تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842101815




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عضو كميته علمي كميسيون حقوق بشراسلامي در شمال‌غرب كشور: والدين در هر ۲۴ ساعت حدود نيم ساعت با فرزندان خود در ارتباطند


واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: عضو كميته علمي كميسيون حقوق بشراسلامي در شمال‌غرب كشور: والدين در هر ۲۴ ساعت حدود نيم ساعت با فرزندان خود در ارتباطند
مسائل فرهنگي بايستي بر مسائل سياسي و اقتصادي مقدم باشد. /كاركرد تربيتي كودكان از حوزه والدين در حال خارج شدن مي‌باشد. عضو كميته علمي كميسيون حقوق بشراسلامي در شمال‌غرب كشور: والدين در هر ۲۴ ساعت حدود نيم ساعت با فرزندان خود در ارتباطند


ايلنا: عضو كميته علمي كميسيون حقوق بشراسلامي در شمالغرب كشور گفت: نهاد خانواده يكي از اصليترين كاركرد‌هايش، كاركرد تربيتي مي‌باشد در صورتي كه همين كاركرد توسط رسانه‌هاي ارتباط جمعي همچون تلويزيون، اينترنت و ماهواره صورت مي‌گيرد و آن‌ها هرگونه كه بخواهند افراد را جامعه پذير مي‌نمايند.
به گزارش خبرنگار ايلنا نادر حاتمي در نشست «نهادهاي اجتماعي و حقوق بشراسلامي» در تبريز گفت: نهاد را معمولاً نظامي از تشكيلات، ارزش‌ها، شيوه‌هاي قومي، آداب و رسوم و قوانين مي‌دانند كه نقش آن استقرار رفتارهاي مناسب براي ايفاي كاركردهاي اساسي در يك جامعه است در يك نهاد آنچه اهميت دارد سازماندهي به رفتار‌ها يا روش‌هاي انجام فعاليت‌هايي است كه در رابطه با نيازمنديهاي مهم مطرح است.
وي با بيان اينكه در بررسي هر نهاد اجتماعي، ساخت اجتماعي يكي از جنبه‌هاي مهم است و چنين مفهومي دربرگيرنده نظام روابط اجتماعي، تهعدات متقابل در نقش‌هاي اجتماعي و انتظارات در سطح جامعه در ارتباط با نياز معين مي‌باشد افزود: بعبارتي هرگاه بخواهيم تعريف مدوني از نهاد بدست دهيم مي‌توانيم بگوييم كه نهاد نظام سازمان يافته‌اي از روابط اجتماعي است كه دربرگيرنده برخي از ارزش‌ها و فرآيندهاي مشترك مي‌باشد و براي پاسخگويي به برخي از نيازهاي اساسي جامعه بوجود آمده است در اين نكته كه نيازمنديهاي اساسي انسان در قالب نهاد‌ها كدام هستند توافق نسبي ميان جامعه‌شناسان است و براين اساس نهادهاي اصلي اجتماعي عبارت از آموزش، مذهب، خانواده، حكومت و اقتصاد هستند.
حاتمي با بيان اينكه در حقيقت نهادهاي اجتماعي با سازمانهاي اجتماعي متفاوتند و به يك معنا نيستند افزود: مثلاً نهاد با چشم قابل رويت نيست و با دست نيز قابل اشاره نمي‌باشد درصورتي كه سازمان عكس آن مي‌باشد و نهاد‌ها در قالب سازمانهاي اجتماعي و موسسات اقدام به رفع نيازهاي اساسي جامعه مي‌نمايند.
وي به ويژگيهاي اصاي نهادهاي اجتماعي اشاره نموده و افزود: نهاد‌ها ماندني و ديرپاست و تغييرات آن‌ها تدريجي و آرام است، نهاد‌ها بطور كلي طرح ريزي نشده هستند اما در مقام پاسخگويي به برخي از نيازهاي اساسي عمل مي‌نمايند، نهاد‌ها داراي سمبل‌هايي هستند كه براي حفظ وفاداري و پيوستگي اعضاء آن به كار مي‌آيند مانند بيرق يا پرچم يك كشور يا علامت صليب براي مسيحيان، نهاد‌ها داراي قوانين، ضوابط و هنجارهاي رفتاري هستند كه از طريق آن به ايفاي نقش‌ها و رفتارهاي اعضاء مشخص مي‌شوند و نهاد‌ها در عملكرد خود كاركردهاي متنوعي را عهده دار هستند و به نيازهاي مشترك تعدادي از افراد پاسخ مي‌دهند.
حاتمي يكي از مشكلات در عملكرد نهادهاي اجتماعي را رابطه ميان روشنفكران و دولتمردان عنوان كرد و افزود: در حالي كه كار روشنفكران جستجوي مباني عقلاني و توجيهات علمي است و آن‌ها گاهي دست به انتقاد مي‌زنند و نارسايي‌ها را نيز مطرح مي‌كنند نقش دولتمردان اينست كه در زمينه سازماندهي و مديريت يك نهاد فعاليت نمايند تا نهاد بتواند كاركردهاي خود را به انجام رساند.
وي افزود: يكي از روشهاي ايفاي مزبور اينست كه با قاطعيت، ايدئولوژي، مقررات و قواعد نهاد به مرحله اجرا درآيد معمولاً در اينجاست كه اختلاف ميان روشنفكراني كه درصدد تغيير نهاد‌ها و قوانين هستند و دولتمرداني كه سعي مي‌كنند از طريق همنوا كردن تركيب موجود بر كارآيي نهاد بيفزايند آغاز مي‌شود.
حاتمي با بيان اينكه يكي از مباحث مهم در بحث توسعه علي الخصوص توسعه پايدار همين بحث كاركرد‌ها و نقش آنان (نهادهاي اجتماعي) مي‌باشد افزود: در حقيقت نهادهاي اجتماعي و كاركرد آنان مي‌تواند در فرآيند توسعه انساني نيز نقش مضاعف داشته باشد اگر به جوامع مختلف دقت كنيم و مفهوم انسان را در نظر بگيريم در حقيقت انسان موجودي كاملاً نيازمند است و همين نياز است كه او را به سمت جامعه سوق داده است و جامعه سالم، جامعه‌اي است كه بتواند نيازهاي اجتماعي و اقتصادي او را شناسايي كرده و رفع نمايد كه اين از طريق نهادهاي اجتماعي انجام مي‌پذيرد در برخي از جوامع كه به‌شان و منزلت انسان اهميت قائل هستند جايگاه نهاد‌ها دوچندان است ولي در برخي از جوامع كه انسان منزلت چنداني ندارد به نياز‌هاي او و ابزارهاي رفع اين نياز‌ها بهائي داده نمي‌شود.
وي با بيان اينكه در مطالعه دنياي كنوني كه عصر رسانه‌ها مي‌باشد و تغييرات جهاني و ملي نيز بر اساس هين رسانه‌هاي ارتباط جمعي صورت مي‌گيرد انسان امروز با انسان ديروز تفاوت پيدا كرده است افزود: در حقيقت نهاد‌هاي اجتماعي نيز بايد طيق فرآيند جهاني شدن نسبت به رفع نياز انسان‌ها انجام وظيفه نمايند.
حاتمي با بيان اينكه ما در كشور خودمان ايران در بحث نهادهاي اجتماعي داراي آسيب‌ها و ضعف‌هاي جدي هستيم افزود: همانگونه كه مطرح گرديد انواع نهاده‌هاي اجتماعي عبارتند از آموزش، خانواده، سياست، دين و اقتصاد كه در بررسي نحوه و كم و كيف برطرف نمودن نيازهاي جامعه مي‌بينيم كه نياز‌ها بدرستي شناسايي و برطرف نمي‌شوند و اين خود باعث برخي مشكلات جدي فرهنگي مي‌شود.
وي با بيان اينكه از نظر ما مهم‌ترين مسائل كشور عبارتند از مسائل اقتصادي و سياسي. در صورتي كه اگر با دقت بنگريم مي‌بينيم مسائل فرهنگي مقدم بر مسائل سياسي و اقتصادي هستند گفت: ما اگر بتوانيم به اين مسائل فائق آئيم بايد مسائل فرهنگي را شناسائي و بر طرف نمائيم.
حاتمي با بيان اينكه در دهكده كنوني كه شاهد بحران و تلاطم‌هايي هستيم و بحث جهاني شدن و دهكده جهاني را شاهديم بنابراين نهادهاي اجتماعي كشور وظايف خطيري را در سطح جهاني بايد دنبال نمايند افزود: نهادهاي اجتماعي مقولاتي تك بعدي نيستند چرا كه انسان امروز نسبت به گذشته متفاوت و پيچيده شده است و ارتباطات انساني و اجتماعي نيز تغيير پيداكرده‌اند لذا نهاد‌ها بايد با تيزبيني انسان امروز را بنگرند و آنرا در ارتباط با پديده‌هاي جهاني در نظر آورند.
وي با بيان اينكه امروز نهادهاي اجتماعي نقش فعالي در سرمايه اجتماعي و انساني بازي مي‌نمايند افزود: در حقيقت جوامع با نهاد‌هايشان شناخته مي‌شوند. صنعتي شدن و به قول «اميل دوركيم» ارگانيك شدن جامعه باعث شده است كه انتقال كاركردي نهادهاي اجتماعي را شاهد باشيم يعني مثلاً نهاد خانواده يكي از اصليترين كاركرد‌هايش، كاركرد تربيتي مي‌باشد در صورتي كه همين كاركرد توسط رسانه‌هاي ارتباط جمعي همچون تلويزيون، اينترنت و ماهواره صورت مي‌گيرد و آن‌ها هرگونه كه بخواهند افراد را جامعه پذير مي‌نمايند.
عضو كميته علمي كميسيون حقوق بشراسلامي در شمالغرب كشور با بيان اينكه كاركرد تربيتي از حوزه والدين در حال بيرون آمدن است افزود: طبق پژوهش‌هاي انجام يافته از هر ۲۴ساعت حدود نيم ساعت والدين با فرزندان خودشان در ارتباطند كه اين باعث بروز انواع آسيب‌هاي اجتماعي و فرهنگي خواهد شد يا ساير نهاد‌ها در مواجهه با تغييرات و تحولات كنوني جهان دچار تغيير كاركردي شده‌اند كه نيازمند مديريت و برنامه ريزي مي‌باشند كه در مجموع بايد گفت توجه به نهادهاي اجتماعي مي‌تواند باعث تعالي انسان و جامعه شود و با نهادهاي سالم و سازمانهاي متعالي مي‌توان انسان را شايسته‌شان و منزلت او نگريسته و نياز‌هايشان برطرف نمود كه اين نيازمند توجه دولتمردان، مشاركت اجتماعي، تقويت NGO‌ها و سرمايه اجتماعي مي‌باشد كه متاسفانه آسيب‌هاي جدي را در اين خصوص شاهديم.

چهارشنبه 20 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن