واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مربيان خلاق كودكان خلاق پرورش مي دهند/ نقاشي هاي كودكان روشي براي كشف استعداد آنان
همدان - خبرگزاري مهر: براي ايجاد تفكر خلاق در كودكان بايد مربي خلاق داشت تا از ابزارها و وسايل به درستي استفاده كرده و بيشترين بهره آموزشي را به كودكان برساند اما در اين راستا گاه بي اطلاعي مربيان از اين موارد نه تنها كمكي به پرورش ذوق و استعداد كودك نداشته بلكه ممكن است نتايج معكوس نيز به همراه داشته باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، بسياري از خانواده ها دوست دارند كه فرزندان آنها خيلي سريع دوره هاي آموزشي هنري را طي كرده و بتوانند خود را بعنوان يك موسيقيدان، نقاش، خطاط و ... مطرح كنند در حاليكه گاهي اصلا به سلايق، علاقه و استعداد آنها توجه كافي نمي شود و از همه مهمتر در گزينش مراكز و مربيان آنها نيز دقت و تحقيق كافي صورت نمي گيرد كه اين امر نه تنها كمكي به پرورش ذوق و استعداد كودك نداشته بلكه ممكن است نتايج معكوس نيز بهمراه داشته باشد.
كودكان و نوجوانان براي پرورش توانايي هاي ذهني و قدرت آفرينندگي، بايد در نظام ها و روابط ميان پديده ها و رويدادهاي محيط زندگي خود به جستجو و بررسي پرداخته و براي طي كردن اين راه، مورد تشويق نيز قرار گيرند كه در اين راه قطعاَ نقش خانواده ها در كشف استعداد و سپس حمايت و ارائه راهكارهاي مطلوب از جمله استفاده از مربيان و اساتيد برجسته و مناسب غير قابل انكار است.
آنچه مسلم است اينكه سريع ترين دوره رشد ابعاد شخصيتي انسان، دوره كودكي است و از اينرو به نظر مي رسد كه تاثيرات مفيد آموزش هاي صحيح هنري مي تواند در زمينه رشد شخصيت كودكان نقش بسزايي ايفا كند زيرا به خاطر جذابيت هاي هنرهاي بصري و تجسمي نزد كودكان، با اين وسيله (شكل و تصوير ) بهتر مي توان مسائلي مانند رياضيات و ديگر علوم به ظاهر سخت را به آنان تفهيم كرد.
مربي بايد فنون و شيوه هاي درست ارتباطي را بشناسد
برهمين اساس مربي يا مدرس هنر بايد از فنون و شيوه هاي درست ارتباطي،ظرفيت هاي روحي و پذيرشي كودك يا دانش آموز، عناصر كمي و كيفي هنرهاي تجسمي و محصولات هنري تاثيرگذار اطلاع كافي داشته باشد .
بر اساس آنچه بدست آمده در برخي از مراكز و آموزشگاه هاي هنري سطح شهر همدان كمتر به مقوله خلاقيت توجه مي شود كه اين امر شايد در اينده مشكلاتي را به همراه داشته باشد.
در همين راستا يكي از مربيان نقاشي كودك و نوجوانان همدان در گفتگو با مهر با بيان اينكه برقراري ارتباط مناسب بين مربي و كودك بيشترين نقش را در زمينه يادگيري وي دارد، اظهار داشت: در آموزش كودكان مهمترين فاكتور بعد از علاقه و استعداد كودك، برقرار ي ارتباط مناسب با وي و سپس روش تدريس و آموزش هنر به اوست بطوري كه ابتدا بايد خلاقيت را در ذهن كودكان شكوفا و سپس اقدام به آموزش اصولي هنر كرد.
شهرزاد بياتي افزود: در برخي مراكز و آموزشگاه هاي هنري سطح شهر بدليل عدم اطلاع و آگاهي لازم از شرايط روحي و روانشناسي كودكان و نوجوانان متاسفانه به آنها توجه نشده و بيشتر تدريس ها بصورت كليشه اي و با كپي كردن آثار ديگران صورت مي گيرد.
وي گفت: بعنوان مثال مدرس يك جسم يا تابلو را در معرض ديد هنرجويان قرار داده و از آنها مي خواهد كه همان تصوير را نقاشي كنند در حاليكه در اين روش كه كاملا منسوخ شده فرصت و مجالي براي ابراز خلاقيت كودك وجود ندارد.
كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان بر اصل خلاقيت كودكان استوار است
وي كه مربي هنري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان نيز است، گفت: بعنوان مثال در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان كه بر اصل خلاقيت كودكان استوار است ابتدا با كودكان پيرامون موضوع نقاشي صحبت مي كنيم تا موضوع كاملا براي آنها شفاف و اطلاعات كامل را كسب كنند.
وي گفت: بعد از اين مرحله با توجه به ذهنيت بچه ها اقدام به آموزش نقاشي و ترسيم هرآنچه در ذهنشان دارند مي پردازيم كه خوشبختانه نتايج بسيار خوبي نيز كسب نموده ايم و گاهي حتي با اين روش هنرجوياني كه در مدرسه يا خانواده بعنوان كندذهن شناخته مي شدند به نقاشان و هنرمندان خوش ذوقي مبدل شده اند.
بياتي با مهم دانستن نقش خانواده ها در پرورش استعداد فرزندان ادامه داد: بدليل عدم اطلاع رساني و تبليغات لازم اكثر مردم و بخصوص خانواده ها كه نقش اساسي را در اين زمينه دارند بيش از هر چيزي به نقاش شدن فرزندان خويش توجه مي كنند بنابراين نبايد انتظار داشته باشند كه عزيزان آنها طي چند جلسه فشرده كارائي لازم را داشته باشند بلكه اگر والدين واقعاَ به دنبال كشف استعداد و شكوفائي فرزند خويش هستند بايد تحقيقات لازم را پيرامون علايق فرزندان و مكان ها و مراكز مناسب و شايسته آموزش فرزندان خويش داشته باشند.
بياتي تاكيد كرد: مسئله ديگر برخورد مربي در مقام قضاوت و داوري با آثار هنري كودكان است و از آنجا كه معمولا دانش آموزان و كودكان مشتاق به دريافت نظر معلمشان در باره آثار خويش هستند در اين حوزه مربي يا معلم بايد شرايط سني و روحي آنان را به درستي درك كند.
وي تاكيد كرد: يك مربي يا معلم هنر تا حد لزوم بايد از روانشناسي كودك اطلاع داشته باشد تا بهتر بتواند در دل مخاطبش راه يافته و وي را به سر منزل مقصود رهنمون سازد.
كد خبر: 2192844
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۱۰:۲۸
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]