تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):پرهيزكارى منافق جز در زبانش ظاهر نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804561511




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

يادداشــــت آموزه‌هاي ماندلا براي جامعه جهاني


واضح آرشیو وب فارسی:ايران: يادداشــــت آموزه‌هاي ماندلا براي جامعه جهاني
حميد قاسمي فيض آباد

رسانه‌هاي جهان هنوز خبر درگذشت يكي از چهره‌هاي تاريخ ساز را با شور و اشتياق دنبال مي‌كنند. ماندلا نماد و نماينده انسان‌هايي بود كه تنها به دليل قرار گرفتن در يك منطقه جغرافيايي و تفاوت نژادي، هدف بي‌رحمانه‌ترين جدايي‌ها، تبعيض‌ها و شكنجه‌ها قرار گرفتند. ماندلاي باهوش براساس اين منطق والا كه بني‌آدم اعضاي يكديگرند پرچم روشنگري را به دست گرفت اما جبهه تعصب و نژادپرستي عقب نمي‌نشست. مخالفانش سال‌ها به جاي گوش دادن به حرف ماندلا او را غريبه خواندند، آن‌ها در برهه‌اي ردايي از فريب ساختند و او را شورشي و تروريست نام نهادند و به همين جرم او را محكوم و دربند كردند و به اين صورت 27 سال در زندان را با اعمال شاقه گذراند.
جبهه متعصبان گمان كرد ماندلاي دربند چون صدايش به جايي نمي‌رسد عاقبت تسليم خواهد شد اما غافل از اين كه انديشه نمي‌ميرد و از آن سوي بند جنبش عظيم مقاومت پا گرفت و پهنه آفريقا را در‌نورديد. انديشه ماندلا به واسطه پايمردي او هر روز خيل جديدي را جذب كرد و عاقبت با ياري همراهان، او يكي از سرسخت‌ترين قدرت‌هاي نژادپرستانه را عقب راند و نظام آپارتايد را در آفريقاي جنوبي ساقط كرد. از پس اين سقوط بود كه هيمنه تبعيض نژادي شكست، اما با وجود اين هنوز آپارتايد نمرده است و جاهليت تبعيض‌نژادي باز هم چشمان خود را به روي حق برابري انسان‌ها مي‌بندد.
كار بزرگ ماندلا در خشكاندن ريشه تبعيض نژادي را بايد خط امتداد جنبش‌هاي رهايي بخش تاريخ به حساب آورد. ماندلا همان كاري را به ثمر رساند كه زماني پيشوايان ديني در تاريخ مسلمانان انجام دادند. ماندلا همچون همه رهبران مسلمان صدراسلام در اوج قدرت و پيروزي به جاي انتقام، بخشيد. فراتر از آن ماندلا به دشمنان ديروز و شكست‌خوردگان امروز به جاي تحقير اعتبار تازه داد و از آن‌ها در اداره جامعه خويش كمك گرفت! اين كار ماندلا ريشه تبعيض را در زادگاه آپارتايد خشكاند و همين هوشمندي، ماندلا را در كنار مصلحان بزرگ جهان نشانده است، اما سؤال اين است كه آيا آنچه ماندلا كرد آموزه همگان شده است. آيا جهان امروزي كه دهكده كوچك ماندلا را قبله خويش كرده همچون ماندلا مي‌انديشد. اگر بپذيريم انديشه ماندلا جهاني شده است اما يقيناً هنوز ريشه جهالت و خودخواهي در جهان بخصوص تبعيض نژادي در ذهن و عمل بسياري نمرده است. در جهان فعلي هنوز پديده استانداردهاي دوگانه، درد جانكاهي است كه فلسطيني‌هاي مظلوم را از داشتن چند وجب خاكي كه بتوانند روي آن خانه بسازند را رها نكرده است، هنوز هم عده‌اي خود را مدعي و مالك جهان مي‌دانند. هم حقوق بيشتري مي‌خواهند و هم اجازه دارند هر ستمي را به ديگران روادارند.
تبعيض نژادي قرن بيستم در سده جديد تبديل به تبعيض‌هاي ديگر شده است. هنوز تبعيض جنسيتي زنده است. هنوز مي‌توان ردپاي جاهليت و نظام تبعيض و حق ويژه را در بسياري از نقاط جهان به چشم ديد.
مراسم سوگواري ماندلا شايد تا حالا تنها مراسمي باشد كه همه دولت‌ها و نهادهاي مردمي حضور يافتند. اين در حالي است كه ماندلا از 1999 به اين سو منصب و نقش ديگري جز مردمي بودن و شهروند آفريقاي جنوبي بودن را نداشت. آيا اين موضوع يادآور اين امر نيست كه نگرش اغلب مردم جهان به عناصر و مؤلفه‌هاي قدرت تغيير كرده است. آيا نشانگر اين نيست كه اخلاق مي‌تواند مؤثرتر از هر عنصر ديگر قدرت عمل كند.

چهارشنبه 20 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن