واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با توافق صندوق مهر امام رضا(ع) و سازمان آموزش فني و حرفهاي صورت ميگيرداعطاي 100 ميليارد ريال تسهيلات براي تقويت اشتغال آموزشمحور
بر اساس تفاهمنامه مشترك صندوق مهر امام رضا(ع) و سازمان آموزش فني و حرفهاي، امسال ۱۰۰ ميليارد ريال به توسعه شبكههاي توليد و فروش اختصاص مييابد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، تفاهمنامه مشترك صندوق مهر امام رضا(ع) و سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور منعقد شد.
مهدي حسيننژاد در اين مراسم با بيان اينكه اين تفاهمنامه حاصل برگزاري جلسات مشترك با سازمان فني و حرفهاي و ساير ذينفعان اين طرح است، اظهار داشت: اين طرح شيوه جديدي براي برقراري تداوم و پيوستگي بين آموزش و اشتغال است.
مديرعامل صندوق مهر امام رضا(ع) با بيان اينكه پيرو سياستهاي وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي رويكرد ما در توسعه اشتغال از فردي به گروهي تغيير كرده است، گفت: در گذشته نيز اعتقاد ما بر اين بود كه پرداخت تسهيلات مشاغل خانگي به صورت فردي فايدهاي ندارد و اين تسهيلات فقط به پشتيبانان داده ميشد.
وي افزود: اما به دليل اينكه ظرفيت لازم در اين بخش وجود نداشت، براي افزايش اين ظرفيت مقرر شد كه از سازمان فني و حرفهاي كه مراكزي را دراختيار دارد و در آن مراكز افرادي هستند كه چند نفر را تحت پوشش قرار ميدهند، در اين طرح استفاده كنيم.
حسيننژاد ادامه داد: براساس اين تفاهمنامه، پشتيبانان مشاغل كه داراي مهارت ويژه هستند، توسط سازمان فني و حرفهاي شناسايي شده و از ظرفيت و امكانات اين سازمان استفاده خواهيم كرد.
* اعطاي تسهيلات براي توسعه اشتغال
وي تصريح كرد: در فاز اول براي امسال 100 ميليارد ريال اعتبار به اين كار اختصاص دادهايم كه سرانه پشتيبانان تا سقف يك ميليارد ريال در نظر گرفته شده است و علاوه بر آن، افراد تحت پوشش نيز تا سقف 15 ميليون تومان تسهيلات دريافت ميكنند كه اين تسهيلات پس از بررسي طرح كسب و كار آنها اعطا ميشود.
به گفته وي، اين تسهيلات با كارمزد 4 درصد است و وامهاي سرمايه در گردش به صورت يكساله و وام تجهيزات و لوازم تا 5 سال قسطبندي ميشود.
مديرعامل صندوق مهر امام رضا(ع) گفت: همچنين شركتهايي كه توسط سازمان فني و حرفهاي شناسايي ميشوند وارد چرخه صندوق شده و از نظر اقتصادي و مالي بررسي ميشوند، ضمن اينكه نظارت بر تسهيلات اعطاشده در همه مراحل و پس از پرداخت هم ادامه دارد.
وي ادامه داد: هدف اين تفاهمنامه ايجاد شغل در منزل نيست و هدف اساسي اين است كه آموزش ديدگان در محلهايي كه در نظر گرفته ميشود تجميع شوند و با استفاده از افراد باتجربه و خبره پايداري اين مشاغل تضمين شود.
* حمايت از برگزيدگان مسابقات مهارت
حسيننژاد با بيان اينكه برگزيدگان مسابقات ملي و بينالمللي مهارت كه داراي ايده لازم براي ايجاد اشتغال باشند تحت حمايت قرار ميگيرند، گفت: هم اكنون بيش از 30 طرح از طريق سازمان آموزش فني و حرفهاي به دست ما رسيده كه پس از بررسي به زودي وام آنان پرداخت ميشود.
وي با اشاره به پرداخت وام 10 ميليون توماني به همه برگزيدگان المپيادهاي مهارتي گفت: به افرادي كه برگزيده هستند و ايده هم دارند، به طور متوسط 50 ميليون و تا سقف 100 ميليون تومان تسهيلات داده ميشود.
به گزارش فارس، در ادامه اين مراسم، كورش پرند با اشاره به پيگيري موضوع ديپلماسي مهارت، آموزش مادامالعمر و ايجاد شبكه نخبگان مهارتي در كشور به عنوان برنامههاي جديد امسال سازمان آموزش فني و حرفهاي، گفت: اگرچه سازمان متولي اشتغال كشور نيست، اما براي همافزايي در حوزههاي زيرمجموعه وزارتخانه، طرح جديد آموزش، توليد، بازاريابي و فروش (آموزش و اشتغال) را اجرايي ميكنيم.
رئيس سازمان آموزش فني و حرفهاي كشور افزود: استفاده از كارآفرينان، پشتيبانان و خبرگان رشتههاي مختلف كه در مراكز فني و حرفهاي مشغول هستند به صورت پايلوت اجرا شده و استفاده از آن تجربيات ما را به مدل امروز رساند.
پرند با اشاره به اين تفاهمنامه گفت: در اين مدل ميخواهيم از تمام توان وزارتخانه استفاده كنيم و صندوق مهر امام رضا(ع) در اين خصوص نقش محوري دارد.
وي كمبود پشتيبانان حرفهاي و كارآمد را يكي از مشكلات اين بخش دانست و اضافه كرد: به همين دليل خبرگان رشتههاي مختلف را جمع كردهايم و جلسات مختلفي با آنان برگزار شده است.
وي با اشاره به يكي از نمونههاي موفق در كشور گفت: در شهرستان اشتهارد يك مركز فني و حرفهاي وسيع تشكيل شده كه در حال طراحي يك شهرك نساجي و پوشاك در آن مكان هستيم كه پس از بهرهبرداري، ظرف كمتر از 6 ماه حدود يكهزار نفر در آن مجموعه مشغول به كار خواهند شد.
پرند تصريح كرد: آموزشهاي قيد شده در اين تفاهمنامه توسط آموزشگاههاي آزاد تحت پوشش سازمان انجام ميشود و براي رسيدن به اهداف اين تفاهمنامه، استانداردهاي آموزشي، مبتني بر توليد طراحي ميشود و افراد خبره در حوزه بازاريابي و فروش هم به كارآفرينان در فروش محصولات كمك ميكنند.
به گزارش فارس، توانمندسازي، حمايت و هدايت متقاضيان تسهيلات، كارآفرينان، نخبگان مهارتي و پشتيبانان مشاغل خانگي با بهرهگيري از ظرفيتهاي كارآفرينان يا پشتيبانان و امكانات بخش خصوصي و فضاهاي دراختيار سازمان و تسهيلات مالي و اعتباري صندوق در راستاي مدلهاي هوشمند شبكههاي اقتصادي محصولات بازارمحور موضوع اين تفاهمنامه است.
انتهاي پيام/آ
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]