج بين فرزندان و والدين تضعيف شود و در حقيقت جوانان به زندگيهاي مجردي و تنهاييهاي كاذب روي آورند!
آستانه تحمل جوانان پايين است!
قيصري همچنين معتقد است اين روزها آستانه تحمل جوانان تنزل پيدا كرده است و به محض اينكه با نظر مخالفي از سوي والدين مواجه ميشوند، تحمل راي مخالف را نداشته و به راحتي تنهايي را به خانواده ترجيح ميدهند. به هر روي به نظر ميرسد با توجه به دغدغه كارشناسان اجتماعي و همچنين آمارهايي كه هر از چند گاهي درباره زندگيهاي مجردي جوانان منتشر ميشود، بايد بيش از گذشته همت خود را براي ارائه راهكارهاي مرتبط با اين موضوع و پيشگيري از بسط و گسترش يك آسيب جدي اجتماعي به كار بنديم، اگر به اين آسيب جدي توجه نكنيم، در آيندهاي نزديك شاهد خواهيم بود كه برخي از خانههاي مجردي در كشور به لانههاي شيطاني تبديل ميشود!
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]