تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خودتان را بر خوش اخلاقى تمرين و رياضت دهيد، زيرا كه بنده مسلمان با خوش اخلاقى خود به در...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834662670




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آيت‌الله دستغيب؛ مبتكر انديشه‌هاي نو در انقلاب/ خواب عجيبي كه خواندني است!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: آيت‌الله دستغيب؛ مبتكر انديشه‌هاي نو در انقلاب/ خواب عجيبي كه خواندني است!
"آيت‌الله سيدعبدالحسين دستغيب"عالمى شيعى و پدري شفيق با انديشه و عملي بسيار ارزشمند، عمر خود را در خدمت و پاسدارى از ارزش‌هاى اسلام صرف كرد و ابتكارات و انديشه‌هاى نو و جديد وي درخشش خاصي در زمان انقلاب داشت.
به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، "آيت‌الله سيدعبدالحسين دستغيب" عالمى شيعى كه با انديشه و عملى بسيار ارزشمند عمر خود را در خدمت و پاسدارى از ارزش‌هاى اسلام صرف كرد و براى مردم مسلمان چون پدرى شفيق بود و چهل سال خدمت و تلاش براي مردم شيراز پرداخت و تا هميشه اين خدمات ارزنده براي آنها فراموش ناشدنى است و حتي بنيانگذار انقلاب در زمان مبارزات اين شهيد هر هفته انتظار شنيدن صداي رشادت‌هاي چهارمين شهيد محراب را داشت.

تولد و دوران تحصيل

"آيت‌الله سيدعبدالحسين دستغيب"در عاشوراى 1332 ق.(1288ش) در شيراز متولد شد و والدين وي به دليل تولد فرزندشان در اين روز پرسوز، نامش را عبدالحسين نهادند. وي از خاندان عبدالحسين از سادات حسنى و حسينى به شمار مي‌رفت و از حدود چهار قرن پيش در ‌شيراز به (دستغيب) معروف شده بودند و در طول تاريخ از اين خاندان علماي بزرگي از جمله "امير فضل‌الله"، "سيد حكيم دستغيب"،" ميرزا هدايت‌الله"،"ميرزا ابومحمد دستغيب" و آقا سيد محمد تقى پدر سيد عبدالحسين برخاسته‌اند.

سيد عبدالحسين همچون علماي ديگر يادگيري سواد را از مكتب‌خانه آغاز كرد و با پشت سر گذاشتن دوره مكتب به تحصيل در علوم اسلامى پرداخت و با يادگيري دروس ابتدايي حوزه علميه نزد پدر راه پر ثمر خود را ادامه داد. وي در حالي كه در دوران طفوليت از محبت و لطف استادانه‌ي پدرانه بهره مي‌برد در سن يازده سالگي از نعمت پدر محروم شد.

آيت‌الله دستغيب افتخار شاگردي "آيت‌الله ملاعلى اكبر ارسنجانى" را در كارنامه پربار خود دارد و پس از پايان يافتن دروس حوزوي كه همزمان با غائله كشف حجاب رضاخانى بود به مبارزه با اين تهاجم بزرگ پرداخت وتحت فشار ماموران دولتي در سن 25 سالگي مجبور به حركت به سوى نجف اشرف شد و با تلاش‌هاي مستمر خود طي هفت سال به مقام شامخ اجتهاد نايل آمد.

عزيمت به شيراز علي‌رغم ميل باطني

در سال 1321ش. آيت‌‌الله دستغيب كه انسانى رهيده از بند هواها بود بر خلاف ميل خود به توصيه استادانش به ايران بازگشت و با آمدن به شيراز از ابتدا در مسجد طالبيون به اقامه جماعت پرداخت و پس از آن با نزديك شدن به ماه رمضان، طاق منبرى مسجد جامع عتيق شيراز را جهت انجام پذيرايى از زائران خانه دوست با زحمت فراوان آماده ساختند و از آن پس شهيد دستغيب در اين مسجد، انجام كار فرهنگى را آغاز كرد.

وي با استفاده از پشتوانه غنى اخلاقى خود، در جذب افراد به مسجد موفق بود و علي‌رغم تفسير قرآن، شيوه‌هاى تربيت اسلامى را در قالبى لطيف براى نسل‌هاى مختلف جامعه مطرح كرد و اقدامات ترميم و تكميلي بنا‌هاي زيادي از جمله تعمير ساختمان مساجد و مدارس، تأسيس مراكز خدماتى و خيريه، ايجاد مشاغل گوناگون براى كارگران و بيكاران و دستگيرى مستمندان عهده‌دار بود.

ذكر و عبادت ركن جدايي‌ناپذير از آيت‌الله دستغيب

آيت‌الله دستغيب علاوه بر خدمت به مردم، هيچگاه حال و هواى دعا و مناجات را رها نكرد و همسر وي نقل مى‌كند:« در برخى از شب‌ها ناله‌هاى پرسوز و گداز آقا خواب را از من مى‌ربود و نمى‌توانستم بخوابم. به غذايى ساده بسنده مى‌كرد و به نان و پنيرى راضى بود. بعضى روزها با نان پياز سر مى‌كرد و هرگز معترض نبود.» و بعضى از شب‌ها با حاج مؤمن يكي از دوستانش پيش هم بودند و به مناجات مشغول و شب‌هاى ماه رمضان تا صبح به دعا و نياز به درگاه دوست قيام مى‌كردند.»

يكى از دختران آن سالك پرهيزگار مى‌گويد: براى نماز صبح در مى‌زد و مرا چون خيلى زود بيدار مى‌شدم و سحر خيز بودم با اين عنوان زيبا صدا مى‌زد: خانم بهشتى ، خانم بهشتى ، وقت نماز است . پاشو!

در سر سفره ، بسم‌الله آغازين را بلند مى‌گفت و پس از هر لقمه باز بلند مى‌گفت الحمدالله. در مسائل خانوادگى نه جبارانه برخورد مى‌كرد نه بى تفاوت بود و نه از ديگران سلب اختيار مى كرد.

انتظار امام(ره) براي شنيدن صوت آيت‌الله دستغيب

آيت‌الله دستغيب به عنوان يكى از اركان مهم انقلاب از طلوع مبارزات حضرت امام (ره) در سال1341 همراه و همگام با بنيانگذار انقلاب به عنوان يك سرباز راستين مطيع و پشتيبان ايشان بود و منطقه فارس به بركت وجود او در انقلاب پيشگام شد. از همان سال‌هاى ابتداى حركت‌هاى انقلابى، برنامه‌هاى اسلامى را بر ضد طاغوت با درايت رهبرى كرد. از شيراز پيوسته نامه‌ها و اطلاعيه‌هاى امام و نيز سخنراني‌هاى آتشين وي تكثير مى‌شد. به دورافتاده‌ترين نقاط ايران فرستاده و البته يك نوار از سخنراني‌هايش خدمت امام ارسال مى‌شد و ايشان از روى تعجب مى‌فرمودند: اين هفته سيد چه گفته! چه كرده !

آزادي معجزه‌آساي دستغيب از زندان

آيت‌الله دستغيب در پى حمله به فيضيه با ارسال نامه به علما، آنان را نسبت به اعمال رژيم آگاه مي‌كردند و پس از سخنراني‌ آتشينش در حوادث بعد از 15 خرداد در مسجد گنج، به منزل وي حمله شد و اما يارانش او را از معركه بيرون بردند و هرچند در آن شب كماندوهاى رژيم پهلوي، با وحشى‌گرى‌ بسيارى را تا سرحد مرگ شكنجه، دستگير و تبعيد كردند. و پس از سه روز سيد عبدالحسين را نيز به زندان عشرت‌آباد تهران روانه كردند كه پس از مدتى به عنايت خداوند به طور معجزه آسا از زندان آزاد شد و به شيراز بازگشت.

در سال 1343 نيز آقا را شبانه گرفته و به زندان قزل قلعه بردند و در آنجا مدتى با شهيد قاضى طباطبايى (دومين شهيد محراب) در يك زندان بودند و وي تا سال 1355 با كارهاي مبارزه‌اي مسائل انقلاب و كشور را زير نظر داشت. در آن سال با مسافرت به نجف با امام خميني(ره) ديدار و به پحث و گفتگو درباره مسائل مختلف انقلاب پرداختند. اخبار ايران از اين طريق به امام(ره) منتقل مى‌شد و نسبت به تسريع حركت انقلاب دستور گرفته مى‌شد.

درخشش ابتكارات دستغيب در ظهور و بروز انقلاب

ابتكارات و انديشه‌هاى نو شهيد دستغيب درخشش خاصي در زمان انقلاب داشت و در آن هنگام ليدري و هدايت مبارزات مردمي شيراز از سوي "آيت‌‌الله دستغيب" و "آيت‌الله محلاتى" انجام مي‌شد كه در همان دوران مبارزه آقا از مردم خواسته بودند «وقت نماز در هر كجا هستيد اذان بگوييد، اذان شعار و شعور اسلامى ماست و بايد در همه جا بر زمينيان و آسمانيان زمزمه شود » اين مسئله چنان براى رژيم رعب‌آور و مساءله‌آفرين شد كه در اسناد ساواك به مركز هشدار دادند و اعلام كردند «ممكن است اين سيل اذان گويان كوى و برزن و بازار و خيابان به يك عصيان عمومى بر ضد رژيم تبديل شود و بايد به سرعت از آن جلوگيرى شود.»

افشاگري‌هاي بي‌پروا و بموقع او، حركت‌هاي اسلامي مردم فارس را عمق بيشتري مي‌بخشيد و او در سخنراني‌هاي خويش مردم را از توطئه‌هاي رضاخان چون كشف حجاب و كوشش در به انزوا كشاندن روحانيان آگاه و ساواك به خاطر آشتي‌ناپذيري وي،‌ ممنوع‌المنبرش كرد، در پي همه‌پرسي فرمايشي ششم بهمن 1341 براي رسميت بخشي به انقلاب سفيد "محمدرضا شاه"، اجراي سياست‌هاي ارضي آمريكا در ايران و فروپاشي نظام اقتصادي خودكفاي كشور، محكوميت و حرام خواندن تغيير تقويم هجري به شاهنشاهي كه به دستور اسراييل انجام گرفت.

زنداني در سن هفتاد سالگي

پس از حادثه 17 شهريور و كشتار خونين كه در تهران و برخى شهرستان‌ها رخ داد آقا فرياد اسلام‌خواهى برآورد و ساواك شبانه با حمله به منزل مرجع دينى اهل شيراز وي را در حالى كه در سن هفتاد سالگي سخت مريض و در حال تب بود با خود به تهران بردند و چند ماه زندان كردند.

با طلوع بهار آزادى، آيت‌‌الله دستغيب همچنان در برابر مشكلات توطئه‌ها پولادين ايستاد و در بازسازى جامعه اسلامى همت گماشت. در سال 1358 از سوي حضرت امام(ره ) به امام جمعه شيراز منصوب و به عنوان عضو مجلس خبرگان رهبري هم از سوي مردم انتخاب شد و از جمله امام جمعه‌هايي بود كه در برابر كجروي‌هاي ابوالحسن بني‌صدر، قد برافراشت.

جهاد دستغيب در علم

آيت‌الله دستغيب عارفى سالك، خطيبى توانمند، فقيهى صاحبنظر و مبارزى نستوه بود و هيچگاه در مبارزه و اوج حالات روحى از خدمت فرهنگى و انسانى براى جامعه دريغ نكرد و تا جايي‌كه نوار سخنراني‌هاي وي تا اقصي نقاط ايران منتشر مي‌شد و دست به تاليف كتاب‌هاي بسيار زيادي با خصوصياتي همچون سادگي و رواني، اعتبار و استواري و تنظيم براساس نيازهاى اخلاقى، اجتماعى جامعه و مشكلات روحى مي‌نوشت.

خدمات فراموش نشدني براي مردم شيراز

در ميان خدمات و تلاش‌هاي پربار شهيد دستغيب مي‌توان به بازسازى مسجد جامع شيراز، نوسازى مدرسه علميه حكيم، تأسيس حوزه علميه، مسجدالرضا، مجتمع خاتم‌الاوصياء، مجتمع مرد اول، شهرك شهيد آيت‌الله دستغيب، مسجد شهيد خليل دستغيب، مسجد‌المهدى، مسجد روح‌الله و مسجد امام حسين(ع) اشاره داشت.

دختري كه با نامه‌اش مسبب ترور شد

منافقين با طراحي ترور آيت‌‌الله دستغيب و جمع‌آورى اطلاعات، تلاش‌هاي زيادي در اين راستا انجام دادند و تشكيلات منافقين زمان ترور را روز جمعه 13 آبان تعيين و براى اين كار دخترى به نام "گوهر ادب آواز" انتخاب شد. او به موجب مشكلات خانوادگى از كانون خانواده رهيده و در شيراز جذب تشكيلات منافقين شده بود. برنامه ترور قبلي در روز 13 آبان غيرمنتظره به هم خورد و بخشى از تلاش گروهك تروريستي هدر رفت. اما آنان در پى فرصتى ديگر برآمده نقشه يك ترور انتحارى را شكل دادند.

آن سوى ديگر حالات و واردات روحى سيدعبدالحسين به او خبر از يك واقعه مى‌داد. روزي گفت: شهادت افتخار است، مگر شما حسودى‌تان مى‌شود كه من به مقامى برسم ، افتخارى نصيبم شود!

معمولا شب‌ها در ساعت معينى از خواب بر مى‌خواستند ولى شب جمعه پس از ساعتى استراحت ناگهان از خواب بيدار شدند. سرشان را در دستانشان مى‌گيرند و مرتب(لاحول و لاقوة الا بالله) مى‌گويند.

همسرش مى‌گويد: آقا آب مى‌خواهيد؟ ناراحتى داريد؟ جوابى نمى‌شنود. اصرار مى‌كند و آقا مى‌گويد ديگر جز به اشاره سخن نمى‌گويم! مشهدى حيدر خادم مى‌گويد: صبح‌ها كه مى‌رفتم، هميشه پشت ميز نشسته بود ولى آن روز جمعه در اتاق قدم مى‌زد و (لاحول و لاقوة الا بالله) مى‌گفت. همه اين حالات حكايت از اين داشت كه بار سنگين معرفتى در جانش ريخته‌اند و او در تحمل آن از زلال ياد حق استمداد مى‌كند و سخن جز ياد حق در كام كشيده است.

همسرش مى‌گويد آنگاه كه خواست براى نماز جمعه خارج شود دو اشاره كرد كه من بعدها فهميدم يعنى چه. و آن دو اشاره، يكى به خود و ديگرى به سوى آسمان بود! يعنى كه روز پرواز من به آسمان فرا رسيده است.

به طرف نماز جمعه حركت كرد. ناگهان در مسير خانمى از در خانه‌اى به طرفش آمد. چون معمولا افراد در راه نامه مى‌دادند و ايشان سخت پروا داشت كه ماموران مانع شوند آن خانم خيلى سريع خود را رساند و در ساعت 11:25 دقيقه روز 20 آذر 1360 بود كه در يك لحظه زمين و زمان، كوچه پس كوچه‌هاى اطراف آتش شد! انفجارى مهيب رخ داد و پس از لحظه‌اى وي غرق در خون شد و آيت نيك كردار حق، دستغيب، صد پاره به سوى دوست عروج كرد.

پيكر پاك شهيد دستغيب در آرامگاه خاندان دستغيب در كنار بارگاه ميرسيداحمد ملقب به «شاه چراغ»، پسر بزرگ امام موسي‌كاظم و برادر امام رضا(ع)، به خاك سپرده شد.

چون كفن را آوردند كيسه‌اى كوچك به همراه آن بود كه معلوم نشد چيست؟ يك هفته بعد از خاكسپارى چندين نفر خواب ديدند كه مى‌گويد:« تكه گوشت‌هاى من لابه لاى ديوارها و اطراف است به من ملحق كنيد!» هنگامى كه آنها را جمع كردند دريافتند آن كيسه براى اين مقدار از بدن آقا بوده است و اين خود شاهدى ديگر بر آن بار معرفت قبل از عروج بود.

بخشي از پيام حضرت امام(ره) به مناسبت شهادت آيت‌الله دستغيب

شهادت براى فرزندان اسلام و ذريۀ پيامبر عظيم‌‏الشأن(ص) و اولاد فاطمه(س) و يادگاران حسين(ع) در راه هدف و اسلام عزيز و قرآن كريم چيزى غيرعادى و پديده‏اى غير معهود نيست.

ملت بزرگ اسلام از محراب مسجد كوفه تا صحراى افتخارآميز كربلا و در طول تاريخ پر ارزش سرخ تشيع قربانيانى ارزشمند به اسلام عزيز و فى سبيل‌اللّه‏ تقديم كرده و ايران شهادت‏‌طلب هم از اين پديدۀ سعادتمند مستثنا نيست، و انقلاب اسلامى گوش و چشمش پر از اين شهيدان حسين‌گونه است. ملت عزيز ما در روز رستاخيز با سرافرازى در پيشگاه مقدس خداى بزرگ و پيامبران و اولياى عظيم‏‌الشأن، صف‌هاى طولانى از شهيدان در راه دفاع از حق عرضه مي‌دارد؛ از علماى اعلام و ائمۀ جمعه و جماعت تا فداكاران و سربازان در جبهه‌‏هاى دفاع از حريم مقدس اسلام. پيامبر بزرگ اسلام كه بر امم ديگر حتى به سقط، مباهات مي‌كند، مطمئن هستيم به فداكارى اين عزيزان جبهه و پشت‏ جبهه و اين شهيدان محراب و منبر و در صف جماعات و در داخل مسجدها و بيمارستان‌ها مباهات مي‌فرمايد.

گزارش: زهره حاتمي

انتهاي پيام/

چهارشنبه 20 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن