واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: كاردار غيرمقيم ايران راهي لندن شد
محمد حسن حبيب الله زاده كاردار غير مقيم جمهوري اسلامي ايران در لندن بامداد امروز چهارشنبه راهي لندن شد.
به گزارش ايرنا، حبيب الله زاده به منظور بازديد از اماكن و ساختمان هاي جمهوري اسلامي ايران در انگليس و همچنين گفت و گو با مقامات اين كشور درباره روابط دو جانبه راهي لندن شد.
اين نخستين سفر كاردار غيرمقيم جمهوري اسلامي ايران در لندن به انگليس از زمان انتصاب است.
پيش از اين «آجي شارما» كاردار غيرمقيم انگليس در ايران به تهران سفر كرده بود.
حبيب الله زاده پيش از اين به ايرنا گفته بود براي بررسي وضعيت ساختمان ها و اماكن ديپلماتيك جمهوري اسلامي ايران و همچنين راه هاي بهبود ارائه خدمات كنسولي به ايرانيان مقيم و مذاكره با مقامات انگلستان به لندن سفر مي كند.
وي همچنين در پاسخ به سوالي درباره وضعيت ارائه خدمات كنسولي به ايرانيان ساكن در انگستان و اهميت بهبود بخشيدن به آن اظهار داشت: صدها هزار هموطن ايراني مقيم انگستان هستند؛ ارائه انواع خدمات كنسولي به ايرانيان مقيم اين كشور و نيز بهينه ساختن اين خدمات يكي از اهداف مهم وزارت امور خارجه بوده و در اولويت قرار دارد.
كاردار غيرمقيم ايران در انگلستان تصريح كرد: تاكنون به رغم مشكلات و موانع متعدد، از اوايل سالجاري موفق به ارائه بخشي از خدمات كنسولي به ايرانيان مقيم شده ايم و كماكان تلاش بيشتري معطوف اين موضوع خواهد شد.
حبيب اله زاده ابراز اميدواري كرد با تمهيداتي كه در دست بررسي و در حال اجرايي شدن است، دايره ارائه خدمات كنسولي به ايرانيان مقيم انگستان نيز توسعه يابد.
تهران و لندن از روز هشتم آذرماه سال 1390 و به دنبال ورود تعدادي از دانشجويان معترض ايراني به سفارت انگليس در تهران روابط سياسي خود را قطع كرده بودند.
پس از برگزاري انتخابات رياست جمهوري 24 خرداد، «ديويد كامرون» نخست وزير دولت محافظه كار انگليس كه كشورش از آذرماه 1390 روابط دو جانبه را با تهران قطع كرده بود، در نامه اي انتخاب دكتر حسن روحاني را به عنوان هفتمين رييس جمهوري كشورمان تبريك گفت تا فضا براي عادي سازي روابط دو كشور آماده شود.
«محمدجواد ظريف» و «ويليام هيگ» وزيران امور خارجه ايران و انگليس نيز مهرماه سال جاري در حاشيه شصت و هشتيمن اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل با يكديگر ديدار و به معاونان خود «مجيد تخت روانچي» و «سايمون گس» ماموريت دادند براي بازگشايي سفارتخانه هاي دو كشور در تهران و لندن مقدمات لازم را فراهم كنند.
در ادامه اين روند، 16 مهرماه ويليام هيگ در گفت و گوي تلفني با دكتر ظريف خواستار تعيين كاردار غيرمقيم شد كه اين موضوع مورد توافق طرفين قرار گرفت تا اتفاقي نادر در سياست خارجي ايران شكل گرفته باشد.
تخت روانچي كه علاوه بر معاونت اروپا و آمريكاي وزارت امور خارجه، عضو تيم مذاكره كننده هسته اي كشورمان با گروه 1+5 است، در ديدار 24 مهر خود با سايمون گس در ژنو كه او نيز نماينده لندن در اين گروه است، توافق كردند ظرف دو هفته «كاردارهاي غيرمقيم» ايران و انگليس كار خود را آغاز كنند.
انتصاب كاردار غيرمقيم (كاردار ترددي) به معني تبادل سريع ديپلمات ميان دو كشور است ولي اصولا كاردار در كادر ديپلماتيك منصبي موقت است كه در نبود سفير معنا پيدا مي كند؛ البته كاردار غيرمقيم نياز به «اگرمان» دولت پذيرنده ندارد.
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]