واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
جزییات سفر کاردار غیر مقیم ایران به لندن
محمدحسن حبیباللهزاده کاردارغیرمقیم ایران در انگلیس درباره نحوه تبدیل وضعیت کاردار غیر مقیم به دائم و سفر هیات پارلمانی انگلیس به تهران توضیحاتی را داد.
خبرگزاری خانه ملت: محمدحسن حبیباللهزاده کاردارغیرمقیم ایران در انگلیس درباره نحوه تبدیل وضعیت کاردار غیر مقیم به دائم و سفر هیات پارلمانی انگلیس به تهران توضیحاتی را داد.
هدف از سفرتان به انگلیس چه بود و در جریان این سفر چه دیدارهایی داشتید؟
سه هدف عمده برای این سفر کوتاه ترسیم شد. نخست بازدید از اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در انگلستان بود، که در پی تعطیلی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن وضعیت راکد پیدا کرده ولازم بود تا یک ارزیابی جدیدی از وضعیت آنها بهعمل آید. هدف دوم بررسی نحوه ارائه خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم بود و هدف سوم به مذاکره با مقامات وزارت خارجه انگلستان اختصاص داشت. البته در کنار آن دو ملاقات جداگانه با تعدادی از نمایندگان گروه پارلمانی روابط با ایران در مجلس انگلیس نیز انجام شد. همچنین دیداری با حجت الاسلام والمسلمین معزی رئیس محترم مرکزاسلامی انگلیس بعمل آمد.
برخی ساختمانهای دیپلماتیک قبل از بازگشایی سفارت ایران در لندن بازسازی میشود
رویکرد مقامات انگلیسی نسبت به بازگشایی سفارت این کشور در تهران چگونه بود؟ چرا سفارت ایران در انگیس هنور بازگشایی نشده است؟
روندی را که وزرای خارجه دوکشور به هنگام ملاقات خود در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل مورد توافق قرار دادند مبتنی بر احیای گام به گام روابط دوجانبه است که قاعدتا بازگشایی سفارتخانههای دو کشور در تهران و لندن یکی از این گامها است اما قبل از آن لازم است تا طرفین پیرامون برخی مسائل توافقات لازم را صورت دهند.از طرفی برخی از ساختمانها و اماکن نیاز به تعمیرات و بازسازی دارند که بخشی از آن باید قبل از بازگشایی صورت پذیرد.
چرا در سر در سفارت انگلیس در تهران هنوز پرچم سوئد قرار دارد؟
در خصوص اینکه چرا هنوز پرچم سوئد در سفارت انگلیس برافراشته است، باید عرض کنم براساس قواعد بین المللی وقتی دوکشور اقدام به قطع یا توقف موقت روابط می کنند طرفین طی یک روند حقوقی حافظان منافع خود را معرفی می کنند، تا به نیابت برخی مسائل پیگیری شود. از هنگام مبادله یادداشت رسمی و اعلام موافقت با حفاظت منافع، پرچم های حافظان منافع برافراشته می شود.
بر همین مبنا چند ماه پس از تعطیلی سفارتخانهها در تهران و لندن در سال 1390 ، دو کشور نسبت به پذیرش عمان و سوئد به عنوان حفاظان منافع جمهوری اسلامی ایران و انگلیس موافقت کردند. در شرایط کنونی و پس از آنکه طرفین پیرامون روند اجرایی لغو وضعیت حفاظت منافع به توافق برسند، در مرحله بعد تبادل یادداشت انجام خواهد شد که نتیجه آن ملغی شدن وضعیت حفاظت منافع بوده و به تبع آن پرچم حافظ منافع نیز برداشته خواهد شد.
کارداران غیر مقیم هیچ محدودیتی در تردد ندارد/هیچ تفاوتی درصلاحیت کاردار مقیم و غیرمقیم وجود ندارد
پروسه تبدیل کاردار غیرمقیم به مقیم چیست؟ وضعیت استقرار و سفر شما به لندن و کاردار انگلیس به تهران به چه شکلی است؟
به لحاظ ماهوی هیچ تفاوتی درصلاحیتهای کاردار مقیم و غیرمقیم وجود ندارد مگر درمحل استقرار که آن هم با توجه به وضعیت جاری توافق شده است. پس از حل و فصل مسائل ممکن است وضعیت از غیرمقیم به مقیم تغییر پیدا کند.در خصوص رفت وآمد کارداران دو کشور به تهران و لندن نیزهیچ محدودیتی وجود ندارد وطرفین می توانند بر اساس ضرورت به صورت مکرر به پایتختها سفر و به هر میزانی که لازم باشد اقامت وضمن انجام ملاقات ها و مذاکره ، امورات را پیگیری کنند.
کلیه خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم انگلیس ارائه خواهد شد
وضعیت کنسولی و ارائه خدمات به ایرانیان در انگلیس چگونه است؟
جمعیت بزرگی از هموطنان ایرانی که بالغ بر صدها هزار نفر می شوند، مقیم انگلیس هستند. پس از تعطیلی سفارت کشورمان لندن در سال 1390، ارائه خدمات کنسولی به ایرانیان عملا متوقف شد و لذا وزارت امور خارجه از طریق دو راهکار برخی از امور کنسولی را با تاسیس ستاد پشتیبانی کنسولی ایرانیان مقیم انگلستان و نیز صدور دستور العملی برای انجام امور کنسولی ایرانیان در برخی از نمایندگیهای جمهوری اسلامی در پایتخت های اروپایی نسبت به این مسئله چاره جویی کرد. از ابتدای خرداد ماه سال جاری نیز ارائه بخشی از خدمات کنسولی را به صورت مستقیم در لندن آغاز کرده ایم. در شرایط فعلی امکان ارائه کلیه خدمات کنسولی مورد نیاز هموطنان مقیم انگلیس در دست بررسی قراردارد تا انشاء الله این خدمات به آنها ارائه شود.
سفر هیات پارلمانی انگلستان به تهران چه زمانی خواهد بود و اینکه چند تن از اعضا به تهران می آیند و سفر چند روزه است؟
بر اساس توافق مقدماتی این سفر برای نیمه دوم دی ماه سال جاری تنظیم شد و طی آن یک هیئت پارلمانی مرکب از چهار نماینده عضوگروه روابط با ایران در مجلس انگلیس به مدت سه روز به کشورمان سفر میکنند.
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]